Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Reuniunea Comitetului pentru monitorizarea implementării PNDR

Autor: meatmilkmiercuri, 26 iunie, 2019

(Comunicat) Teodora Gabriela GHENIU, Secretar de Stat în cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), la cea de-a treia reuniune a Comitetului de Investiții pentru monitorizarea și supervizarea implementării instrumentului financiar de împrumut cu partajarea riscului la nivel de portofoliu din cadrul Acordului de finanțare încheiat cu Fondul European de Investiții. În cadrul reuniunii, Teodora Gabriela GHENIU a fost aleasă Președinte al Comitetului de Investiții.

 

Întâlnirea s-a concentrat pe analiza stadiului implementării instrumentului financiar finanțat prin PNDR. Conform informațiilor preliminare la data desfășurării reuniunii, au fost acordate 96 de credite fermierilor și antreprenorilor din spațiul rural în valoare de aproximativ 11 milioane euro.

 

Președintele Comitetului de Investiții, Teodora Gabriela GHENIU, a apreciat creșterea numărului de credite acordate în ultima perioadă, acest aspect indicând faptul că s-au făcut progrese cu privire la adaptarea produselor de creditare la cerințele specifice ale fermierilor și a subliniat, totodată, nevoia de a continua acțiunile de promovare a sprijinului acordat prin acest instrument financiar pentru a facilita accesul beneficiarilor vizați prin PNDR.

 

Reamintim că băncile selectate pentru a acorda credite prin instrumentul financiar finanțat prin PNDR sunt: Banca Comercială Română, Libra Internet Bank, ProCredit Bank, Raiffeisen Bank și UniCredit Bank.

 

Prin instrumentul financiar implementat în cadrul PNDR pot fi accesate credite pentru finanțarea unor investiții și a capitalului de lucru aferent, inclusiv pentru asigurarea cofinanțării private pentru proiectele sprijinite prin granturi, în cadrul următoarelor submăsuri din PNDR:

 

4.1 Investiții în exploatații agricole;

4.1a Investiții în exploatații pomicole;

4.2 Investiții pentru procesarea/marketingul produselor agricole;

4.2a Investiții pentru procesarea/marketingul produselor din sectorul pomicol;

6.4 Investiții în crearea și dezvoltarea de activități neagricole;

proiecte prin LEADER care răspund la obiectivele submăsurilor de mai sus.

 

Până în prezent cele mai multe credite au fost acordate în cadrul submăsurii 4.1 Investiții în exploatații agricole.  În procesul de acordare a creditelor au fost vizate, de asemenea, domeniile prioritare stabilite la nivelul MADR: fermele mici, tinerii fermieri și zonele montane.

APIA: În decembrie 2019, au fost autorizați la plată 719.985 de fermieri
Autor: meatmilk  /   joi, 19 decembrie 2019

APIA informează că, începând cu data de data de 2 decembrie și până în prezent, au fost autorizați pentru efectuarea plăților regulare aferente anului de cerere 2019, un număr de 719.895 fermieri (ceea ce reprezintă 85,25 % din numărul fermierilor eligibili la plata regulară), cu suma totală de 597,2 milioane euro, astfel:...

Se pot depune cererile pentru motorină pentru anul 2020
Autor: meatmilk  /   joi, 12 decembrie 2019

Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că până la data de 31 decembrie 2019 inclusiv, se depun Cererile de acord pentru finanţare aferente schemei de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură pentru anul 2020, la Centrele Judeţene ale Agenţiei, respectiv al...