Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close
Conferinta

Inovatie

Studii: Consumul de brânzeturi grase contribuie la îmbunătățirea sănătății

Autor: Cristina Gavrilut  /   miercuri, 7 iunie 2017

În ultima perioadă, atât în România, cât și pe plan internațional, au fost puse în circulație informații potrivit cărora consumul de lapte sau de lactate ar fi dăunător sănătății oamenilor. Din...

Etichete:  , ,

Testo a devenit Partener al Expo-Conferinței Meat & Milk 2017

Autor: meatmilk  /   miercuri, 17 mai 2017

Testo România a devenit Partener al Expo-Conferinței Internaționale Meat & Milk 2017, care se va desfășura în zilele de 25 și 26 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov, compania urmând să își prezinte...

Etichete:  ,

Tetra Pak: Metode alternative de tratare a laptelui

Autor: Cristina Gavrilut  /   miercuri, 19 aprilie 2017

Începând cu sfârșitul secolului al 19-lea, tratamentul termic al laptelui a devenit banal iar termenul de ”pasteurizare” îl comemorează pe Louis Pasteur, acela care a efectuat studiile fundamentale ale...

O nouă aplicație pentru diagnoza echipamentelor

Autor: meatmilk  /   joi, 2 martie 2017

Atunci când apare o problemă în producție, din cauza echipamentelor, nu există timp pentru un proces îndelungat de descoperire și găsire a colegilor.   În multe operațiuni industriale din zilele...

Tehnologiile ”ușoare”, alternative sigure pentru procesarea cărnii

Autor: Cristina Gavrilut  /   luni, 30 ianuarie 2017

Ca o consecință a globalizării pieței, producția și fabricarea de produse din carne este într-un stadiu al dinamicii inovatoare. Consumatorii cer o înaltă calitate și produse din carne convenabile, cu aromă...

Tehnologii de secvențiere utilizate în fabricarea lactatelor

Autor: Cristina Gavrilut  /   joi, 26 ianuarie 2017

Inovarea reprezintă o forță motrice majoră în industria produselor lactate. De la dezvoltarea de noi produse, la metode de testare îmbunătățite, industria dezvoltă tehnologii care permit crearea lactatelor...

Simpozion: Tehnologii de ultimă generație pentru fabricarea lactatelor

Autor: Cristina Gavrilut  /   luni, 9 ianuarie 2017

Inovarea reprezintă o forță motrice majoră în industria produselor lactate. De la dezvoltarea de noi produse, la metode de testare îmbunătățite, industria dezvoltă tehnologii care permit crearea de produse...

Analiza hiperspectrală a calității cărnii-materie primă

Autor: Cristina Gavrilut  /   marți, 1 noiembrie 2016

Evaluarea prospețimea cărnii și a produselor din carne, prin determinarea caracteristicilor spectrale reprezintă un domeniu relativ nou și destul de puțin utilizat în România. Tocmai de aceea, în articolul de...

A fost inventat Salamul dietetic fără grăsime animală

Autor: Maria Demetriad  /   marți, 24 mai 2016

Trei tinere de la Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor din Galaţi au venit cu ideea realizării unui salam dietetic, fără grăsime animală, cu care au reuşit să impresioneze juriul de la concursul...

Creșterea calității prin combinarea injectării cu masarea cărnii

Autor: Miruna Sorescu  /   joi, 7 aprilie 2016

Marinarea preparatelor din carnea păsărilor de curte, cu tot cu os și piele, cum ar fi aripioarele, copanele, sau a păsărilor întregi, adaugă produselor o savoare deosebită. În mod tradițional, acest lucru se...

Etichete:  , ,

Cercetătorii de la Romvac au creat oul hiperimun

Autor: Maria Demetriad  /   joi, 3 martie 2016

Cercetătorii companiei Romvac spun că au reuşit să creeze un aliment care întăreşte imunitatea organismului. Este vorba despre „oul hiperimun“, obţinut prin transferarea unor informaţii genetice în...

Etichete:  , ,

Adaosul de uleiuri vegetale în produse din carne dietetice

Autor: Maria Turtoi  /   marți, 2 februarie 2016

În general, produsele tradiționale din carne conțin până la 30% grăsime. Grăsimea are efecte pozitive importante în procesul de fabricare a produselor din carne: stabilizează emulsiile de carne, reduce...

Platformă studențească destinată biotehnologiilor

Autor: Maria Demetriad  /   luni, 18 ianuarie 2016

Proiectul „Ce sunt biotehnologiile?” a luat naştere la iniţiativastudenţilor Alexandru Burcus şi Daniel Negoiţă, de la Facultatea de Biotehnologii, împreună cu Asociaţia...

RBC a implementat sistemul de control în timp real, LogIQ

Autor: Meat MIlk  /   joi, 15 octombrie 2015

RBC Logistic Solutions are un portofoliu impresionant, cu implementari de succes ale solutiei de gestiune a depozitelor in numeroase proiecte. Compania ofera un sistem complet de management al depozitelor, alcatuit...

Materiale de ambalaj antimicrobiene cu nanoparticule de oxid de zinc

Autor: Maria Turtoi  /   marți, 13 octombrie 2015

Materialele de ambalaj antimicrobiene inhibă creşterea microorganismelor prezente pe suprafaţa alimentelor. Recent, a fost investigată acţiunea antimicrobiană a nanoparticulelor de oxid de zinc (ZnO) şi...

Irlandezii lansează bacon-ul din carne de capră!

Autor: Aura Alexa Ioan  /   joi, 6 august 2015

Un nou produs Cabrito a fost dezvoltat de un procesator de carne de capră, din Irlanda de Nord. Broughgammon Farm a produs bacon din carne de capră afumată la rece, la blocuri de lemn, potrivit...

Etichete:  , ,