
O pondere importanta de produse alimentare de origine animala si nonanimala, care asigura piata de consum, sunt produse si comercializate de micii producatori agricoli, organizati ca persoane fizice sau juridice si care...
O pondere importanta de produse alimentare de origine animala si nonanimala, care asigura piata de consum, sunt produse si comercializate de micii producatori agricoli, organizati ca persoane fizice sau juridice si care...
ANSVSA transmite că, în cadrul unei acțiuni de control, au fost prelevate şi analizate un număr de 46 de probe, din următoarele categorii de produse: carcase de ovine, carcase de bovine, hamburgeri de vită,...
ANSVSA, împreună cu Inspectoratul General al Poliţiei Române au organizat şi desfăşurat o acţiune comună de control în Hala Obor, din sectorul 2 al Bucureştiului. Tematica acestor controale a...
Noțiunea de „calitate” a cărnii este utilizată în sensuri diferite, în funcție de preocuparea și pregătirea celor care o folosesc. În sens larg, „calitatea” cărnii reprezintă o însumare a factorilor...
Indiferent de natura procesării, indiferent de fluxul tehnologic, indiferent de produsele realizate, curățenia și igiena trebuie să fie perfecte. Desigur, sunt foarte multe echipamente și produse de igienizare,...
Într-un final, opinia consumatorilor despre un produs sau altul este cel mai important factor în succesul unei afaceri; cu atât mai mult al unei afaceri cu produse alimentare și, cu atât mai important în afacerile...
În perioada 15-18.04.2016, inspectori din cadrul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Bucureşti, împreună cu reprezentanţi ai Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti...
Asociatia Romana a Carnii implineste in acest an 17 ani de existenta, prilej de analiza, de evidentiere a celor mai bune rezultate si de stabilire a noilor obiective pentru viitor. In acest context...
Producătorii din industria cărnii recunosc: este posibil ca unii comercianţi să fenteze legea prin astfel de practici. Şi nu e de mirare, în condiţiile în care doar 5% dintre alimentele care intră în România...
Potrivit unui comunicat al ANPC în urma celor 4.620 de controale la supermarketuri şi hypermarketuri, desfăşurate în 2015 s-au încheiat 1.607 procese verbale de constatare a contravenţiei. ANPC a...
(Comunicat) Referitor la articolul publicat joi, 31 martie 2016, în Ziarul Financiar, cu titlul: “Ministrul agriculturii Achim Irimescu: <<În România salamul se spală cu oțet și se pune iar în vânzare....
Inspectorii ANSVSA controlează condiţiile de igienă în care sunt produse, depozitate, transportate şi valorificate carnea de miel şi ouăle, precum şi alte produse alimentare specifice Sărbătorilor...
(Comunicat) ANSVSA a dispus demararea acţiunilor specifice perioadei premergătoare Sărbătorilor Pascale, intensificarea controalelor oficiale şi a măsurilor care trebuie aplicate pentru prevenirea toxiinfecţiilor...
Acţiunile de supraveghere şi control desfăşurate de către inspectorii Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanţa, în perioada 22.02.2016 – 26.02.2016, s-au materializat prin...
Europa este al doilea lider din lume producător de carne de porc și al treilea lider, în ceea ce privește carnea de vită. Producția de carne reprezintă o ramură de bază a economiei eruopene, întrucât carnea...
În urma unor controale efectuate în data de 20.01.2016 de inspectorii ANSVSA și DSVSA Bucureşti, împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului General al Poliţiei Române, au fost identificate, într-o...