Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Igiena si siguranta alimentului

Norme sanitar-veterinare de comercializare a produselor alimentare provenite de la producători agricoli

Autor: Meat MIlk  /   marți, 14 iunie 2016

O pondere importanta de produse alimentare de origine animala si nonanimala, care asigura piata de consum, sunt produse si comercializate de micii producatori agricoli, organizati ca persoane fizice sau juridice si care...

ANSVSA: Aţiunile pentru determinarea prevalenţei Escherichia Coli

Autor: Meat MIlk  /   vineri, 10 iunie 2016

 ANSVSA transmite că, în cadrul unei acțiuni de control, au fost prelevate şi analizate un număr de 46 de probe, din următoarele categorii de produse: carcase de ovine, carcase de bovine, hamburgeri de vită,...

Etichete:  , , ,

ANSVSA și Poliția au închis Hala de carne Obor

Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 1 iunie 2016

ANSVSA, împreună cu Inspectoratul General al Poliţiei Române au organizat şi desfăşurat o acţiune comună de control în Hala Obor, din sectorul 2 al Bucureştiului.   Tematica acestor controale a...

Analiza senzorială a cărnii și a produselor din carne

Autor: Maria Demetriad  /   luni, 23 mai 2016

Noțiunea de „calitate” a cărnii este utilizată în sensuri diferite, în funcție de preocuparea și pregătirea celor care o folosesc. În sens larg, „calitatea” cărnii reprezintă o însumare a factorilor...

Echipamente de igienizare și sterilizare

Autor: Ilie Stoian  /   joi, 19 mai 2016

Indiferent de natura procesării, indiferent de fluxul tehnologic, indiferent de produsele realizate, curățenia și igiena  trebuie să fie perfecte. Desigur, sunt foarte multe echipamente și produse de igienizare,...

Marcel Bogdan Pandelică: Responsabilizarea procesatorului face diferența la raft

Autor: Ilie Stoian  /   miercuri, 4 mai 2016

Într-un final, opinia consumatorilor despre un produs sau altul este cel mai important factor în succesul unei afaceri; cu atât mai mult al unei afaceri cu produse alimentare și, cu atât mai important în afacerile...

Activitatea ANSVSA în perioada 15-18.04.2016

Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 20 aprilie 2016

În perioada 15-18.04.2016, inspectori din cadrul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Bucureşti, împreună cu reprezentanţi ai Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti...

Etichete:  , ,

Membri ARC pot exporta oriunde în lume la cele mai inalte standarde de calitate

Autor: Meat MIlk  /   luni, 4 aprilie 2016

Asociatia Romana a Carnii implineste in acest an 17 ani de existenta, prilej de analiza, de evidentiere a celor mai bune rezultate si de stabilire a noilor obiective pentru viitor.   In acest context...

Etichete:  , ,

Vladimir Mănăstireanu: Nu e imposibil să pătrundă mâncare expirată în magazine

Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 1 aprilie 2016

Producătorii din industria cărnii recunosc: este posibil ca unii comercianţi să fenteze legea prin astfel de practici. Şi nu e de mirare, în condiţiile în care doar 5% dintre alimentele care intră în România...

Etichete:  , ,

ANPC: În 2015, 8 % dintre produsele alimentare au prezentat neconformități

Autor: Meat MIlk  /   vineri, 1 aprilie 2016

Potrivit unui comunicat al ANPC în urma celor 4.620 de controale la supermarketuri şi hypermarketuri, desfăşurate în 2015 s-au încheiat 1.607 procese verbale de constatare a contravenţiei.    ANPC a...

Reacție: Domnul Achim Irimescu s-a referit la situații punctuale

Autor: Meat MIlk  /   joi, 31 martie 2016

(Comunicat) Referitor la articolul publicat joi, 31 martie 2016, în Ziarul Financiar, cu titlul: “Ministrul agriculturii Achim Irimescu: <<În România salamul se spală cu oțet și se pune iar în vânzare....

Etichete:  , ,

ANSVSA: Tematica activității de control în perioada Sărbătorilor Pascale

Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 30 martie 2016

Inspectorii ANSVSA controlează condiţiile de igienă în care sunt produse, depozitate, transportate şi valorificate carnea de miel şi ouăle, precum şi alte produse alimentare specifice Sărbătorilor...

Etichete:  , ,

ANSVSA demarează acţiunile specifice perioadei Sărbătorilor Pascale

Autor: Meat MIlk  /   marți, 22 martie 2016

(Comunicat) ANSVSA a dispus demararea acţiunilor specifice perioadei premergătoare Sărbătorilor Pascale, intensificarea controalelor oficiale şi a măsurilor care trebuie aplicate pentru prevenirea toxiinfecţiilor...

Iar Constanța!? Inspectorii DSV au găsit din nou carne alterată pusă în comerț!

Autor: Maria Demetriad  /   miercuri, 2 martie 2016

Acţiunile de supraveghere şi control desfăşurate de către inspectorii Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanţa, în perioada 22.02.2016 – 26.02.2016, s-au materializat prin...

Etichete:  , ,

Cât de sigure sunt produsele tradiționale din carne, în Europa?

Autor: Miruna Sorescu  /   miercuri, 3 februarie 2016

Europa este al doilea lider din lume producător de carne de porc și al treilea lider, în ceea ce privește carnea de vită. Producția de carne reprezintă o ramură de bază a economiei eruopene, întrucât carnea...

ANSVSA: Nereguli în măcelării și abatoare

Autor: Meat MIlk  /   joi, 28 ianuarie 2016

În urma unor controale efectuate în data de 20.01.2016 de inspectorii ANSVSA și DSVSA Bucureşti, împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului General al Poliţiei Române, au fost identificate, într-o...

Etichete:  , ,