Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Inovatie

Dezvoltarea produselor probiotice din carne

Autor: Cristina Gavrilut  /   vineri, 28 iunie 2019

Dezvoltarea produselor funcționale din carne sunt din ce în ce mai mult o preocupare pentru tehnologii din întreaga lume. În cadrul acestei categorii, produsele prebiotice din carne reprezintă o adevărată...

Etichete:  ,

Procese de obținere a lactatelor fără lactoză

Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 28 iunie 2019

Procentul persoanelor care manifestă o capacitate scăzută de digerare a lactozei variază în funcție de țară și de continent; de exemplu, de la 98-100% dintre adulții din Asia de Sud-Est, la doar 1% în...

Etichete:  , ,

C.E.: Centrele urbane și inovația din Industria alimentară

Autor: Nora Marin  /   joi, 21 martie 2019

La finalul anului trecut, Comisia Europeană a finalizat un foarte interesant studiu care a vizat impactul pe care îl au marile centre urbane asupra inovațiilor din industria alimentară (”Food in cities: study on...

Procesarea ohmică a laptelui

Autor: Mircea Demeter  /   vineri, 8 martie 2019

În ultimii 25 de ani, cerințele consumatorilor pentru produse alimentare convenabile și variate, împreună cu nevoia de rate de producție mai rapide, o calitate îmbunătățită și extinderea duratei de...

Etichete:  ,

Inovațiile IBM transformă lanțul de aprovizionare cu alimente

Autor: meatmilk  /   vineri, 15 februarie 2019

(Comunicat) În următorii cinci ani, numărul populației Pământului va depăși pentru prima dată opt miliarde. Lanțul nostru alimentar complex - deja suprasolicitat din cauza schimbărilor climatice și a...

Etichete:  ,

Omogenizarea la presiune joasă și fabricarea brânzeturilor maturate

Autor: Mircea Demeter  /   vineri, 25 ianuarie 2019

Brânza este un produs care se găsește în majoritatea locuințelor din lumea occidentală. În Uniunea Europeană, consumul de brânză pe cap de locuitor a fost în 2016 de 12,0 kg, estimându-se că va crește...

Percepția senzorială, noua atitudine a consumatorului de carne și inovația

Autor: Cristina Gavrilut  /   vineri, 18 ianuarie 2019

Într-o lume globalizată și digitizată, consumatorul contemporan de carne este asaltat de o avalanșă de informații provenite de la autorități guvernamentale de sănătate, experți în nutriție, guru de diete...

Etichete:  , ,

Zece tendințe alimentare ale anului 2019

Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 30 noiembrie 2018

Top-ul celor mai importante 10 tendințe a fost așteptat cu entuziasm de către industria alimentară mondială, deoarece acesta oferă o indicație a inovațiilor și evoluțiilor pentru anul viitor. Iar, Innova...

Iaurtul cu 17 % grăsime face furori!

Autor: Nora Marin  /   miercuri, 10 octombrie 2018

Un Start-Up din San Francisco, Peak Yogurt, sparge piața făcând uitate temerile față de grăsimi ba, mai mult urmând cele mai noi tendințe și informații științifice, care spun că grăsimile din alimente sunt...

Carnea de laborator poate transforma radical economia mondială

Autor: Nora Marin  /   miercuri, 5 septembrie 2018

Raportul intitulat "Perspectivele cărnii obținută în laborator" susține că disponibilitatea de astfel de produs ar putea însemna o reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră în agricultură de la 78, la 96%,...

Inovație: Activia, iaurt de băut cu semințe de in și mix de fructe

Autor: meatmilk  /   luni, 27 august 2018

(Comunicat) Consumatorii au devenit tot mai preocupați de o alimentație echilibrată și au început să includă în meniul lor ingrediente simple, dar care să le ofere aportul de nutrienți necesar pentru organism....

Etichete:  , ,

Valorificarea superioară a sângelui animalelor abatorizate

Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 3 august 2018

Abatoarele, precum și companiile de prelucrarea a cărnii generează o cantitate semnificativă de subproduse solide și lichide. La rândul lor, angrosistii și comercianții cu amănuntul produc cantități mari de...

Etichete:  ,

Strategii de design al produselor funcționale din carne

Autor: Maria Demetriad  /   joi, 21 iunie 2018

În ultimii ani, a fost acordată o atenție deosebită funcțiilor fiziologice ale alimentelor, ca urmare a preocupărilor din ce în ce mai mari pentru sănătate, din partea consumatorilor. Cu toate că au existat...

MicroCheese și ScreenCheese, platforme pentru eficientizarea producției de brânzeturi

Autor: Cristina Gavrilut  /   joi, 21 iunie 2018

Cheia acceptabilității brânzeturilor de către consumatori o dau calitatea aromei și textura. Tendințele actuale, privind brânzeturile cu conținut redus de grăsime, au pus în fața procesatorilor noi provocări...

Etichete:  , ,

Inovații în domeniul detecției și al controlului calității produselor din carne

Autor: Mircea Demeter  /   joi, 24 mai 2018

Eagle Product Inspection își va lansa noile sisteme de analiză cu raze X pentru carne și produse din carne, care asigură detectarea și respingerea superioară a contaminanților fizici, efectuează analiza...

Lindstrom, în avangarda combaterii alergenilor

Autor: Nora Marin  /   miercuri, 25 aprilie 2018

Ați intrat într-un magazin și ați stat mai mult de o oră, dar nici măcar nu ați trecut de primul culoar? În timp ce restul cumpărătorilor consideră că sunteți prea preocupat de sănătate, examinând...