Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Igiena si siguranta alimentului

ANSVSA: Carne confiscată în urma controalelor efectuate pe Litoral

Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 19 august 2015

(Comunicat) ANSVSA transmite că în perioada 10 – 16 august, în cadrul “Comandamentului Sezon Estival 2015”, medici veterinari oficiali, din cadrul Direcţiei Sanitare Veterinară şi pentru Siguranţa...

A fost lansat un sistem inovator pentru managementul deșeurilor alimentare

Autor: Meat MIlk  /   luni, 17 august 2015

CaterSave Europe, un important furnizor de echipamente, a lansat un nou procesor de deșeuri alimentare, conceput pentru a reduce costurile cu managementul deșeurilor de alimente, informează Globalmeatnews. Acesta...

Litoral: trei tone de carne, retrase de pe piață!

Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 12 august 2015

Inspectorii sanitar-veterinari au retras din unităţile de alimentaţie publică de pe Litoral trei tone şi jumătate de carne, 11 tone de peşte şi 14 tone de lapte şi produse lactate, în urma controalelor pe care...

Etichete:  ,

Cleiul de carne, un aditiv folosit pe scară largă!

Autor: Meat MIlk  /   marți, 11 august 2015

Cleiul de carne este o pulbere de culoare albă care incleieaza laolaltă resturi de carne de vită, miel, pui şi peste este vândută la kilogram. Acest lucru nu reprezintă o noutate, întrucât industria cărnii...

Etichete:  ,

ANSVSA a făcut bilanțul Comandamentului Estival 2015

Autor: Ilie Stoian  /   vineri, 31 iulie 2015

Având în vedere că s-a parcurs jumătate din perioada de activitate a Comandamentului Sezon Estival 2015 şi a fost un moment de prim bilanţ, şedinţa de analiză a fost condusă de către preşedintele ANSVSA...

ANPC a descoperit grave nereguli în comercializarea peștelui

Autor: Maria Demetriad  /   joi, 30 iulie 2015

Inspectorii Primariei Sectorului 2 si cei ai ANPC au verificat, miercuri, activitatea societatilor comerciale care functioneaza in vechea Hala Obor.   Echipele de control au constatat, printre altele, ca...

Etichete:  , ,

Controalele ANSVSA pe litoral continuă

Autor: Maria Demetriad  /   marți, 21 iulie 2015

Conform unui Comunicat emis de ANSVSA, în perioada 06.07.2015 – 12.07.2015, inspectorii ANSVSA care activează în cadrul “Comandamentului Sezon Estival 2015”, au desfăşurat activităţi de control în ...

Etichete:  , , ,

EFSA a stabilit temperaturile pentru vânzarea peștelui preambalat

Autor: Meat MIlk  /   joi, 9 iulie 2015

Ghidul pentru depozitarea și temperatura peștelui pre-ambalat a fost într-un final stabilit într-un raport al EFSA, această problemă fiind vagă de ani de zile, informează Globalmeatnews.   Comisia...

ANPC: Carne mucegaita in Bucuresti

Autor: Maria Demetriad  /   miercuri, 8 iulie 2015

ANPC avertizeaza: Fiţi atenţi de unde cumpăraţi alimente în aceste zile caniculare! Puteţi avea surprize neplăcute care v-ar putea trimite direct pe patul de spital. Inspectorii au găsit în pieţele din...

Atenție, pericol de contaminare cu salmonella!

Autor: Aura Alexa Ioan  /   luni, 6 iulie 2015

Raportul anual al Sistemului de  Alertă Rapidă pentru alimente și furaje al UE (RASFF) a relevat o creștere de 25% la modificările de produse alimentare sau riscuri pentru sănătate, față de anul anterior,...

Cioloș: UE acționează global în domeniul siguranței alimentare

Autor: Maria Demetriad  /   luni, 6 iulie 2015

Uniunea Europeană are suficientă maturitate politică şi civică pentru a se poziţiona ca actor global în domeniul securităţii alimentare, prin decizii de politică internă şi prin acţiunea CE, a declarat,...

Dacian Cioloș, noul Consilier special pentru Siguranță alimentară al C.E.

Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 3 iulie 2015

Dacian Cioloș a fost numit Consilier special privind siguranţa alimentară internaţională în cadrul Comisiei Europene,  de către preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker. Potrivit reprezentanţei Ce...

ANSVSA: Condiții legale de comercializare a ouălor

Autor: Meat MIlk  /   marți, 30 iunie 2015

Creşterea păsărilor este o preocupare importantă pentru un segment de populaţie, activitate care în funcţie de sistemiul de creştere asigură crescătorului o sursă de hrană în gospodăria proprie, dar şi...

Etichete:  , ,

ANSVSA a confiscat carne și produse din carne în vederea distrugerii

Autor: Meat MIlk  /   luni, 29 iunie 2015

În perioada 29.05.2015-12.06.2015, ANSVSA, împreună cu Direcţiile judeţene sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor şi a municipiului Bucureşti au desfăşurat acţiuni de control şi verificări pe...

”Curios”, proiectul ARC de informare a consumatorilor

Autor: Maria Demetriad  /   miercuri, 24 iunie 2015

Până la finalul anului 2015, ARC va implementa proiectul de informare a consumatorilor denumit sugestiv ”Curios”. Cu ajutorul său, consumatorii români vor putea afla toate informaţiile despre preparatele din...

Recomandări privind comercializarea cărnii de pește

Autor: Maria Demetriad  /   luni, 22 iunie 2015

Carnea de peşte este importantă pentru sănătate, intrucât conţine un lanţ lung de grăsimi (omega-3), este bogată în substanţe nutritive, vitamina D şi selenium şi alte substanţe minerale reprezentate de...