Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Aditivi materii prime

Rabobank: În UE stocurile de intervenție la lapte vor fi absorbite și în T2

Autor: Mircea Demeter  /   vineri, 19 aprilie 2019

Ulterior emiterii raportului de săptămâna trecută, referitor la rezultatele trimestrului 1, în afacerile cu lapte și lactate, Rabobank revine cu previziuni pentru T2, indicând că creșterea aprovizionării cu...

Etichete:  ,

Creșterea prețurilor la carnea de porc provoacă îngrijorare

Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 19 aprilie 2019

CLITRAVI, asociația care reunește și reprezintă Industria europeană de prelucrare a cărnii, și-a exprimat îngrijorarea cu privire la creșterea recentă și accentuată a prețului cărnii de porc în...

Etichete:  ,

Tendințe pe piața ingredientelor, aditivilor și membranelor în procesarea cărnii

Autor: meatmilk  /   miercuri, 3 aprilie 2019

(Comunicat IFFA 2019) Aditivii tehnologici eficienți sunt utilizați, atât în fabricarea produselor tradiționale din carne, cât și a noilor produse înlocuitoare. Din punctul de vedere al consumatorului, există...

Etichete: 

Importanța culorii și pigmenților naturali în laptele de vacă

Autor: Mircea Demeter  /   vineri, 29 martie 2019

Culoarea este unul dintre atributele care afectează percepția consumatorului asupra calității unui produs alimentar. Pe lângă aromă și textură, culoarea este considerată un atribut major, care contribuie la...

Aditivii naturali, soluții optime pentru procesarea cărnii

Autor: Mircea Demeter  /   joi, 28 februarie 2019

Aditivii alimentari sunt utilizați pentru a facilita sau a completa o mare varietate de metode de producție alimentară. Cele două funcții de bază ale aditivilor sunt: ​​(1) să facă alimentele sigure prin...

Demersuri la C.E. pentru flexibilizarea zonelor de restricție impuse de PPA

Autor: meatmilk  /   luni, 4 februarie 2019

(Comunicat ANSVSA) În marja întâlnirii șefilor serviciilor veterinare (Chief Veterinary Officers – CVO) din Uniunea Europeană (UE), care s-a desfășurat la Bruxelles în perioada 29 – 30 ianuarie, dr. Geronimo...

Etichete:  , ,

Solina: Compania nu renunță la operațiunile din România

Autor: meatmilk  /   duminică, 3 februarie 2019

(Comunicat) ”În dimineaţa zilei de 2 Februarie 2019, în jurul orei 6:00, un incendiu devastator a izbucnit la fabrica Solina România, din Alba Iulia.   În acest moment, obiectivul nu mai este operabil,...

Etichete:  ,

Ingrediente ”surpriză” pentru deserturile lactate

Autor: Maria Demetriad  /   miercuri, 30 ianuarie 2019

Noile arome surprinzătoare sunt tendințe în toate categoriile de alimente și băuturi, iar industria lactatelor nu face excepție, mai ales când e vorba despre deserturi. Și, cu cât sunt mai exotice, cu atât...

Vitamine cu relevanță pentru procesarea cărnii

Autor: Cristina Gavrilut  /   joi, 24 ianuarie 2019

Percepția noastră despre hrană s-a schimbat de-a lungul secolelor. Inițial, mâncarea a fost pur și simplu percepută ca mijloc de a obține substanțele nutritive și energia necesare organismului. Mai târziu,...

Soluții FrieslandCampina Kievit, pentru produse ready meal-clean label

Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 noiembrie 2018

Compania olandeză FrieslandCampina Kievit, producător mondial de ingrediente alimentare și băuturi, a realizat recent un studiu privind  tendințele și evoluțiile de pe piața produselor ready meal, indulgence...

Sărbătorind 20 de ani în domeniul alimentar, DuPont rămâne lider

Autor: meatmilk  /   vineri, 21 septembrie 2018

(Comunicat) Înainte ca mișcarea ”clean label” să aibă un mare impuls, la sfârșitul anilor 1990, fabricile de produse lactate și de produse alimentare s-au bazat în principal pe alternative chimice, pentru a...

Etichete:  , ,

Epi lansează concentratul Epiprot 60 UL pentru iaurt ”high-protein”

Autor: Nora Marin  /   miercuri, 19 septembrie 2018

După lansarea SoFlexi, primul concept al gamei SoUnik, Epi Ingredients, o filială a companiei franceze Laita, anunță SoBenefik, un concept de iaurt bogat în proteine, produs numai cu pulberi ultrafiltrate de...

DuPont Nutrition & Health Creates ”Clean Label Hub” își extinde echipa de cercetare

Autor: Nora Marin  /   joi, 30 august 2018

DuPont Nutrition & Health a anunțat extinderea echipei de cercetare și dezvoltare prin crearea unui "centru de etichetare clean label" cu sediul în Brabrand. Intenționând să își consolideze proiectele de...

Tendințe emergente pe piața lactatelor; aplicații și ingrediente

Autor: Nora Marin  /   joi, 2 august 2018

Lactatele clean label devin din ce în ce mai populare. La rândul lor, ingredientele cu etichetă curată se găsesc în diverse aplicații, oferind căi de a stimula proteinele, pre- și probioticele, vitaminele etc.,...

Etichete:  , ,

Cargill își extinde portofoliul de caragenină pentru deserturile din lapte

Autor: Nora Marin  /   luni, 16 iulie 2018

Cargill a creat Satiagel Seabrid, un nou extract de caragenină, bazat pe alge marine 100% cultivate, despre care compania a declară că creează o sursă de ingrediente durabile, care oferă o textură preferată de...

Pe piața cărnii de porc este clar că nimic nu este clar!

Autor: Nora Marin  /   joi, 5 iulie 2018

”Războaie comerciale”, ”tarife” și ”represalii” sunt cuvintele care au avut cea mai mare expunere în mass-media, în ultimele săptămâni, în legătură cu afacerile internaționale, inclusiv de pe...

Etichete:  , ,