Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close
Conferinta

Rețetă de pizza ”Petală de primăvară”

Autor: meatmilkmiercuri, 8 martie, 2017

Retetă de pizza ”Petală de primăvară” creată de Florarul Sef de la Pizza Flower, pentru a sărbători Ziua Femeii. Rețeta poate fi testată prin comenzi la domiciliu în luna martie.

 
Ingrediente pentru fiecare Petală de primăvară

 

 

220 g. aluat
• 140 g. Făină albă 00
• 1 g. Drojdie proaspătă
• 175 ml. Apă filtrată
• 4 g. Sare de mare

 
Topping

 

1 dovlecel mic

50 g. de brânză de capră 

1 fir de mărar

2 căței de usturoi

 

Mod de preparare aluat

 

Se pune drojdia în apă călduță și se lasă la dospit 10-15 minute, la căldură formându-se o „maia”. Între timp se cerne făina, se face o gaură în mijlocul ei și se adaugă maiaua, frământându-se timp de 10 minute, dinspre exterior spre interior, adăugând mereu apă călduță.

Se lasă la dospit minim 30 minute până aproape își dublează volumul. Apoi se lasă aluatul să se odihnească peste noapte, în frigider.

 

Mod de preparare „Petală de primăvară”

 
Se scoate aluatul de la frigider și se lasă câteva zeci de minute afară, la temperatura camerei.

Se întinde în strat subțire sosul de roșii pregătit în prealabil cu puțină sare, piper, oregano, busuioc proaspat și foarte puțin usturoi. Se asează feliile de dovlecel, taiat pe lung, pe fiecare petală în parte, în total 6 bucati. Apoi se adaugă brânza de capră tăiată cuburi, mărarul tăiat mare și doi căței de usturoi tocați mărunt.

 
Secretele bucătarului!

 
1. Este de preferat ca atunci când se pune pizza la cuptor, aluatul să nu fie rece pentru a putea crește in cuptor.
2. Pentru un gust delicios și un aspect apetisant, se întinde toppingul uniform, fără bordură, sub formă de floare

  1. Acasă, pizza se coace timp de 10-12 minute, pe o piatră din marmura sau granit, încinsa în cuptor la 250°, timp de 30 minute, astfel încât să aibă o temepratură constantă.
    4. Pizza se pune pe o hârtie de copt ușor înfăinată înainte, ca să nu se lipească de piatra încinsă la cuptor.

 

 

Despre Pizza Flower

 
Deschisă pe 15 ianuarie 2016, Pizza Flower propune un produs diferit ca formă și gust, fiind un concept unic în Europa. Alintată “Gradinizza de flori”, Pizza Flower isi desfasoară activitatea în București, Sectorul 3, Calea Dudești nr. 129.
Pentru a respecta conceptul, toate rețetele de pizza preparate au denumiri de flori: floarea reginei, prințesa nopții, floare de nu-mă-uita, trifoi cu patru foi, flower power, moțul curcanului, floare de cactus, limba soacrei, floare carnivoră, floarea pasiunii etc.
Planurile de viitor ale companiei includ crearea unei rețele Pizza Flower prin deschiderea altor doua pizzerii în București, în sectorul 1 și sectorul 2.
În 2016, Pizza Flower s-a implicat în comunitate, sprijinind mai multe proiecte sociale: Centrul de Plasament Pinochio, grădinița socială “Licurici”, complexul ”Pistruiatul”, campania „Brâncuși e al meu” etc.

Website: www.pizzaflower.ro

Avertizare ANSVSA destinată crescătorilor de porcine din gospodării
Autor: meatmilk  /   joi, 10 august 2017

(Comunicat) ANSVSA informează că esta porcină africană este o boală a porcinelor domestice şi sălbatice, mortală pentru porcii care se îmbolnăvesc. Pentru această boală nu există vaccin, singura cale de a feri animalele fiind respectarea unor măsuri de protecţie la venirea în contact cu animalele sănătoase. Pentru a vă proteja...

Inaq Consulting: Este momentul să deveniți experți!
Autor: meatmilk  /   joi, 10 august 2017

(Comunicat) INAQ Consulting oferă servicii integrate pentru dezvoltarea, creșterea performanțelor și competitivității la nivel individual și organizațional prin programe de instruire “in house”, organizate și personalizate în funcție de specificul cerințelor clienților noștri.   În prezent, programele de...