Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Aditivi materii prime

INS: Producția de lapte și lactate la 31 august

Autor: meatmilk  /   luni, 14 octombrie 2019

În luna august 2019, cantitatea de lapte de vacă colectată de la exploataţiile agricole şi centrele de colectare de către unităţile procesatoare a scăzut cu 8,7% faţă de luna iulie 2019 și cu 3,7% faţă de...

Etichete:  ,

Extinderea valabilității oxidative și microbiene a cărnii de vită tocată

Autor: Cristina Gavrilut  /   joi, 10 octombrie 2019

Culoarea și aroma cărnii influențează decizia de cumpărare a consumatorilor. Însă, fapt foarte important, acești parametri se pot deteriora în timp, din cauza proceselor de oxidare. Câteva studii demonstrează...

Etichete: 

INS: Producția de lapte și lactate în luna iulie

Autor: meatmilk  /   miercuri, 11 septembrie 2019

(Comunicat) În luna iulie 2019, cantitatea de lapte de vacă colectată de la exploataţiile agricole şi centrele de colectare de către unităţile procesatoare a fost aproximativ constantă comparativ cu luna iunie...

Etichete:  , ,

Preţul cărnii de porc se va stabiliza

Autor: Nora Marin  /   vineri, 6 septembrie 2019

Potrivit Pig333, în august, prețul cărnii de porc de pe pieţele internaţionale a crescut cu numai 0,01 euro, fapt considerat drept excepțional, de către observatori.   Ce mai face...

Etichete: 

Îndrumări de la IDF pentru determinarea purității laptelui

Autor: Maria Demetriad  /   joi, 29 august 2019

Federația Internațională a Produselor Lactate (IDF), a emis un set de îndrumări cu privire la determinarea purității laptelui, oferind indicații suplimentare celor implicați în testarea laptelui și a...

Etichete:  , ,

Acțiunea antioxidanților naturali în produsele lactate

Autor: Maria Demetriad  /   joi, 20 iunie 2019

Pe plan mondial, consumatorii sunt din ce în ce mai interesați de antioxidanții naturali prezenți în sursele lor alimentare, decât de antioxidanții sintetici, care au fost restricționați din cauza efectelor lor...

Etichete: 

Carnea și provocările viitorului

Autor: Cristina Gavrilut  /   vineri, 14 iunie 2019

Proteinele alternative care pot acționa ca înlocuitori ai alimentelor tradiționale, de origine animală, sunt investiții financiare considerabile și atractive, pentru a satisface nevoile nutriționale și...

Etichete:  ,

Rabobank: În UE stocurile de intervenție la lapte vor fi absorbite și în T2

Autor: Mircea Demeter  /   vineri, 19 aprilie 2019

Ulterior emiterii raportului de săptămâna trecută, referitor la rezultatele trimestrului 1, în afacerile cu lapte și lactate, Rabobank revine cu previziuni pentru T2, indicând că creșterea aprovizionării cu...

Etichete:  ,

Creșterea prețurilor la carnea de porc provoacă îngrijorare

Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 19 aprilie 2019

CLITRAVI, asociația care reunește și reprezintă Industria europeană de prelucrare a cărnii, și-a exprimat îngrijorarea cu privire la creșterea recentă și accentuată a prețului cărnii de porc în...

Etichete:  ,

Tendințe pe piața ingredientelor, aditivilor și membranelor în procesarea cărnii

Autor: meatmilk  /   miercuri, 3 aprilie 2019

(Comunicat IFFA 2019) Aditivii tehnologici eficienți sunt utilizați, atât în fabricarea produselor tradiționale din carne, cât și a noilor produse înlocuitoare. Din punctul de vedere al consumatorului, există...

Etichete: 

Importanța culorii și pigmenților naturali în laptele de vacă

Autor: Mircea Demeter  /   vineri, 29 martie 2019

Culoarea este unul dintre atributele care afectează percepția consumatorului asupra calității unui produs alimentar. Pe lângă aromă și textură, culoarea este considerată un atribut major, care contribuie la...

Aditivii naturali, soluții optime pentru procesarea cărnii

Autor: Mircea Demeter  /   joi, 28 februarie 2019

Aditivii alimentari sunt utilizați pentru a facilita sau a completa o mare varietate de metode de producție alimentară. Cele două funcții de bază ale aditivilor sunt: ​​(1) să facă alimentele sigure prin...

Demersuri la C.E. pentru flexibilizarea zonelor de restricție impuse de PPA

Autor: meatmilk  /   luni, 4 februarie 2019

(Comunicat ANSVSA) În marja întâlnirii șefilor serviciilor veterinare (Chief Veterinary Officers – CVO) din Uniunea Europeană (UE), care s-a desfășurat la Bruxelles în perioada 29 – 30 ianuarie, dr. Geronimo...

Etichete:  , ,

Solina: Compania nu renunță la operațiunile din România

Autor: meatmilk  /   duminică, 3 februarie 2019

(Comunicat) ”În dimineaţa zilei de 2 Februarie 2019, în jurul orei 6:00, un incendiu devastator a izbucnit la fabrica Solina România, din Alba Iulia.   În acest moment, obiectivul nu mai este operabil,...

Etichete:  ,

Ingrediente ”surpriză” pentru deserturile lactate

Autor: Maria Demetriad  /   miercuri, 30 ianuarie 2019

Noile arome surprinzătoare sunt tendințe în toate categoriile de alimente și băuturi, iar industria lactatelor nu face excepție, mai ales când e vorba despre deserturi. Și, cu cât sunt mai exotice, cu atât...

Vitamine cu relevanță pentru procesarea cărnii

Autor: Cristina Gavrilut  /   joi, 24 ianuarie 2019

Percepția noastră despre hrană s-a schimbat de-a lungul secolelor. Inițial, mâncarea a fost pur și simplu percepută ca mijloc de a obține substanțele nutritive și energia necesare organismului. Mai târziu,...