Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Igiena si siguranta alimentului

ARC: Cârnații NU conțin ingrediente care pot afecta sănătatea consumatorilor

Autor: meatmilk  /   vineri, 26 ianuarie 2018

(Comunicat ARC) Asociaţia Română a Cărnii îşi exprimă indignarea faţă de afirmaţiile făcute de preşedintele Asociaţiei Pro Consumatori, potrivit cărora un număr însemnat de sortimente de cârnaţi...

Declarația EFSA privind evaluarea de risc a aromelor de afumare

Autor: Mircea Demeter  /   miercuri, 17 ianuarie 2018

Cum, aromele de afumare sunt puse mereu în discuție de consumatori, EFSA evaluează în permanență siguranța lor. Aceste produse sunt adăugate la o gamă largă de alimente dar, până de curând, nu au făcut...

EFSA: Actualizarea evaluării genotoxicității substanțelor din alimente și hrana animalelor

Autor: Nora Marin  /   miercuri, 10 ianuarie 2018

La finalul lunii decembrie 2017, EFSA a publicat o actualizare a modului în care evaluează genotoxicitatea potențială a substanțelor în evaluarea produselor alimentare și a hranei pentru...

Scandalul calității duale, departe de a se fi încheiat

Autor: Maria Demetriad  /   miercuri, 10 ianuarie 2018

În 2017, așa-numitele produse alimentare de calitate duală au fost plasate în centrul atenției.Ca urmare,  Katia Merten-Lentz, partener la Keller & Heckman, se întreabă întreabă dacă este legal ca firmele...

Proiecte bilaterale România–Moldova în domeniul sănătății animalelor al siguranței alimentelor

Autor: meatmilk  /   miercuri, 13 decembrie 2017

(Comunicat) Închiderea oficială a două dintre proiectele bilaterale România–Republica Moldova, derulate între Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), Agenţia...

ANSVSA: Precizări preprivind laptele praf pentru bebeluși din Franța

Autor: meatmilk  /   marți, 12 decembrie 2017

(Comunicat) În data de 4 decembrie 2017, Punctul Naţional de Contact al Sistemului Rapid de Alertă pentru Alimente şi Furaje din Franţa a informat Comisia Europeană cu privire la contaminarea cu Salmonella...

Rezultatele controalelor ANSVSA în domeniul laptelui şi lactatelor

Autor: meatmilk  /   miercuri, 25 octombrie 2017

(Comunicat) În perioada 11 septembrie – 13 octombrie 2017, Direcţiile judeţene sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, precum și a Municipiului București, au controlat modul în care sunt...

Etichete:  , ,

UE va introduce postul de Ofițer de Siguranță alimentară în fiecare stat membru

Autor: Maria Demetriad  /   joi, 28 septembrie 2017

Responsabili ai statelor membre ale Uniunii Europene și Comisia pentru Protecția Consumatorilor, reuniți la Bruxelles, au convenit asupra unei serii de măsuri de consolidare a acțiunilor ca urmare a scandalului de...

Protejarea salariaților împotriva biohazardului

Autor: Miruna Sorescu  /   joi, 14 septembrie 2017

Industria alimentară și a băuturilor cuprinde peste 30 de sectoare diferite, cel mai mare fiind al panificației, urmat de sectoarele de prelucrare a cării, industria băuturilor, fabricile de produse lactate, hrana...

Etichete:  , , ,

ANSVSA a sechestrat o tonă o gălbenuș de ou contaminat cu Fipronil

Autor: meatmilk  /   vineri, 11 august 2017

(Comunicat) ANSVSA transmite că în cadrul acțiunilor specifice de control, în dimineața zilei de 9 august, inspectorii din cadrul DSVSA Timiș, au sechestrat o cantitate de 1.000 de kg de gălbenuș de ou lichid,...

Etichete:  , ,

J.S. Hamilton oferă partenerilor interesați servicii de testare a reziduurilor de fipronil in oua

Autor: meatmilk  /   joi, 10 august 2017

(Comunicat) Fipronilul este un insecticid utilizat in scop veterinar pentru tratamentul paduchilor si al puricilor in cazul pisicilor si al cainilor.   Este interzis a fi utilizat in productia alimentelor in...

Etichete:  , ,

Verificarea X-Ray a produselor din carne și lapte

Autor: Maria Demetriad  /   luni, 31 iulie 2017

Inspecția produselor a devenit un element indispensabil al producției de alimente, o parte inerentă a oricărui concept HACCP și o condiție absolut esențială a unei certificări IFS de succes. Orice contaminare a...

EFSA: Carnea de porc, principala sursă de infecție cu virusul hepatitei E, în UE

Autor: Mircea Demeter  /   miercuri, 12 iulie 2017

Carnea de porc este cea mai frecventă sursă de infecție cu virusul hepatitei E pentru consumatorii din UE, a confirmat Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară (EFSA).   Acest lucru contravine...

Etichete:  , ,

Rezultatele controalelor ANSVSA pe piața cărnii proaspete și congelate

Autor: meatmilk  /   joi, 1 iunie 2017

(Comunicat) În perioada 25 aprilie – 26 mai 2017, Direcţiile judeţene sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, precum şi a Municipiului Bucureşti, din cadrul ANSVSA, au desfășurat activităţi de...

ANSVSA: Carnea de pasăre produsă în România este sigură pentru consum

Autor: meatmilk  /   miercuri, 10 mai 2017

Ca urmare a unor semnalări apărute în mass-media privind calitatea şi siguranţa cărnii de pasăre produsă și comercializată în România, pentru corecta informare a cetăţenilor, Autoritatea Naţională...

Sartorom va participa la Conferința Internațională Meat & Milk 2017

Autor: meatmilk  /   joi, 30 martie 2017

Compania Sartorom va participa la cea de-a VI-a ediție a Expo-Conferinței Internaționale Meat & Milk, eveniment central pentru sectoarele de carne și lapte ale României, care se va desfășura în zilele de 25...