Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Igiena si siguranta alimentului

Conditionarea carnii – zvantarea si racirea

Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 30 ianuarie 2013

Printre primele operatiuni de conditionare a carnii concretizate in carcase, zvantarea urmareste inlaturarea umiditatii de pe suprafata carnii si crearea unei pelicule deshidratate, care are rolul de a impiedica...

Etichete: 

Transportul carnii

Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 30 ianuarie 2013

Abordate superficial, normele de transport afecteaza, uneori, calitatea carnii si a produselor din carne, iar producatorii din industria de profil nu ezita sa puna rezultatul pe seama transportului sau depozitarii,...

Etichete: 

Certificarea haccp creste increderea cumparatorului in produs

Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 30 ianuarie 2013

Inca dinaintea intrarii Romaniei in Uniunea Europeana, implementarea Sistemului de Management al Sigurantei Alimentului, in conformitate cu cerintele SR EN ISO 22000:2005 (HACCP), a devenit o cerinta obligatorie pentru...

Etichete: 

Atc investment, calitate si servicii la un pret exceptional

Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 30 ianuarie 2013

Inca de la inceputurile noastre, in 1997, ATC INVESTMENT a fost un furnizor recunoscut de echipamente de laborator pentru stiintele vietii, pentru diverse industrii (farmaceutica, biotehnologie, alimentara, chimica),...

Etichete: 

Igienizarea, parte a procesului tehnologic

Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 30 ianuarie 2013

Consumatorii finali se dovedesc mult mai atenþi la propria alimentaþie, mult mai educaþi economic ºi sanitar. Modul direct ºi, nu de puþine ori, suspicios prin care aceºtia...

Etichete: 

Imbracamintea specifica in industria alimentara

Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 30 ianuarie 2013

Spre deosebire de alte domenii de activitate, echipamentul de lucru din Industria alimentara trebuie sa raspunda, in egala masura, normelor de protectie a muncii, dar si reglementarilor privind siguranta produsului...

Etichete: 

O noua posibilitate de abatorizare

Autor: Meat MIlk  /   marți, 29 ianuarie 2013

Atunci cand te gandesti sa iti deschizi o ferma in Romania, trebuie mai intai sa te gandesti la costurile de valorificare a animalelor, respectiv la unde poti abatoriza mai ieftin, fie chiar si in tarile vecine. Astfel,...

Etichete: 

Emiliana Plus, o companie de excelenþã în domeniul implementãrii, asigurãrii ºi garantãrii mãsurilor de biosecuritate

Autor: Meat MIlk  /   marți, 29 ianuarie 2013

Membrã a Emiliana Grup, Emiliana Plus, din Arad, reprezintã o companie de excelenþã în domeniul implementãrii, asigurãrii ºi garantãrii mãsurilor de...

Etichete: 

Buretele pentru prelevarea de mostre de la ATC Investments

Autor: Meat MIlk  /   marți, 29 ianuarie 2013

Compania ATC Investments, din Iaºi, ºi-a îmbunãtãþit oferta de produse specifice industriei cãrnii prin buretele de recoltare cu mediu de conservare ºi transport pentru...

Etichete: 

Pãstrarea cãrnii prin refrigerare

Autor: Meat MIlk  /   marți, 29 ianuarie 2013

Un studiu aferent anului 2009, publicat de Asociaþia Românã a Cãrnii, aratã cã aproximativ o treime dintre consumatorii români preferã sã consume carne...

Etichete: 

Noi metode de igienizare in industria alimentara

Autor: Meat MIlk  /   marți, 29 ianuarie 2013

In industria alimentara, procedurile de igiena trebuie sa asigure securitatea produselor alimentare din punct de vedere microbiologic, ameliorarea proprietatilor senzoriale si nutritive ale acestora si prelungirea...

Etichete: 

Igiena carnii de pasare

Autor: Meat MIlk  /   marți, 29 ianuarie 2013

Consumul de carne de pui/gaina este foarte important pentru organismul uman, avand in vedere cotinutul energetic al acesteia. Carnea alba de pui de gaina are un continut ridicat de proteine, 21-22%, iar cea rosie de...

Etichete: 

RAC – Renewable Antimicrobial Coating de la Ecolab

Autor: Meat MIlk  /   marți, 29 ianuarie 2013

Renewable Antimicrobial Coating (RAC) este un nou tratament al suprafetelor, care reduce riscul contaminarii incrucisate si permite controlul igienei mediului. Produsul este disponibil in Romania prin compania...

Etichete: 

Igiena produselor din peste

Autor: Meat MIlk  /   marți, 29 ianuarie 2013

Pestele este un aliment extrem de valoros prin continutul sau in proteine de calitate superioara, grasime bogata in acizi grasi polinesaturati, cu o mare eficienta in organismul uman, vitamine, in principal A si D, si...

Etichete: 

Igiena carnii de porc

Autor: Meat MIlk  /   marți, 29 ianuarie 2013

Normele de igiena pentru carnea de porc ce urmeaza sa fie procesata sunt stabilite atat de regulamente locale, cat si de regulile din spatiul european, introduse in Romania odata cu aderarea la blocul european. Desi...

Etichete: 

Sistemul de management al sigurantei alimentului, o necesitate stabilita prin reglementari

Autor: Meat MIlk  /   marți, 29 ianuarie 2013

1. ISTORIC - conceptul HACCP a aniversat 50 de ani Conceptul HACCP (Analiza riscurilor. Punctele critice de control) a aparut in anul 1959, in SUA, fiind folosit pentru prima data de Corporatia Pillsbury,...

Etichete: