Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Igiena si siguranta alimentului

Rezultatele controalelor ANSVSA în perioada 21.12.2018 – 07.01.2019

Autor: meatmilk  /   vineri, 18 ianuarie 2019

(Comunicat) În perioada 21 decembrie 2018 - 07 ianuarie 2019 inspectorii sanitari-veterinari au verificat 2.671 de obiective (unități de industrie alimentară, piețe agro-alimentare și unități de vânzare cu...

Etichete:  ,

ANPC: Nereguli în comercializarea produselor alimentare, cu ocazia Sărbătorilor de iarnă

Autor: meatmilk  /   marți, 8 ianuarie 2019

(Comunicat) Comisarii Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor au efectuat un numar de 7 actiuni de control, la nivelul intregii tari, referitor la respectarea prevederilor legale privind conformitatea,...

Etichete:  , ,

ANSVSA: Transportul cărnii și al produselor din carne

Autor: meatmilk  /   miercuri, 19 decembrie 2018

(Comunicat) În apropierea sărbătorilor de iarnă când, în mod tradiţional, creşte consumul de produse alimentare, A.N.S.V.S.A. recomandă populaţiei să acorde o atenţie sporită modului în care păstrează,...

Etichete:  ,

Sondă digitală de temperatură, cu abilități de detectare metalică și în X-Ray

Autor: meatmilk  /   joi, 13 decembrie 2018

(Comunicat) Compania britanică Detectamet a fost cosiderată mult timp pionieră în domeniul siguranței alimentare, iar noul lor termomentru inovator, detectabil de corpuri străine în produsele alimentare, arată...

În UE, alimentele falsificate au cea mai mare pondere din totalul mărfurilor!

Autor: Nora Marin  /   miercuri, 3 octombrie 2018

Și săptămâna care a trecut, agenda discuțiilor din Comisia Europeană pentru Agricultură, precum și cea pentru Comerț, a fost cât se poate de plină, de negocierile purtate acolo depinzând și realitățile...

Controale ANPC privind comercializarea în vrac a produselor congelate

Autor: meatmilk  /   vineri, 28 septembrie 2018

(Comunicat) Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor, prin structurile sale teritoriale, a desfasurat, la nivel national, actiuni de control care au vizat modul de respectare a prevederilor legale la...

Etichete:  ,

Ecolean își va deschide o nouă unitate de producție

Autor: Nora Marin  /   vineri, 31 august 2018

Ecolean a achiziționat o suprafață de 30.000 mp în Landskrona, Suedia, pentru a deschide o instalație de producție în 2020, creând 100 de noi locuri de muncă.   Uzina va fi amplasată la 20 km sud de...

S-a dat startul tranziției la noua versiune a Standardului ISO 22000

Autor: Mircea Demeter  /   miercuri, 4 iulie 2018

Organizația Internațională pentru Standardizare a republicat standardul revizuit ISO 22000:2018, privind sistemul de management al siguranței alimentelor, marcând începutul unei perioade de tranziție de trei ani,...

Recomandări ANSVSA pentru evitarea apariţiei toxiinfecţiilor alimentare

Autor: meatmilk  /   miercuri, 30 mai 2018

(Comunicat) Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor recomandă  populaţiei ca, în perioadele cu temperaturi ridicate, să acorde atenţie modului în care păstrează sau...

Studiu Cargill: Consumatorii asociază bunăstarea animalelor cu siguranța alimentară

Autor: Nora Marin  /   joi, 24 mai 2018

Cercetările efectuate de Cargill în cadrul studiului "Feed 4 Thought" au constatat că 94% dintre consumatorii europeni cred că proteina este crescută și manipulată cu măsuri adecvate de siguranță...

ANSVSA: Retragere de piață a produsului “Reblochon de Savoie au lait cru 450g”

Autor: meatmilk  /   vineri, 18 mai 2018

(Comunicat) Joi, Punctul Naţional de Contact RASFF România a fost notificat de către Punctul European de Contact RASFF asupra unei retrageri iniţiată de compania Mega Image pentru sortimentul de brânză...

Etichete:  ,

ANSVSA: Alte produse cu pestă porcină africană confiscate la vama Halmeu

Autor: meatmilk  /   miercuri, 4 aprilie 2018

(Comunicat ANSVSA)Institutul de Diagnostic și Sanătate Animală (IDSA), Laboratorul Național de Referință pentru pesta porcină africană (PPA) a finalizat testele de laborator realizate pe un alt produs, care...

Rezultate ale controalelor ANSVSA specifice Sărbătorilor Pascale

Autor: meatmilk  /   miercuri, 4 aprilie 2018

(Comunicat) În perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale, Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, prin intermediul structurilor de control de la nivel naţional,...

Salam cu pestă porcină africană, confiscat la vama Halmeu

Autor: meatmilk  /   vineri, 30 martie 2018

(Comunicat ANSVSA) Examenele de laborator, realizate de Laboratorul Sanitar Veterinar și pentru Siguranța Alimentelor din cadrul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Satu – Mare, au pus...

EFSA a emis Ghidul pentru evaluarea noilor sisteme de sacrificare

Autor: Mircea Demeter  /   miercuri, 21 martie 2018

Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară (EFSA) a lansat proiectul unui Ghid pentru întreprinderile din sectorul cărnii și al animalelor, care doresc aprobarea de către Uniunea Europeană (UE) a unor noi...

ANSVSA despre produsele neconforme din carne ale unui abator din Belgia

Autor: meatmilk  /   miercuri, 14 martie 2018

(Comunicat) În data de 12 martie 2018, Comisia Comisia Europeană a validat notificarea Punctului Naţional de Contact al Sistemului Rapid de Alertă pentru Alimente şi Furaje (SRAAF) din Belgia, privind...