Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Igiena si siguranta alimentului

Rezultatele controalelor ANSVSA din perioada Sărbătorilor Pascale

Autor: meatmilk  /   miercuri, 8 mai 2019

(Comunicat) Peste 8.383 de unități din sectorul alimentar (pieţe agro-alimentare, abatoare şi centre de sacrificare a mieilor cu activitate temporară, unităţi de tranşare a cărnii, unităţi de procesare şi...

Etichete: 

Facility Distrib: Seminarul anual MEAT EXPERTS, în 23-24 mai, la Bacău

Autor: meatmilk  /   vineri, 12 aprilie 2019

(Comunicat) Devenit deja o traditie, seminarul anual MEAT EXPERTS, organizat de Facility Distrib, reuneste pe parcursul a doua zile, managerii de calitate a celor mai mari producatori si procesatori de carne din...

ANSVSA controalează ouăle provenite din comerțul intracomunitar

Autor: meatmilk  /   miercuri, 3 aprilie 2019

(Comunicat) În perioada 25.03.2019 – 12.04.2019, se desfășoară controale la nivel național pentru verificarea respectării, de către operatorii din sectorul alimentar, a condiţiilor sanitare veterinare şi de...

Etichete:  ,

Diversey România va participa la Meat.Milk 2019

Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

Diversey România, companie de prestigiu de pe piața românească a soluțiilor profesionale de igienă, va participa la Expo-Conferința Internațională Meat.Milk 2019, care va avea loc în zilele de 30 și 31 mai la...

C.E.: Planul pentru gestionarea crizelor în domeniul siguranței alimentare

Autor: meatmilk  /   miercuri, 27 februarie 2019

DECIZIA DE PUNERE ÎN APLICARE (UE) 2019/300 A COMISIEI din 19 februarie 2019 de instituire a unui plan general pentru gestionarea crizelor în domeniul siguranței produselor alimentare și a hranei pentru...

Etichete:  , ,

ANSVSA: Acțiuni întreprinse în cazul somonului contaminat cu Listeria

Autor: meatmilk  /   joi, 21 februarie 2019

(Comunicat) Ca urmare a unor incidente alimentare repetate din ultima perioadă, generate de prezența bacteriei Listeria monocytogenes în produsele de file de somon afumat, Autoritatea Națională Sanitară...

Etichete:  ,

Alertă alimentară: Specialități falsificate în loc de produse din lapte

Autor: meatmilk  /   miercuri, 13 februarie 2019

(Comunicat) Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale împreună cu Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor și Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor au...

Etichete:  , ,

AFIR prezintă noua versiune a Catalogului Produselor Alimentare Certificate

Autor: meatmilk  /   miercuri, 6 februarie 2019

(Comunicat) Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale prezintă versiunea actualizată a CPAC– Catalogul Produselor Alimentare Certificate, aplicație mobilă care permite identificarea și localizarea în...

Rezultatele controalelor ANSVSA în perioada 21.12.2018 – 07.01.2019

Autor: meatmilk  /   vineri, 18 ianuarie 2019

(Comunicat) În perioada 21 decembrie 2018 - 07 ianuarie 2019 inspectorii sanitari-veterinari au verificat 2.671 de obiective (unități de industrie alimentară, piețe agro-alimentare și unități de vânzare cu...

Etichete:  ,

ANPC: Nereguli în comercializarea produselor alimentare, cu ocazia Sărbătorilor de iarnă

Autor: meatmilk  /   marți, 8 ianuarie 2019

(Comunicat) Comisarii Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor au efectuat un numar de 7 actiuni de control, la nivelul intregii tari, referitor la respectarea prevederilor legale privind conformitatea,...

Etichete:  , ,

ANSVSA: Transportul cărnii și al produselor din carne

Autor: meatmilk  /   miercuri, 19 decembrie 2018

(Comunicat) În apropierea sărbătorilor de iarnă când, în mod tradiţional, creşte consumul de produse alimentare, A.N.S.V.S.A. recomandă populaţiei să acorde o atenţie sporită modului în care păstrează,...

Etichete:  ,

Sondă digitală de temperatură, cu abilități de detectare metalică și în X-Ray

Autor: meatmilk  /   joi, 13 decembrie 2018

(Comunicat) Compania britanică Detectamet a fost cosiderată mult timp pionieră în domeniul siguranței alimentare, iar noul lor termomentru inovator, detectabil de corpuri străine în produsele alimentare, arată...

În UE, alimentele falsificate au cea mai mare pondere din totalul mărfurilor!

Autor: Nora Marin  /   miercuri, 3 octombrie 2018

Și săptămâna care a trecut, agenda discuțiilor din Comisia Europeană pentru Agricultură, precum și cea pentru Comerț, a fost cât se poate de plină, de negocierile purtate acolo depinzând și realitățile...

Controale ANPC privind comercializarea în vrac a produselor congelate

Autor: meatmilk  /   vineri, 28 septembrie 2018

(Comunicat) Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor, prin structurile sale teritoriale, a desfasurat, la nivel national, actiuni de control care au vizat modul de respectare a prevederilor legale la...

Etichete:  ,

Ecolean își va deschide o nouă unitate de producție

Autor: Nora Marin  /   vineri, 31 august 2018

Ecolean a achiziționat o suprafață de 30.000 mp în Landskrona, Suedia, pentru a deschide o instalație de producție în 2020, creând 100 de noi locuri de muncă.   Uzina va fi amplasată la 20 km sud de...

S-a dat startul tranziției la noua versiune a Standardului ISO 22000

Autor: Mircea Demeter  /   miercuri, 4 iulie 2018

Organizația Internațională pentru Standardizare a republicat standardul revizuit ISO 22000:2018, privind sistemul de management al siguranței alimentelor, marcând începutul unei perioade de tranziție de trei ani,...