Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Igiena si siguranta alimentului

Ecolean își va deschide o nouă unitate de producție

Autor: Nora Marin  /   vineri, 31 august 2018

Ecolean a achiziționat o suprafață de 30.000 mp în Landskrona, Suedia, pentru a deschide o instalație de producție în 2020, creând 100 de noi locuri de muncă.   Uzina va fi amplasată la 20 km sud de...

S-a dat startul tranziției la noua versiune a Standardului ISO 22000

Autor: Mircea Demeter  /   miercuri, 4 iulie 2018

Organizația Internațională pentru Standardizare a republicat standardul revizuit ISO 22000:2018, privind sistemul de management al siguranței alimentelor, marcând începutul unei perioade de tranziție de trei ani,...

Recomandări ANSVSA pentru evitarea apariţiei toxiinfecţiilor alimentare

Autor: meatmilk  /   miercuri, 30 mai 2018

(Comunicat) Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor recomandă  populaţiei ca, în perioadele cu temperaturi ridicate, să acorde atenţie modului în care păstrează sau...

Studiu Cargill: Consumatorii asociază bunăstarea animalelor cu siguranța alimentară

Autor: Nora Marin  /   joi, 24 mai 2018

Cercetările efectuate de Cargill în cadrul studiului "Feed 4 Thought" au constatat că 94% dintre consumatorii europeni cred că proteina este crescută și manipulată cu măsuri adecvate de siguranță...

ANSVSA: Retragere de piață a produsului “Reblochon de Savoie au lait cru 450g”

Autor: meatmilk  /   vineri, 18 mai 2018

(Comunicat) Joi, Punctul Naţional de Contact RASFF România a fost notificat de către Punctul European de Contact RASFF asupra unei retrageri iniţiată de compania Mega Image pentru sortimentul de brânză...

Etichete:  ,

ANSVSA: Alte produse cu pestă porcină africană confiscate la vama Halmeu

Autor: meatmilk  /   miercuri, 4 aprilie 2018

(Comunicat ANSVSA)Institutul de Diagnostic și Sanătate Animală (IDSA), Laboratorul Național de Referință pentru pesta porcină africană (PPA) a finalizat testele de laborator realizate pe un alt produs, care...

Rezultate ale controalelor ANSVSA specifice Sărbătorilor Pascale

Autor: meatmilk  /   miercuri, 4 aprilie 2018

(Comunicat) În perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale, Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, prin intermediul structurilor de control de la nivel naţional,...

Salam cu pestă porcină africană, confiscat la vama Halmeu

Autor: meatmilk  /   vineri, 30 martie 2018

(Comunicat ANSVSA) Examenele de laborator, realizate de Laboratorul Sanitar Veterinar și pentru Siguranța Alimentelor din cadrul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Satu – Mare, au pus...

EFSA a emis Ghidul pentru evaluarea noilor sisteme de sacrificare

Autor: Mircea Demeter  /   miercuri, 21 martie 2018

Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară (EFSA) a lansat proiectul unui Ghid pentru întreprinderile din sectorul cărnii și al animalelor, care doresc aprobarea de către Uniunea Europeană (UE) a unor noi...

ANSVSA despre produsele neconforme din carne ale unui abator din Belgia

Autor: meatmilk  /   miercuri, 14 martie 2018

(Comunicat) În data de 12 martie 2018, Comisia Comisia Europeană a validat notificarea Punctului Naţional de Contact al Sistemului Rapid de Alertă pentru Alimente şi Furaje (SRAAF) din Belgia, privind...

Rezultatele controalelor DSVSA-București din luna februarie

Autor: meatmilk  /   miercuri, 7 martie 2018

(Comunicat) Inspectorii D.S.V.S.A București au efectuat în perioada 01-28.02.2018, 1396 controale în unități cu activitate în diferite domenii, respectiv, sectoarele: alimentar, sănătate și bunăstare animală,...

EFSA: Rezistența antimicrobiană, o amenințare la adresa sănătății publice

Autor: Maria Demetriad  /   miercuri, 28 februarie 2018

Bacteriile de la oameni și animale continuă să arate rezistență la antibiotice, conform unui nou raport publicat de Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară (EFSA) și de Centrul European pentru...

Echipament revoluționar de sterilizare a laptelui praf

Autor: Nora Marin  /   miercuri, 21 februarie 2018

Compania franceză Claranor, producătoare de echipamente de decontaminare și sterilizare, a anunțat fabricarea a ceea ce se spune că este primul echipament de sterilizare cu lumină pulsatorie pentru recipientele de...

ARC: Cârnații NU conțin ingrediente care pot afecta sănătatea consumatorilor

Autor: meatmilk  /   vineri, 26 ianuarie 2018

(Comunicat ARC) Asociaţia Română a Cărnii îşi exprimă indignarea faţă de afirmaţiile făcute de preşedintele Asociaţiei Pro Consumatori, potrivit cărora un număr însemnat de sortimente de cârnaţi...

Declarația EFSA privind evaluarea de risc a aromelor de afumare

Autor: Mircea Demeter  /   miercuri, 17 ianuarie 2018

Cum, aromele de afumare sunt puse mereu în discuție de consumatori, EFSA evaluează în permanență siguranța lor. Aceste produse sunt adăugate la o gamă largă de alimente dar, până de curând, nu au făcut...

EFSA: Actualizarea evaluării genotoxicității substanțelor din alimente și hrana animalelor

Autor: Nora Marin  /   miercuri, 10 ianuarie 2018

La finalul lunii decembrie 2017, EFSA a publicat o actualizare a modului în care evaluează genotoxicitatea potențială a substanțelor în evaluarea produselor alimentare și a hranei pentru...