Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Retete tradiționale din Bucovina la Bucătărașul cel dibaci!

Autor: Ilie Stoianjoi, 28 februarie, 2013

Joi, 28 februarie 2013, incepand cu ora 19, va avea loc Petrecerea Bucovineana cu tema “Descopera si testeaza traditiile culinare bucovinene!”. Timp de 3 ore, in cadrul restaurantului “Bucatarasul del dibaci”, participantii vor putea testa preparatele bucovinene promovate pe durata lunii februarie in cadrul proiectului „Descopera traditiile culinare romanesti”.

poza5Pentru cei care doresc sa petreaca in stil bucovinean cu retete traditionale, bautura, muzica si dans, Restaurantul Bucatarasul cel dibaci a pregatit doua tipuri de meniu, ce pot fi achizitionate la un pret special, cu conditia unei rezervari prealabile:

poza7– Gustare bucovineana (cuprinde o portie de Tocinei bucovineni, o portie de Varza cu taitei de casa, 1/2 l de vin si 1/2 l de suc/apa) – 20 lei/ meniu

– Meniu bucovinean complet (cuprinde o portie de Tocinei bucovineni, o portie de Varza cu taitei de casa, 1/2 l de vin si 1/2 l de suc/apa, o portie de bors de sfecla rosie, o portie pasrav cu smantana si desert – placinta cu iaurt) – 39 lei/ meniu

Pensiunile din Bucovina care au pus la dispozitia proiectului retetele traditionale bucovinene, sunt: Cabana Zada, Pensiunea Liliana si Pensiunea COLLADA. Partenerul special al proiectului este site-ul de turism culinar,  www.chefbuzu.com.

poza9

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...