Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Igiena si siguranta alimentului

Acţiuni ANSVSA de control şi verificări pe întreg lanţul alimentar

Autor: Maria Demetriad  /   marți, 16 iunie 2015

ANSVSA, Direcţiile judeţene sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor precum şi a municipiului Bucureşti au intensificat acţiunile de control şi verificările pe întreg lanţul alimentar. Aceste...

OXYFOOD dubleaza termenul de valabilitate al produselor procesate

Autor: Ilie Stoian  /   marți, 2 iunie 2015

Prelungirea termenului de valabilitate al produselor alimentare este poate cel mai important aspect pentru procesatorii romani, interesati sa isi asigure vizibilitate pe rafturile marilor retele de...

Etichete:  ,

Acțiunile FVO în România și Uniunea Europeană

Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 22 mai 2015

La finalul anului trecut, Biroul Comisiei Europene pentru Siguranță alimentară și veterinară (Food and Veterinary Office-FVO) a întocmit Programul de audit FVO pentru perioada 2015-2017, atât în țările membre...

ARC a semnat Protocolul de colaborare cu InfoCons

Autor: Maria Demetriad  /   marți, 19 mai 2015

Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea   Programelor si Strategiilor din Romania – InfoCons reprezentata de domnul Presedinte Sorin Mierlea a incheiat in data de 18.05.2015, un Protocol de...

Etichete:  , ,

10 Mituri despre biotehnologiile utilizate în tratarea apelor uzate

Autor: Ilie Stoian  /   miercuri, 29 aprilie 2015

Utilizarea biotehnologiilor in procesul de epurare al apelor uzate, sau bioaugmentarea, înseamnă utilizarea unor microorganisme (bacterii, microbi, enzime), selectate în mod special pentru îmbunătățirea...

Bizerba se extinde in domeniul sigurantei alimentare

Autor: Meat MIlk  /   marți, 14 aprilie 2015

Solutiile tehnologice de cantarire, feliere si etichetare a achizitionat divizia alimentara a companiei franceze Luceo SAS, informeaza Globalmeatnews. Acordul dintre cele doua companii va extinde portofoliul...

Amenzi de la ANSVSA înainte de Paști

Autor: Ilie Stoian  /   joi, 9 aprilie 2015

În perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale, ANSVSA, prin intermediul structurilor de control de la nivel naţional, a realizat controale oficiale în domeniul producerii, prelucrării, depozitării,...

Dosar penal pentru nereguli la comercializarea cărnii

Autor: Maria Demetriad  /   luni, 6 aprilie 2015

Un nou dosar penal a fost întocmit pentru nereguli la comercializarea cărnii și a produselor din carne. Astfel, IPJ Braşov a anunţat într-un comunicat, că în urma celor opt percheziţii de vineri din municipiile...

ANSVSA: Gripă aviară în Dela Dunării

Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 27 martie 2015

ANSVSA informează prin intermediul unui comunicat că Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Tulcea a fost anunţată, de către Institutul Naţional pentru Cercetare şi Dezvoltare “Delta...

EFSA a constat niveluri sigure de reziduuri de pesticide în carnea de porc

Autor: Meat MIlk  /   marți, 17 martie 2015

Mai mult de 97% dintre probele de carne de porc testate nu au conținut reziduuri de pesticide detectabile, potrivit raportului anual pe 2013 privind nivelurile de pesticide din alimente elaborat de EFSA. Eșantioanele...

DNA a trimis în judecată 16 directori și specialiști de la vârful ANSVSA

Autor: Maria Demetriad  /   luni, 23 februarie 2015

DNA a trimis în judecată 16 directori și specialiști de la vârful ANSVSA, se arată într-un comunicat, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor conexe...

ANSVSA elaborează Liniile Directoare pentru creșterea siguranței alimentare

Autor: Maria Demetriad  /   marți, 10 februarie 2015

La sediul ANSVSA a avut loc ședința Consiliului consultativ privind proiectul de document „Liniile Directoare privind cooperarea şi dezvoltarea domeniului siguranţei alimentelor”, elaborat în cadrul proiectului...

Ecolab duce tehnologia igienizării la un alt nivel

Autor: Meat MIlk  /   luni, 9 februarie 2015

Nevoia igienizării în unitățile de procesare a cărnii conduce la crearea unui mediu fierbinte, plin de aburi care poate cauza probleme de sănătate și siguranță, informează Globalmeatnews. Compania...

Firma Ozone prezinta cea mai nouă tehnologie pentru dezinfecție

Autor: Meat MIlk  /   joi, 5 februarie 2015

Compania Ozone Solutions a expus în cadrul expoziției IPPE (International Production and Processing Expo), expoziția dedicată producției și procesării cărnii, cea mai nouă tehnologie în sistemele de...

Pericolele microbiologice asociate cu carnea şi preparatele din carne ambalate

Autor: Maria Turtoi  /   marți, 3 februarie 2015

Pericolele microbiologice majore asociate cu carnea ambalată se referă la supraviețuirea şi creşterea microorganismelor patogene pe produse din carne şi carne de pasăre, favorizată de compoziţia produselor şi...

Analiza prin monitoring biologic a peștilor

Autor: Meat MIlk  /   luni, 2 februarie 2015

Impactul activităților umane asupra apelor dulci, de suprafață, s-a amplificat odată cu dezvoltarea economică intensivă din agricultură și industrie. Prin adresare directă, îndeosebi chimică, și indirectă,...