Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Rețetă japonează: Pui tras la tigaie cu sos teriyaki și legume

Autor: Meat MIlkvineri, 18 iulie, 2014

Rețeta face parte din programul de educație culinară “50 de săptămani în bucătăriile lumii” derulat de agenția de relații publice, Russenart Communications în parteneriat cu brandul Arpis și DeKassa. În iulie, Restaurantul partener al proiectului este Sushiko.

 

Rețeta japoneză ”Pui tras la tigaie cu sos teriyaki și legume” a fost oferită și preparată de Restaurantul Sushiko și poate fi degustată zilnic la restaurantele japoneze Sushiko din Mall Băneasa și Centrul Vechi.

 

Ingrediente

  • Pui,
  • Legume,
  • Ulei Arpis,
  • Sos teriyaki
  • Orez fiert la aburi – pentru servire

 

Mod de preparare

Se taie puiul fâșii, se trage în tigaia cu interior ceramic DeKassa, cu puțin ulei Arpis, apoi se adaugă legumele și se țin pe foc până ce se călesc. Se pune sosul teriyaki deasupra și se lasă până ce se caramelizează.

 

Se așează puiul și legumele trase la tigaie pe o farfurie și se ornează cu sos teriyaki și susan.

 

Mod de servire

Se servește alături de orez fiert la aburi.

 

Secretul bucătarului

Pentru a economisi ulei, precum și pentru a evita lipirea bucăților de pui de tigaie, vă recomandăm să folosiți o tigaie antiaderentă, cum este tigaia din aluminiu cu interior ceramic DeKassa.

 

Partenerul principal

Partenerul principal al programului de educație culinară ”50 de săptămâni în bucătăriile lumii” este brandul premium Arpis, lansat în 1992. Portofoliul de produse Arpis conține făină de mălai, făină din grâu, gris, otet balsamic, ulei de porumb, ulei de măsline etc.

 

Sponsor

Gama de articole, marca DeKassa, destinată preparării și servirii mesei cuprinde vase pentru gătit, cuțite, tacâmuri, vase și veselă din porțelan și ceramică și multe alte accesorii importante în bucătăria modernă. Toate articolele DeKassa oferă un suport material de calitate în realizarea și servirea preparatelor culinare. Designul de o concepție ergonomică avangardistă, alături de calitatea excepțională a materialelor, asigură o înaltă durabilitate a articolelor marca DeKassa , recomandându-le ca foarte practice.

 

Restaurantul Gazdă

Sushi Koeste singurul lanț de restaurante cu specific japonez din România. Primul restaurant Sushiko a fost deschis îniulie 2009, localizat în Centrul vechi, în cea mai circulată zonă turistica a orasului, este loc plin de viata si agitatie, in special in timpul serii.

 

Despre program

Programul de educație de educație culinară ”50 de săptămâni în bucătăriile lumii” este inițiat de agenţia Russenart Comunications în parteneriat cu Arpis și DeKassa.

Ultima oră! 850 de agenți economici din sectorul cărnii, investigați ACUM de IGPR
Autor: Meat MIlk  /   joi, 11 decembrie 2014

Conform unui comunicat emis de IGPR, chiar la această oră se află în desfășurare o acțiune la nivel național în care cca 850 de agenți economici din sectorul cărnii între care se numără producători, procesatori și firme care comercializează carne și produse din carne sunt investigate de ofițeri de poliție specializați în...

TVA de 9 % doar pentru hotelieri
Autor: Ilie Stoian  /   miercuri, 10 decembrie 2014

TVA de 9 % doar pentru hotelieri, așa se pare că s-a decis la negocierile cu FMI, C.E. și Banca Mondială! Aseară, într-o conferință de presă organizată la sediul Guvernului, Victor Ponta a anunțat că nivelul TVA-ului va fi redus doar pentru serviciile all-inclusive din regimul hotelier. La rândul său, Darius Vâlcov a anunțat tot...