Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close
Conferinta

Etichetare

Eticheta inteligentă Tempix, de la Kimet-Târgu Secuiesc

Autor: meatmilk  /   joi, 27 aprilie 2017

Tot mai mulți producători de produse alimentare sunt preocupați să vină în fața consumatorilor cu cele mai bune produse dar, mai ales, ca dovadă a dorinței de a pune pe piață produse perfect sigure din punct...

Etichete:  , ,

Morandi-Com și-a informatizat sistemele de cântărire și etichetare

Autor: meatmilk  /   miercuri, 15 martie 2017

Compania Morandi-Com imbina valorile autentice ale satului vasluian cu exigentele standardelor europene.   Incepand cu anul 2001, compania Morandi-Com s-a axat pe un nou domeniu de activitate: cresterea...

Etichete:  , ,

Caroli a introdus eticheta termosensibilă pentru Salamul Semenic EXTRA

Autor: meatmilk  /   joi, 23 februarie 2017

Caroli Foods Group introduce o premieră pe piața românească de mezeluri eticheta cu cadran termosensibil care indică temperatura optimă de păstrare a produsului (sub 8⁰C).    În contextul în care...

Noul design de ambalaj Unicarm este creat de BrandFusion

Autor: meatmilk  /   miercuri, 22 februarie 2017

(Comunicat) BrandFusion, compania care oferă servicii integrate de branding offline și branding digital, a creat noul design de ambalaj pentru brandul multi "category Unicarm", ca parte a unui proces complet de...

LaDorna a adoptat etichetarea Color-Code

Autor: meatmilk  /   marți, 6 decembrie 2016

LaDORNA a fost printre primele branduri care s-au adaptat cerintelor acestui asa-numit "nou consumator"; este primul care a lansat pe piata din Romania laptele UHT si, respectiv, prima gama completa de produse...

Etichete:  , ,

DairyReporter: România, blocată în intenția de etichetare de origine

Autor: Maria Demetriad  /   joi, 24 noiembrie 2016

Într-o foarte interesantă analiză publicată de DairyReporter, intitulată ”Etichetarea de origine: transparență sau gastronaționalism”, se afirmă că, în ciuda intențiilor sale de promovare a unei legi a...

Este posibilă o nouă modificare a Legii etichetării

Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 25 martie 2016

Dacă se va aproba un proiect de modificare a Legii etichetării, firmele vor fi obligate ca pe fiecare produs alimentar, inclusiv bauturi, sa aplice etichete care sa atentioneze cumparatorul asupra riscului...

Modificarea etichetării cărnii abatorizate prin sacrificare rituală

Autor: Maria Demetriad  /   marți, 8 martie 2016

1) Parlamentul European: propunere de rezoluție privind etichetarea cărnii de la animale abatorizate prin sacrificare rituală. În data de 11 ianuarie 2016, opt deputați au prezentat o propunere de rezoluție...

Etichete:  , ,

RBC livrează noua gamă de mașini de etichetat Bizerba GLM-Ievo

Autor: Meat MIlk  /   joi, 19 noiembrie 2015

Incepand cu acest an, Romanian Business Consult livrează noua gama de etichetatoare GLM-Ievo, realizată de Bizerba, care cuprinde urmatoarele versiuni: GLM-Ievo 70, 100, 150, 170, 200. Noul GLM-Ievo, sistemul de...

Etichete:  , ,

BEUC: În UE, majoritatea produselor din carne sunt de slabă calitate!

Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 13 noiembrie 2015

Organizația Europeană a Consumatorilor: Multe produse alimentare pe bază de carne nu sunt etichetate corespunzător. Astfel, consumatorii sunt informați greșit despre preparatele din carne pe care le cumpără,...

Până la urmă, ce etichete vor consumatorii?

Autor: Ilie Stoian  /   joi, 8 octombrie 2015

Consumatorii sunt foarte preocupați de modul în care alimentele, și în special, cele din carne sunt fabricate dar, mai ales, sunt preocupați de proveniența ingredientelor. Drept urmare, tot mai mulți procesatori...

Atenție, se schimbă (din nou) marcarea ambalajelor!

Autor: Maria Demetriad  /   joi, 11 iunie 2015

Potrivit unui comunicat emis de Ministerul Mediului, operatorii economici producători de ambalaje şi/sau produse ambalate vor fi obligaţi să utilizeze un sistem de marcare şi identificare pentru ambalaje în...

Verschueren-EuroCommerce: Etichetarea de origine nu va aduce beneficii

Autor: Meat MIlk  /   luni, 16 februarie 2015

Menționarea pe etichete a țării de origine (country-of-origin labelling - COOL) pentru carnea utilizată ca materie primă în alimentele procesate este cu un pas mai aproape să devină realitate, în urma unui vot...

Parlamentul European a votat etichetarea de origine a cărnii

Autor: Maria Demetriad  /   joi, 12 februarie 2015

Într-o informare transmisă de Asociația Română a Cărnii, se arată că majoritatea membrilor Parlamentului UE (MPE) au votat etichetarea de origine a cărnii și în favoarea unei rezoluții fără caracter...

Membrii Parlamentului Europeană sprijină etichetarea originii cărnii

Autor: Meat MIlk  /   vineri, 23 ianuarie 2015

Membrii Comitetului Mediului, Sănătății Publice și Siguranței Alimentare (ENVI) din Parlamentul European (MEPs) au votat 48 la 15 pentru a introduce legislația privind etichetarea originii cărnii folosită ca...

Noile norme de etichetare, între a ști și a nu-ți păsa

Autor: Aura Alexa Ioan  /   sâmbătă, 11 octombrie 2014

Pe fondul interesului crescut al consumatorilor pentru identificarea précisă a provenienţei, ingredintelor şi valorilor nutriţionale ale alimentelor, începând cu decembrie 2014, vor fi aplicate noi reglementări...