Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Rețetă japonează: Wild Dragon

Autor: Meat MIlkjoi, 31 iulie, 2014

Rețeta face parte din programul de educație culinară “50 de săptămani în bucătăriile lumii” derulat de agenția de relații publice, Russenart Communications în parteneriat cu brandul Arpis și DeKassa. În iulie, Restaurantul partener al proiectului este Sushiko.

Rețeta japoneză Wild Dragon a fost oferită și preparată de Restaurantul Sushiko și poate fi degustată zilnic la restaurantele japoneze Sushiko din Mall Băneasa și Centrul Vechi.

Ingrediente pentru 3 creveți tempura:

  • 3 Creveți proaspeți
  • Faină Arpis
  • 1 gălbenuș de ou
  • Ulei Arpis pentru prăjit
  • Sare,
  • Piper,
  • Apă,

Ingrediente Wild Dragon

  • Somon,
  • Ton,
  • Pește alb
  • Creveți tempura,
  • Crab stick
  • Alge
  • Castraveți tăiați fâșii

Mod de preparare creveți cu tempura :

Se spală creveții bine și se curăță. Se pregătește un amestec din condimente asiatice tempura, puțină faină Arpis, 1 gălbenuș de ou, puțină apă, sare și piper după gust. Textura amestecului trebuie sa fie ușoară, ca aluatul de clătite. Fiecare crevete se trece prin amestec și se prăjește în ulei Arpis.

Mod de preparare Wild Dragon

Se pregătește orezul de sushiPeste orezul de sushi se întind foile de alga și se pun creveții tempura, crab stick și castraveți, apoi se formează o ruladă, cu orezul în exterior. Pe ”rulada” creată se pune somon, ton, pește alb, creveți, bucăți de crab stick, apoi se va împacheta bine pentru a nu se dezmembra și se va tăia în 10 bucăți. Se va așeza pe o farfurie ornată cu icre de pește zburător, maioneză și salată.

Mod de servire

Se servește cu wassabi, gimbir și sos de soia.

Ultima oră! 850 de agenți economici din sectorul cărnii, investigați ACUM de IGPR
Autor: Meat MIlk  /   joi, 11 decembrie 2014

Conform unui comunicat emis de IGPR, chiar la această oră se află în desfășurare o acțiune la nivel național în care cca 850 de agenți economici din sectorul cărnii între care se numără producători, procesatori și firme care comercializează carne și produse din carne sunt investigate de ofițeri de poliție specializați în...

TVA de 9 % doar pentru hotelieri
Autor: Ilie Stoian  /   miercuri, 10 decembrie 2014

TVA de 9 % doar pentru hotelieri, așa se pare că s-a decis la negocierile cu FMI, C.E. și Banca Mondială! Aseară, într-o conferință de presă organizată la sediul Guvernului, Victor Ponta a anunțat că nivelul TVA-ului va fi redus doar pentru serviciile all-inclusive din regimul hotelier. La rândul său, Darius Vâlcov a anunțat tot...