Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close
Conferinta

Etichetare

Radu Timiș-Proprietar Cris-Tim: Singura șansă este calitatea produsului

Autor: Ilie Stoian  /   vineri, 23 iunie 2017

Ultimul care a răspuns sondajului nostru, referitor la ”eticheta curată”, a fost domnul Radu Timiș. Facem precizarea că ordinea în care am publicat opiniile celor intervievați nu a depins decât de rapiditatea...

Paul Anghel, ANPC: Legal, nu există noțiunea de ”etichetă curată”

Autor: Ilie Stoian  /   joi, 22 iunie 2017

În continuarea seriei de mini-interviuri, pe tema noțiunii de ”etichetă curată”, ne-am adresat domnului Paul Anghel-Director General al ANPC. Iată declarația domniei sale:   ”Din punct de vedere...

Etichete:  , ,

Sorin Minea: Prin ”eticheta curată” se confundă sintagme, într-un joc periculos

Autor: Ilie Stoian  /   joi, 22 iunie 2017

Ne continuăm sondajul care va fi reunit în cover-ul ”Cât de curată este eticheta curată?”, și care va fi publicat în ediția viitoare a revistei Meat.Milk. Iată ce ne-a declarat pe această temă domnul...

Dorin Cojocaru: De ce nu scriem pe etichete ”Fără Tabelul lui Mendeleev?”

Autor: Ilie Stoian  /   miercuri, 21 iunie 2017

Pentru că în ultima perioadă a început o adevărată dezbatere pe marginea producției de alimente ”clean label”, sau, mai pe românește, ”etichetă curată”, în viitoarea ediție a revistei Meat.Milk va...

ANPC: Nereguli majore în etichetarea, depozitarea și comercializarea lactatelor

Autor: meatmilk  /   miercuri, 17 mai 2017

(Comunicat) In luna martie 2017 comisarii din cadrul Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor au desfasurat o actiune de control pentru verificarea modului de respectare a prevederilor legale referitoare la...

Etichete:  , ,

Eticheta inteligentă Tempix, de la Kimet-Târgu Secuiesc

Autor: meatmilk  /   joi, 27 aprilie 2017

Tot mai mulți producători de produse alimentare sunt preocupați să vină în fața consumatorilor cu cele mai bune produse dar, mai ales, ca dovadă a dorinței de a pune pe piață produse perfect sigure din punct...

Etichete:  , ,

Morandi-Com și-a informatizat sistemele de cântărire și etichetare

Autor: meatmilk  /   miercuri, 15 martie 2017

Compania Morandi-Com imbina valorile autentice ale satului vasluian cu exigentele standardelor europene.   Incepand cu anul 2001, compania Morandi-Com s-a axat pe un nou domeniu de activitate: cresterea...

Etichete:  , ,

Caroli a introdus eticheta termosensibilă pentru Salamul Semenic EXTRA

Autor: meatmilk  /   joi, 23 februarie 2017

Caroli Foods Group introduce o premieră pe piața românească de mezeluri eticheta cu cadran termosensibil care indică temperatura optimă de păstrare a produsului (sub 8⁰C).    În contextul în care...

Noul design de ambalaj Unicarm este creat de BrandFusion

Autor: meatmilk  /   miercuri, 22 februarie 2017

(Comunicat) BrandFusion, compania care oferă servicii integrate de branding offline și branding digital, a creat noul design de ambalaj pentru brandul multi "category Unicarm", ca parte a unui proces complet de...

LaDorna a adoptat etichetarea Color-Code

Autor: meatmilk  /   marți, 6 decembrie 2016

LaDORNA a fost printre primele branduri care s-au adaptat cerintelor acestui asa-numit "nou consumator"; este primul care a lansat pe piata din Romania laptele UHT si, respectiv, prima gama completa de produse...

Etichete:  , ,

DairyReporter: România, blocată în intenția de etichetare de origine

Autor: Maria Demetriad  /   joi, 24 noiembrie 2016

Într-o foarte interesantă analiză publicată de DairyReporter, intitulată ”Etichetarea de origine: transparență sau gastronaționalism”, se afirmă că, în ciuda intențiilor sale de promovare a unei legi a...

Este posibilă o nouă modificare a Legii etichetării

Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 25 martie 2016

Dacă se va aproba un proiect de modificare a Legii etichetării, firmele vor fi obligate ca pe fiecare produs alimentar, inclusiv bauturi, sa aplice etichete care sa atentioneze cumparatorul asupra riscului...

Modificarea etichetării cărnii abatorizate prin sacrificare rituală

Autor: Maria Demetriad  /   marți, 8 martie 2016

1) Parlamentul European: propunere de rezoluție privind etichetarea cărnii de la animale abatorizate prin sacrificare rituală. În data de 11 ianuarie 2016, opt deputați au prezentat o propunere de rezoluție...

Etichete:  , ,

RBC livrează noua gamă de mașini de etichetat Bizerba GLM-Ievo

Autor: Meat MIlk  /   joi, 19 noiembrie 2015

Incepand cu acest an, Romanian Business Consult livrează noua gama de etichetatoare GLM-Ievo, realizată de Bizerba, care cuprinde urmatoarele versiuni: GLM-Ievo 70, 100, 150, 170, 200. Noul GLM-Ievo, sistemul de...

Etichete:  , ,

BEUC: În UE, majoritatea produselor din carne sunt de slabă calitate!

Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 13 noiembrie 2015

Organizația Europeană a Consumatorilor: Multe produse alimentare pe bază de carne nu sunt etichetate corespunzător. Astfel, consumatorii sunt informați greșit despre preparatele din carne pe care le cumpără,...

Până la urmă, ce etichete vor consumatorii?

Autor: Ilie Stoian  /   joi, 8 octombrie 2015

Consumatorii sunt foarte preocupați de modul în care alimentele, și în special, cele din carne sunt fabricate dar, mai ales, sunt preocupați de proveniența ingredientelor. Drept urmare, tot mai mulți procesatori...