Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Reteaua mega image intra intr-un spatiu operat anterior de ethos

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Reteaua Mega Image, cel mai mare jucator pe piata supermarketurilor din Capitala si unul dintre cei mai activi retaileri pe piata de fuziuni si achizitii, va deschide in luna mai un magazin intr-un spatiu operat anterior de reteaua locala Ethos. Aceasta este una dintre cele 16 unitati vizate de expansiunea grupului belgian Delhaize le Lion in 2010. Unitatea este amplasata vizavi de piata Trapezului din cartierul bucurestean Titan, iar redeschiderea si rebrandingul acesteia ar putea implica investitii de peste 500.000 de euro.

De la inceputul anului, Delhaize s-a extins in principal cu reteaua de discountere Red Market, pe care a lansat-o pe piata locala in luna decembrie din 2009. Unitatea de la piata Trapezului se numara printre cele mai mari din reteaua Ethos. In acest moment nu mai este operational pe piata niciun supermarket Ethos, dupa ce la inceputul anului Ion Soloman, fondatorul retelei, a anuntat vanzarea operatiunilor retailerului catre o companie elena, Vismonto Trading.

Fostul operator al magazinelor Ethos, compania Ivet Logistic, avea la acel moment datorii catre furnizori si mai multe dosare deschise de creditorii care cereau intrarea in insolventa a firmei. Mega Image a avut afaceri de 130 mil. euro in 2008, cu 40 de magazine, potrivit datelor de la Ministerul de Finante, fiind al doilea mare operator pe piata locala a supermarketurilor, dupa germanii de la Billa. Delhaize opereaza in prezent 53 de magazine in Romania.

S-a stabilit un nou record al numărului de focare de PPA
Autor: meatmilk  /   vineri, 13 septembrie 2019

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 346 de localități din 25 de județe, cu un număr de 1.185 de focare (dintre care 12 focare în exploatații comerciale și 6 focare în exploatații de tip A). În alte 4 județe există doar cazuri la mistreți.   În total au fost eliminați 462.459 de...

China a aprobat 25 de companii braziliene pentru export
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 13 septembrie 2019

Ministerul Chinez al Agriculturii și Afacerilor Rurale a aprobat 25 de fabrici de prelucrare a cărnii din Brazilia pentru export. Numărul companiilor aprobate, din această țară, a crescut de la 64 la 89.   Dintre noile unități autorizate, 17 produc carne de vită, șase pui procesați, una va exporta carne de porc și una de...