Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Igiena si siguranta alimentului

Contaminarea cărnii de peşte cu metale grele

Autor: Meat MIlk  /   sâmbătă, 11 octombrie 2014

Calităţile deosebite ale cărnii de peşte, alături de posibilităţile de prelucrare industrială sub formă de conserve sau alte preparate, impun o creştere substanţială a acesteia în alimentaţia populaţiei,...

ANPC: Este necesară o abordare corectă și transparentă a pieței cărnii din România

Autor: Meat MIlk  /   luni, 16 iunie 2014

(Autor: Marius-Alexandru DUNCA, Președinte ANPC) Carnea reprezinta unul dintre produsele de bază în alimentația consumatorilor, astfel că este necesară o abordare corectă și transparentă a acestui segment...

Scheme de curăţare şi dezinfecţie în fabricile de carne

Autor: Maria Turtoi  /   luni, 16 iunie 2014

(Autor: Prof. univ. dr. ing. Maria Turtoi Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi) Curăţarea şi igienizarea periodică este parte integrantă a practicilor bune de igienă (Good Hygiene Practice, GHP). De...

Repunerea în circuit a produselor care fac obiectul sancţiunilor

Autor: Meat MIlk  /   vineri, 7 februarie 2014

Este deja cunoscută formularea “Inspectorii (DSVSA, OPC, DSV sau ANSVSA) au descoperit, în urma unui control efectuat la o societate comercială (…) kilograme de carne cu termenul de valabilitate depăşit, fără...

Teste alternative pentru determinarea listeriei

Autor: Meat MIlk  /   luni, 7 octombrie 2013

Izolarea speciei Listeria monocytogenes din sol, apă, plante, din tubul digestiv al diferitelor specii de animale şi al oamenilor clinic sănătoşi, dar mai ales din diferite tipuri de produse alimentare...

Înnoirea stocurilor de carne şi produse din carne

Autor: Meat MIlk  /   vineri, 26 iulie 2013

Conducerea şi controlul stocurilor de resurse reprezintă, în industria cărnii, o activitate căreia i se acordă o atenţie deosebită, datorită implicaţiilor economico-financiare importante pe care le determină...

Etichete:  , , ,

Produse şi instrumente de igienizare a utilajelor de procesare

Autor: Meat MIlk  /   vineri, 26 iulie 2013

Fără drept de opţiune, igienizarea unei fabrici de procesare a cărnii impune reguli stricte privind respectarea igienei pe flux, implementarea normelor şi regulilor de bună practică cu privire la igienizarea...

Etichete:  , , ,

Controlul preoperaţional în fluxul de procesare a cărnii

Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 17 aprilie 2013

Controlul preoperaţional (controlul stării de igienă în timpul procesului tehnologic) constă în verificarea respectării condiţiilor de igienă, în funcţie de specificul fiecărei secţii. Controlul...

Prin sistemul rapid de alerta, UE asigura cel mai inalt standard de siguranta alimentara

Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 30 ianuarie 2013

Recent, Comisia Europeana a dat publicitatii un Raport referitor atat la activitatea Sistemului Rapid de Alerta pentru Alimente si Furaje, cat si la problematica sigurantei alimentare la nivelul Uniunii Europene....

Etichete: 

Etichetarea detaliata a aditivilor, la nivel comunitar

Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 30 ianuarie 2013

Comisiile Parlamentului European pledeaza permanent pentru o etichetare adecvata a produselor si, firesc, a aditivilor din compozitii; in prezent, etichetarea aditivilor alimentari, precum si utilizarea acestora, fiind...

Etichete: 

Norme privind subprodusele nedestinate consumului uman

Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 30 ianuarie 2013

Pe plan intern si comunitar, au fost corelate norme stricte de sanatate publica si animala pentru subprodusele de origine animala, nedestinate consumului uman, si pentru derivatele lor. E drept, la nivelul fiecarui...

Etichete: 

Transformarea reziduurilor porcine in petrol

Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 30 ianuarie 2013

Dupa ce termeni precum biogaz sau biodiesel au devenit mai comuni decat materiile prime din care provin, cercetatorii de la Universitatea din Illinois si specialistii companiei General Electric s-au decis, dupa...

Etichete: 

Cat mai departe de cresterea intensiva

Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 30 ianuarie 2013

Fiecare noua specie de animal a fost indrumata spre un anumit sistem de exploatare: extensiv, semiintensiv sau intensiv si, avand propria capacitate de adaptare, speciile isi largesc sau restrang involuntar arealul....

Etichete: 

Certificarea exportului de bovine

Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 30 ianuarie 2013

Comertul, exportul, miscarea interna, tranzitul si importul bovinelor se realizeaza in baza unor reguli sanitar-veterinare stricte, prevazute in normativele specifice aprobate prin Ordin al presedintelui Autoritatii...

Etichete: 

Igiena transarii carcaselor

Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 30 ianuarie 2013

Indeletnicirea de macelar/transator implica, in principal, activitatea de preluare si pregatire a animalelor pentru sacrificare, suprimarea vietii acestora, prelucrarea initiala si finala a carcaselor de carne,...

Etichete: 

Profit din caldura degajata de sistemul dumneavoastra de racire

Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 30 ianuarie 2013

Un sistem de Recuperare a Caldurii DK va raceste compresoarele pentru a functiona mai eficient si va ofera apa calda GRATUIT. Acest lucru inseamna facturi mai mici la utilitati si mai multi bani pentru...

Etichete: