Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Igiena si siguranta alimentului

Rezultatele controalelor ANSVSA în domeniul laptelui şi lactatelor

Autor: meatmilk  /   miercuri, 25 octombrie 2017

(Comunicat) În perioada 11 septembrie – 13 octombrie 2017, Direcţiile judeţene sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, precum și a Municipiului București, au controlat modul în care sunt...

Etichete:  , ,

UE va introduce postul de Ofițer de Siguranță alimentară în fiecare stat membru

Autor: Maria Demetriad  /   joi, 28 septembrie 2017

Responsabili ai statelor membre ale Uniunii Europene și Comisia pentru Protecția Consumatorilor, reuniți la Bruxelles, au convenit asupra unei serii de măsuri de consolidare a acțiunilor ca urmare a scandalului de...

Protejarea salariaților împotriva biohazardului

Autor: Miruna Sorescu  /   joi, 14 septembrie 2017

Industria alimentară și a băuturilor cuprinde peste 30 de sectoare diferite, cel mai mare fiind al panificației, urmat de sectoarele de prelucrare a cării, industria băuturilor, fabricile de produse lactate, hrana...

Etichete:  , , ,

ANSVSA a sechestrat o tonă o gălbenuș de ou contaminat cu Fipronil

Autor: meatmilk  /   vineri, 11 august 2017

(Comunicat) ANSVSA transmite că în cadrul acțiunilor specifice de control, în dimineața zilei de 9 august, inspectorii din cadrul DSVSA Timiș, au sechestrat o cantitate de 1.000 de kg de gălbenuș de ou lichid,...

Etichete:  , ,

J.S. Hamilton oferă partenerilor interesați servicii de testare a reziduurilor de fipronil in oua

Autor: meatmilk  /   joi, 10 august 2017

(Comunicat) Fipronilul este un insecticid utilizat in scop veterinar pentru tratamentul paduchilor si al puricilor in cazul pisicilor si al cainilor.   Este interzis a fi utilizat in productia alimentelor in...

Etichete:  , ,

Verificarea X-Ray a produselor din carne și lapte

Autor: Maria Demetriad  /   luni, 31 iulie 2017

Inspecția produselor a devenit un element indispensabil al producției de alimente, o parte inerentă a oricărui concept HACCP și o condiție absolut esențială a unei certificări IFS de succes. Orice contaminare a...

EFSA: Carnea de porc, principala sursă de infecție cu virusul hepatitei E, în UE

Autor: Mircea Demeter  /   miercuri, 12 iulie 2017

Carnea de porc este cea mai frecventă sursă de infecție cu virusul hepatitei E pentru consumatorii din UE, a confirmat Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară (EFSA).   Acest lucru contravine...

Etichete:  , ,

Rezultatele controalelor ANSVSA pe piața cărnii proaspete și congelate

Autor: meatmilk  /   joi, 1 iunie 2017

(Comunicat) În perioada 25 aprilie – 26 mai 2017, Direcţiile judeţene sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, precum şi a Municipiului Bucureşti, din cadrul ANSVSA, au desfășurat activităţi de...

ANSVSA: Carnea de pasăre produsă în România este sigură pentru consum

Autor: meatmilk  /   miercuri, 10 mai 2017

Ca urmare a unor semnalări apărute în mass-media privind calitatea şi siguranţa cărnii de pasăre produsă și comercializată în România, pentru corecta informare a cetăţenilor, Autoritatea Naţională...

Sartorom va participa la Conferința Internațională Meat & Milk 2017

Autor: meatmilk  /   joi, 30 martie 2017

Compania Sartorom va participa la cea de-a VI-a ediție a Expo-Conferinței Internaționale Meat & Milk, eveniment central pentru sectoarele de carne și lapte ale României, care se va desfășura în zilele de 25...

Biotrend Plus a devenit reprezentant exclusiv al firmei Hygiena International

Autor: meatmilk  /   marți, 28 februarie 2017

(Comunicat) Ne face o deosebita placere sa va informam ca incepand cu anul 2017, compania noastra,  Biotrend Plus SRL,  este reprezentantul exclusiv al companiei Hygiena International pe teritorul Romaniei, pentru...

România participă la sondajul EFSA referitor la comunicarea incertitudinii științifice

Autor: meatmilk  /   joi, 23 februarie 2017

România participă la sondajul de opine lansat de Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentelor (EFSA) privind modul în care se comunică informațiile referitoare la siguranța alimentelor, intitulat, "Cum se...

ANSVSA va controla trasabilitatea alimentelor congelate de origine animală

Autor: meatmilk  /   luni, 20 februarie 2017

Pentru a proteja sănătatea publică, Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor a demarat o acțiune de informare pentru conformarea operatorilor din industria alimentară, cu...

Comercializarea produselor din carne, verificată de ANPC

Autor: meatmilk  /   vineri, 3 februarie 2017

In perioada 21.11 – 09.12.2016, Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor- ANPC, a desfasurat o actiune de control privind protectia consumatorilor la comercializarea produselor din carne. Au fost...

EFSA: Programul tematic pentru anul 2017

Autor: Maria Demetriad  /   miercuri, 1 februarie 2017

Programul tematic al EFSA pentru anul 2017 își propune o serie de programe cât se poate de interesante. Partea și mai interesantă este aceea că autoritatea europeană pentru siguranță alimentară și sănătate...

Controale ANSVSA privind ouăle provenite din comerţul intracomunitar

Autor: meatmilk  /   miercuri, 14 decembrie 2016

(Comunicat) În perioada 07.11.2016–27.11.2016, ANSVSA a desfăşurat o nouă acţiune la nivel naţional, pentru verificarea modului de respectare, de către operatorii din sectorul alimentar, a condiţiilor sanitare...