Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Igiena si siguranta alimentului

În România nu evoluează pesta porcină africană și scapă de infrigement

Autor: Meat MIlk  /   vineri, 22 ianuarie 2016

Pesta porcină africană a fost descoperită în Belarus, Polonia şi Ucraina, însă maladia nu este prezenă în România, a declarat Achim Irimescu, ministrul Agricultuii şi Dezvoltării rurale,...

Carne de la animale moarte în magazine din București

Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 22 ianuarie 2016

Cercetarile facute de poliție la trei adrese din Bucuresti au scos la iveaza o situatie greu de imaginat. Mai precis, s-au facut trei verificari de teren, intr-un caz in care oamenii legii aveau suspiciuni in privinta...

APC: 85% din conservele de carne conţin nitrit de sodiu

Autor: Maria Demetriad  /   miercuri, 20 ianuarie 2016

Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor din România (APC România) a realizat un studiu privind calitatea conservelor din carne denumită „Hrană sănătoasă – o investiţie pe termen lung în sănătatea...

De sărbători, ANSVSA a dat amenzi în valoare de 283.960 de lei

Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 13 ianuarie 2016

Conform unui comunicat emis de  ANSVSA, intre 26.11.2015 si 04.01.2016, Direcțiile județene sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor, precum și a municipiului București împreună cu reprezentanții...

Etichete:  , ,

Reguli de comercializare a produselor alimentare în perioada Sărbătorilor de Iarnă

Autor: Maria Demetriad  /   luni, 14 decembrie 2015

Având în vedere că în perioada premergătoare Sărbătorilor de iarnă se comercializează cantităţi apreciabile de produse alimentare, iar valorificarea acestora, în alte condiţii decât cele prevăzute de...

Etichete:  , ,

Carne degradată la Auchan, Cora și Carrefour

Autor: Meat MIlk  /   joi, 10 decembrie 2015

Peste 12 tone de carne degradată şi depozitată necorespunzător au fost confiscate din mai multe hipermarketuri, precum Auchan, Cora și Carrefour, abatoare şi pieţe din Bucureşti şi din ţară, marţi, de...

De azi și până pe 4 ianuarie, inspectorii ANSVSA vor efectua controale specifice

Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 27 noiembrie 2015

În apropierea sărbătorilor de iarnă, ANSVSA a dispus demararea controalelor specifice acestei perioade şi aplicarea unor măsuri suplimentare, toate cu scopul de a proteja sănătatea publică şi interesele...

Incineratoare deșeuri la Indagra 2015

Autor: Meat MIlk  /   marți, 13 octombrie 2015

Vizitatorii târgului Indagra sunt invitați să descopere gama largă de incineratoare pentru deșeuri prezentate de Aqua D&P Technologies. Oferta de incineratoare include 14 modele standard de la o capacitate de...

România a depășit cu brio ultimul FVO

Autor: Aura Alexa Ioan  /   marți, 13 octombrie 2015

Oficiul Alimentar și Veterinar European (FVO), a constatat, în urma unui audit finalizat la începutul anului, că România a înregistrat progrese, dar controalele privind producția și depozitarea de produse de...

Bilanțul controalelor ANSVSA în luna septembrie

Autor: Meat MIlk  /   marți, 6 octombrie 2015

(Comunicat) În cursul lunii septembrie 2015, ANSVSA, prin Direcţiile judeţene sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor precum şi a municipiului Bucureşti au desfăsurat activităţi de control în...

Percepția consumatorilor asupra conceptului de siguranță alimentară

Autor: Ilie Stoian  /   joi, 1 octombrie 2015

Eforturile producătorilor în a oferi alimente sigure, au un impact pentru fiecare aspect al întregului lanț de aprovizionare, producție și furnizare, și reprezintă aproximativ 14% din totalul cheltuielilor...

ANSVSA: Acțiuni educative la RuralFest 2015

Autor: Ilie Stoian  /   luni, 21 septembrie 2015

Dintre manifestările punctuale care au avut loc duminică, la ediția din acest an a târgului RuralFest, organizat de Biroul de la București al Comisiei Europene, am remarcat atât prezența reprezentanților ANSVSA,...

Cargill ia măsuri de combatere a Campylobacteriei

Autor: Maria Demetriad  /   joi, 17 septembrie 2015

Cargill a prezentat planurile de introducere a noii tehnologii SonoSteam. Inovatoarea tehnologie face parte din planul de acțiune al companiei în proiectul ”de la fermă la furculiță”, plan proiectat pentru a...

Egiptul vrea să importe carne dezosată de vită, din România

Autor: Meat MIlk  /   marți, 8 septembrie 2015

(Comunicat) În perioada 7 – 9 septembrie, la invitaţia ANSVSA, o delegaţie din cadrul Ministerului Agriculturii din Republica Arabă Egipt, condusă de către Subsecretarul de Stat, dr. Sayed Gad El Moula,...

Etichete:  , , ,

Caz major de Salmonella la un procesator de carne din SUA

Autor: Meat MIlk  /   luni, 31 august 2015

Compania Kapowsin Meats și-a suspendat operațiunile după ce Departamentul Agriculturii din SUA (USDA) a declarat că nu a făcut suficient pentru a aborda problemele sanitare care au dus la descoperirea de...

Restaurantele de pe litoral, controlate de ANSVSA

Autor: Maria Demetriad  /   marți, 25 august 2015

În perioada 17.08.2015 – 23.08.2015, în cadrul “Comandamentului Sezon Estival 2015”, medici veterinari oficiali, din cadrul Direcţiei Sanitare Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanţa împreună...

Etichete:  , ,