Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Retea globala de combatere a imbolnavirii animalelor

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Conform pigprogress.net, oameni de stiinta din intreaga lume vor lansa, in aceasta saptamana, o retea globala menita sa combata aparitia bolilor la animale.

Defra, asociatia care a dezvoltat aceasta retea finantata de Uniunea Europeana, va coopta numerosi alti specialisti, pentru ca, prin schimbul rapid de informatii, sa diminueze incidenta febrei aftoase, a gripei aviare sau a altor maladii intalnitre la animale.

Sediul Asociatiei este in Marea Britanie, autoritatile sanitar-veterinare de acolo declarandu-se foarte multumite de eficienta sistemului global de avertizare, in conditiile in care riscul imbolnavirii a crescut foarte mult in ultimii ani, in urma globalizarii circulatiei animalelor, dar si a alimentelor.

Reteaua Defra va includede tarile Uniunii Europene, Canada, Statele Unite ale Americii, Mexic, Argentina, Brazilia, China, India, Japonia, Australia, Noua Zeelanda, Rusia, Australia. Acesta va fi impartita in trei regiuni – America, Asia si Australia, si Europa. Se spera ca, in curand, in sistemul global de avertizare sa fie cuprinse si tari din Africa.(I.S.)

Controale ANSVSA privind ouăle provenite din comerțul intracomunitar
Autor: meatmilk  /   miercuri, 24 aprilie 2019

(Comunicat) Inspectorii Autoritătii Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor în colaborare cu reprezentanţii Inspectoratului General al Poliției Române au desfăşurat o acţiune la nivel naţional, pentru verificarea modului în care operatorii din sectorul alimentar respectă condiţiile sanitare veterinare şi de...

Studiu: Ce înțeleg românii printr-o alimentație sănătoasă?
Autor: meatmilk  /   miercuri, 24 aprilie 2019

Femeile sub 30 de ani reprezintă categoria cea mai interesată de un stil de viață sănătos   Zahărul și produsele care conțin grăsimi saturate și colesterol sunt considerate a fi alimentele cele mai dăunătoare sănătății   Doar 1 din 5 persoane interesate de un stil de viață sănătos folosește...