Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Reuniunea Grupului de Lucru Leader-Cluj

Autor: meatmilkmarți, 4 iunie, 2019

(Comunicat) Doamna Teodora Gabriela Gheniu, secretar de stat în Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a participat în perioada 28 – 29mai 2019, la reuniunea Grupului de Lucru Leader, desfăşurată la Cluj.

 

Alături de secretarul de stat Gheniu s-au aflat experți ai Rețelei Naționale de Dezvoltare Rurală din cadrul Autorității de Management pentru PNDR și reprezentanți ai Grupurilor de Acțiune Locală (GAL) din Regiunea Nord Vest.

 

Întâlnirea a cuprins două sesiuni: în cadrul primei sesiuni discuțiile au vizat abordarea Leader în privinţa proiectelor de infrastructură socială și cooperarea între GAL-uri.

 

De asemenea, au fost prezentate modificările condițiilor specifice de accesare a fondurilor conform ghidului solicitantului, având loc dezbateri privind varianta consolidată a ghidului sM 19.3 componenta B – evaluarea, precum și asupra implementării activităților de cooperare ale Grupurilor de Acțiune Locală.

 

Totodată au fost expuse dificultăţile întâmpinate în realizarea proiectelor aferente sM 19.3 componenta A, dar s-au identificat soluţii pentru facilitarea accesului la implementarea acestora.

 

Cea de-a doua sesiune a evenimentului a fost dedicată vizitării obiectivelor de investiţii locale finanţate prin PNDR, analizei modalităților de informare și sprijinire a GAL-urilor în inițierea proiectelor de cooperare transnațională prin RNDR, prezentării stadiului implementării stretegiei de dezvoltare locală și a promovării bunelor practici agricole pentru beneficiarii măsurilor de sprijinire a tinerilor fermieri incluse în strategiile de dezvoltare locală ale GAL-urilor finanțate prin PNDR 2014-2020.   Secretarul de Stat Gheniu a afirmat că abordarea integrată a investițiilor asigură complementaritatea utilizării fondurilor europene și îndeplinirea obiectivelor tematice.

 

Participanţii au efectuat vizite de lucru la beneficiarii investiţiilorfinanţate prin PNDR, la GAL-urile din județul Cluj, cu scopul de a cunoaște bunele practici ale acestora, problemele cu care se confruntă în privinţa implementării proiectelor și termenul de finalizare.

 

Printre acestea s-au numărat proiectul privat inovativ ce vizează “achiziția de echipamente ce au ca scop producerea de piese și accesorii pentru autovehicule de epocă și producerea altor materiale plastice“, cât și Proiectul muzeu “Dotarea clădirii Muzeului și Centrului Etnografic Kallos Zoltan”, prin achiziționarea de echipamente pentru conservarea patrimoniului, promovarea tradițiilor și specificului cultural local Rascruci, din comuna Bonțida”.

Romalimenta salută proiectul ANPC privind campaniile promoţionale
Autor: meatmilk  /   luni, 2 septembrie 2019

(Comunicat) Federaţia Romalimenta este adepta regulilor clare, aplicate obiectiv, nediscriminator, care sa dezvolte competitivitatea industriei alimentare romanesti, marindu-i cota de piaţa prin implinirea asteptarilor consumatorilor si prin respectarea intereselor acestora.   Unul din domeniile de maxim interes pentru noi il...

La Bucureşti a avut loc conferinţa “Politica Agricolă Comună-Pezent şi viitor”
Autor: meatmilk  /   luni, 2 septembrie 2019

(Comunicat) Petre DAEA, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, a participat în data de 29 august 2019 la Conferința cu tema ”Politica Agricolă Comună – Prezent și viitor”, organizată la București, de Rețeaua Națională de Dezvoltare Rurală, din cadrul Autorității de Management pentru Programul Național de Dezvoltare...