Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Inovatie

Tehnologia 3D Food Printing va rezolva nevoile personalizate ale dietei

Autor: Nora Marin  /   miercuri, 15 noiembrie 2017

Oamenii de știință din Israel declară că au creat un concept revoluționar pentru imprimarea 3D a alimentelor pe baza unei noi materii prime, Nanoceluloza cristalină (CNC), informează Food...

Tendințe în invovarea de produse din carne și fructe de mare

Autor: Nora Marin  /   joi, 2 noiembrie 2017

Care sunt tendințele în inovarea produselor din carne și a celor din fructe de mare? Desigur, ele sunt determinate de cerințele consumatorilor, de obiceiurile lor de consum, de modificările acestor obiceiuri, de...

Etichete:  , ,

Industry 4.0: Rockwell Automation a realizat noi instrumente de analiză digitală

Autor: meatmilk  /   luni, 28 august 2017

(Comunicat) Aparatele inteligente au creat conexiuni în toate operațiunile industriale, având potențialul de a oferi mai multă competență lucrătorilor de la nivelul platformei sau repartizați. Pentru mulți...

Carne „artificială” de pasăre, rață și de miel? Da, există

Autor: Nora Marin  /   luni, 31 iulie 2017

Compania Memphis Meats a anunțat în cursul lunii mai că a reușit să realizeze carne de pui și rață din celulele culturilor fiecărei păsări, producând ”păsări de curte curate”. Cu această ocazie, prin...

Etichete:  ,

Studii: Consumul de brânzeturi grase contribuie la îmbunătățirea sănătății

Autor: Cristina Gavrilut  /   miercuri, 7 iunie 2017

În ultima perioadă, atât în România, cât și pe plan internațional, au fost puse în circulație informații potrivit cărora consumul de lapte sau de lactate ar fi dăunător sănătății oamenilor. Din...

Etichete:  , ,

Testo a devenit Partener al Expo-Conferinței Meat & Milk 2017

Autor: meatmilk  /   miercuri, 17 mai 2017

Testo România a devenit Partener al Expo-Conferinței Internaționale Meat & Milk 2017, care se va desfășura în zilele de 25 și 26 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov, compania urmând să își prezinte...

Etichete:  ,

Tetra Pak: Metode alternative de tratare a laptelui

Autor: Cristina Gavrilut  /   miercuri, 19 aprilie 2017

Începând cu sfârșitul secolului al 19-lea, tratamentul termic al laptelui a devenit banal iar termenul de ”pasteurizare” îl comemorează pe Louis Pasteur, acela care a efectuat studiile fundamentale ale...

O nouă aplicație pentru diagnoza echipamentelor

Autor: meatmilk  /   joi, 2 martie 2017

Atunci când apare o problemă în producție, din cauza echipamentelor, nu există timp pentru un proces îndelungat de descoperire și găsire a colegilor.   În multe operațiuni industriale din zilele...

Tehnologiile ”ușoare”, alternative sigure pentru procesarea cărnii

Autor: Cristina Gavrilut  /   luni, 30 ianuarie 2017

Ca o consecință a globalizării pieței, producția și fabricarea de produse din carne este într-un stadiu al dinamicii inovatoare. Consumatorii cer o înaltă calitate și produse din carne convenabile, cu aromă...

Tehnologii de secvențiere utilizate în fabricarea lactatelor

Autor: Cristina Gavrilut  /   joi, 26 ianuarie 2017

Inovarea reprezintă o forță motrice majoră în industria produselor lactate. De la dezvoltarea de noi produse, la metode de testare îmbunătățite, industria dezvoltă tehnologii care permit crearea lactatelor...

Simpozion: Tehnologii de ultimă generație pentru fabricarea lactatelor

Autor: Cristina Gavrilut  /   luni, 9 ianuarie 2017

Inovarea reprezintă o forță motrice majoră în industria produselor lactate. De la dezvoltarea de noi produse, la metode de testare îmbunătățite, industria dezvoltă tehnologii care permit crearea de produse...

Analiza hiperspectrală a calității cărnii-materie primă

Autor: Cristina Gavrilut  /   marți, 1 noiembrie 2016

Evaluarea prospețimea cărnii și a produselor din carne, prin determinarea caracteristicilor spectrale reprezintă un domeniu relativ nou și destul de puțin utilizat în România. Tocmai de aceea, în articolul de...

A fost inventat Salamul dietetic fără grăsime animală

Autor: Maria Demetriad  /   marți, 24 mai 2016

Trei tinere de la Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor din Galaţi au venit cu ideea realizării unui salam dietetic, fără grăsime animală, cu care au reuşit să impresioneze juriul de la concursul...

Creșterea calității prin combinarea injectării cu masarea cărnii

Autor: Miruna Sorescu  /   joi, 7 aprilie 2016

Marinarea preparatelor din carnea păsărilor de curte, cu tot cu os și piele, cum ar fi aripioarele, copanele, sau a păsărilor întregi, adaugă produselor o savoare deosebită. În mod tradițional, acest lucru se...

Etichete:  , ,

Cercetătorii de la Romvac au creat oul hiperimun

Autor: Maria Demetriad  /   joi, 3 martie 2016

Cercetătorii companiei Romvac spun că au reuşit să creeze un aliment care întăreşte imunitatea organismului. Este vorba despre „oul hiperimun“, obţinut prin transferarea unor informaţii genetice în...

Etichete:  , ,

Adaosul de uleiuri vegetale în produse din carne dietetice

Autor: Maria Turtoi  /   marți, 2 februarie 2016

În general, produsele tradiționale din carne conțin până la 30% grăsime. Grăsimea are efecte pozitive importante în procesul de fabricare a produselor din carne: stabilizează emulsiile de carne, reduce...