Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Aditivi materii prime

INS: Față de 2018, importul de lapte brut a scăzut cu 15 %

Autor: meatmilk  /   miercuri, 22 ianuarie 2020

Conform INS, in luna noiembrie 2019, cantitatea de lapte de vacă colectată de la exploataţiile agricole şi centrele de colectare de către unităţile procesatoare a scăzut cu 6,8% faţă de luna octombrie 2019 și...

Etichete:  ,

INS: Sacrificările de animale şi producţia de carne în noiembrie 2019

Autor: meatmilk  /   marți, 14 ianuarie 2020

În luna noiembrie 2019 faţă de luna octombrie 2019, numărul sacrificărilor şi greutatea în carcasă au crescut la bovine, la porcine şi la ovine şi caprine şi au scăzut la păsări.   În...

C.E. a avizat normele de pescuit pentru 2020, în Mediterană și în Marea Neagră

Autor: meatmilk  /   joi, 19 decembrie 2019

În cadrul Consiliului AgriFish, desfășurat astăzi la Bruxelles, la care participă ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian Oros, a fost adoptat un regulament care stabilește limitele de...

Etichete:  , ,

Radu Timiș: În 2020, prețul cărnii de porc se va tripla

Autor: meatmilk  /   miercuri, 11 decembrie 2019

”Casa Timiș”, în fapt, conacul de la Chițorani-Prahova, așezat în mijlocul podgoriei cu același nume, care aparține companiei Cris-Tim, a găszduit marcarea a 20 de ani de activitate a Asociației Române a...

Etichete:  , ,

2020 va fi anul inulinei?

Autor: Mircea Demeter  /   joi, 14 noiembrie 2019

Se pare că în anul 2020, inulina din fibre prebiotice își va avea momentul de grație, datorită dorinței puternice a consumatorului de produse cu mai puțin zahăr, dar cu mai multe proteine ​​și de produse...

Etichete: 

Proteine funcționale de origine animală pentru produsele din carne de pasăre

Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 25 octombrie 2019

Produsele din carne de pasăre pot fi preparate într-o mare varietate. Caracteristicile de calitate ale cărnii brute, în principal reprezentate de compoziția chimică și proprietățile funcționale, joacă un...

Etichete:  ,

INS: Producția de lapte și lactate la 31 august

Autor: meatmilk  /   luni, 14 octombrie 2019

În luna august 2019, cantitatea de lapte de vacă colectată de la exploataţiile agricole şi centrele de colectare de către unităţile procesatoare a scăzut cu 8,7% faţă de luna iulie 2019 și cu 3,7% faţă de...

Etichete:  ,

Extinderea valabilității oxidative și microbiene a cărnii de vită tocată

Autor: Cristina Gavrilut  /   joi, 10 octombrie 2019

Culoarea și aroma cărnii influențează decizia de cumpărare a consumatorilor. Însă, fapt foarte important, acești parametri se pot deteriora în timp, din cauza proceselor de oxidare. Câteva studii demonstrează...

Etichete: 

INS: Producția de lapte și lactate în luna iulie

Autor: meatmilk  /   miercuri, 11 septembrie 2019

(Comunicat) În luna iulie 2019, cantitatea de lapte de vacă colectată de la exploataţiile agricole şi centrele de colectare de către unităţile procesatoare a fost aproximativ constantă comparativ cu luna iunie...

Etichete:  , ,

Preţul cărnii de porc se va stabiliza

Autor: Nora Marin  /   vineri, 6 septembrie 2019

Potrivit Pig333, în august, prețul cărnii de porc de pe pieţele internaţionale a crescut cu numai 0,01 euro, fapt considerat drept excepțional, de către observatori.   Ce mai face...

Etichete: 

Îndrumări de la IDF pentru determinarea purității laptelui

Autor: Maria Demetriad  /   joi, 29 august 2019

Federația Internațională a Produselor Lactate (IDF), a emis un set de îndrumări cu privire la determinarea purității laptelui, oferind indicații suplimentare celor implicați în testarea laptelui și a...

Etichete:  , ,

Acțiunea antioxidanților naturali în produsele lactate

Autor: Maria Demetriad  /   joi, 20 iunie 2019

Pe plan mondial, consumatorii sunt din ce în ce mai interesați de antioxidanții naturali prezenți în sursele lor alimentare, decât de antioxidanții sintetici, care au fost restricționați din cauza efectelor lor...

Etichete: 

Carnea și provocările viitorului

Autor: Cristina Gavrilut  /   vineri, 14 iunie 2019

Proteinele alternative care pot acționa ca înlocuitori ai alimentelor tradiționale, de origine animală, sunt investiții financiare considerabile și atractive, pentru a satisface nevoile nutriționale și...

Etichete:  ,

Rabobank: În UE stocurile de intervenție la lapte vor fi absorbite și în T2

Autor: Mircea Demeter  /   vineri, 19 aprilie 2019

Ulterior emiterii raportului de săptămâna trecută, referitor la rezultatele trimestrului 1, în afacerile cu lapte și lactate, Rabobank revine cu previziuni pentru T2, indicând că creșterea aprovizionării cu...

Etichete:  ,

Creșterea prețurilor la carnea de porc provoacă îngrijorare

Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 19 aprilie 2019

CLITRAVI, asociația care reunește și reprezintă Industria europeană de prelucrare a cărnii, și-a exprimat îngrijorarea cu privire la creșterea recentă și accentuată a prețului cărnii de porc în...

Etichete:  ,

Tendințe pe piața ingredientelor, aditivilor și membranelor în procesarea cărnii

Autor: meatmilk  /   miercuri, 3 aprilie 2019

(Comunicat IFFA 2019) Aditivii tehnologici eficienți sunt utilizați, atât în fabricarea produselor tradiționale din carne, cât și a noilor produse înlocuitoare. Din punctul de vedere al consumatorului, există...

Etichete: