Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Reţetele lumii: Platou de cârnați

Autor: Meat MIlkmiercuri, 8 octombrie, 2014

Reţeta face parte din programul de educaţie culinară “50 de săptămani în bucătăriile lumii” derulat de agenţia de relaţii publice, Russenart Communications în parteneriat cu Arpis, DeKassa şi Casa de Vinuri Alese. Restaurantul partener care reprezintă bucătăria germană este Berăria Bierhaus67.

Reţeta germană ”Platou de cârnați” a fost oferită şi preparată de Bierhaus67 şi poate fi degustată zilnic la Berăria Germană din str. Erou Iancu Nicolae, nr. 67A.

Ingrediente: 2 Cârnați Bratwurst, 1 Cârnat Käsekrainer, 2 Cârnați semiafumați, Puțin Ulei Arpis

Bratwurst-ii sunt o specialitate tradițională germană de cârnați, fiind preparați dintr-un amestec de carne de porc, vită și condimente. Au o istorie îndelungată, primul document care atestă existența cârnaților Bratwurst în Germania datează din 1313 și poate fi găsit în Nuremberg. În prezent cârnații Bratwurst pot fi cumpărați din magazine deoarece sunt preparați de producătorii de mezeluri români (Campofrio și Angst) sau pot fi preparați acasă (o rețetă de cârnați Bratwurst se găsește în documentul alăturat).

Käsekrainer-ii reprezintă o specialitate austriacă de cârnați ce conțin cubulețe de cașcaval sau brânză, în proporție de aproximativ 10 – 20 %. Deși există menționări ale produsului (sau ale unor varietăți ale sale) din secolul 19, în Imperiul Austro-Ungar, cârnații Kasekrainer a fost produși pentru prima dată cu această denumire și la scară largă în Austria, în 1980, apoi s-au răspândit și în Germania. În Slovenia există o varietate cu 20% bacon, numită Kranjska klobasa pe care slovenii doresc să o înregistreze.

Mod de preparare

Cele 3 tipuri de cârnați se stropesc cu puțin ulei Arpis și se pun pe grătar. Se prăjesc timp de 15 minute, pe ambele părți. Se întorc cu grijă pentru a nu se crăpa. Se pot servi cu muștar, cartofi prăjiți sau varză murată și bere.

Ultima oră! 850 de agenți economici din sectorul cărnii, investigați ACUM de IGPR
Autor: Meat MIlk  /   joi, 11 decembrie 2014

Conform unui comunicat emis de IGPR, chiar la această oră se află în desfășurare o acțiune la nivel național în care cca 850 de agenți economici din sectorul cărnii între care se numără producători, procesatori și firme care comercializează carne și produse din carne sunt investigate de ofițeri de poliție specializați în...

TVA de 9 % doar pentru hotelieri
Autor: Ilie Stoian  /   miercuri, 10 decembrie 2014

TVA de 9 % doar pentru hotelieri, așa se pare că s-a decis la negocierile cu FMI, C.E. și Banca Mondială! Aseară, într-o conferință de presă organizată la sediul Guvernului, Victor Ponta a anunțat că nivelul TVA-ului va fi redus doar pentru serviciile all-inclusive din regimul hotelier. La rândul său, Darius Vâlcov a anunțat tot...