Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close
IFS

Inovatie

Lindstrom, în avangarda combaterii alergenilor

Autor: Nora Marin  /   miercuri, 25 aprilie 2018

Ați intrat într-un magazin și ați stat mai mult de o oră, dar nici măcar nu ați trecut de primul culoar? În timp ce restul cumpărătorilor consideră că sunteți prea preocupat de sănătate, examinând...

Mărirea ”indulgenței” nugget-urilor de pui

Autor: Cristina Gavrilut  /   miercuri, 14 martie 2018

Răspunzând cerințelor, sectorul de procesare a cărnii are sarcina de a ține pasul cu piața care cere un produs cu o valoare nutritivă ridicată, un produs premium dar și ”indulgent”. Ca urmare, industria și...

Noi soluții pentru deserturile lactate ”low fat”

Autor: Cristina Gavrilut  /   vineri, 23 februarie 2018

Întotdeauna, indiferent de categoria de consumatori la care ne referim, deserturile din lapte au fost un răsfăț. Însă, cu precădere pentru milenieni, dar și pentru celelalte grupe de amatori de astfel de...

Nouă metodă de tratament preliminar al laptelui destinat producției de brânzeturi

Autor: Cristina Gavrilut  /   luni, 8 ianuarie 2018

Acolo unde sunt bani, și, mai ales, acolo unde se alocă, se face și cercetare de vârf. Dovadă, stă studiul ”A novel Pre-Tratment For Cheese Production”, realizat de o echipă internațională reunită de...

Utilizarea nanotehnologiei în procesarea cărnii

Autor: Maria Demetriad  /   luni, 8 ianuarie 2018

Nanotehnologia își are rădăcinile într-o teorie emisă în 1959 de fizicianul Richard Feynman la Societatea Americană de Fizică și se referă la proprietățile componentelor la scară nanometrică și la...

Tehnologia 3D Food Printing va rezolva nevoile personalizate ale dietei

Autor: Nora Marin  /   miercuri, 15 noiembrie 2017

Oamenii de știință din Israel declară că au creat un concept revoluționar pentru imprimarea 3D a alimentelor pe baza unei noi materii prime, Nanoceluloza cristalină (CNC), informează Food...

Tendințe în invovarea de produse din carne și fructe de mare

Autor: Nora Marin  /   joi, 2 noiembrie 2017

Care sunt tendințele în inovarea produselor din carne și a celor din fructe de mare? Desigur, ele sunt determinate de cerințele consumatorilor, de obiceiurile lor de consum, de modificările acestor obiceiuri, de...

Etichete:  , ,

Industry 4.0: Rockwell Automation a realizat noi instrumente de analiză digitală

Autor: meatmilk  /   luni, 28 august 2017

(Comunicat) Aparatele inteligente au creat conexiuni în toate operațiunile industriale, având potențialul de a oferi mai multă competență lucrătorilor de la nivelul platformei sau repartizați. Pentru mulți...

Carne „artificială” de pasăre, rață și de miel? Da, există

Autor: Nora Marin  /   luni, 31 iulie 2017

Compania Memphis Meats a anunțat în cursul lunii mai că a reușit să realizeze carne de pui și rață din celulele culturilor fiecărei păsări, producând ”păsări de curte curate”. Cu această ocazie, prin...

Etichete:  ,

Studii: Consumul de brânzeturi grase contribuie la îmbunătățirea sănătății

Autor: Cristina Gavrilut  /   miercuri, 7 iunie 2017

În ultima perioadă, atât în România, cât și pe plan internațional, au fost puse în circulație informații potrivit cărora consumul de lapte sau de lactate ar fi dăunător sănătății oamenilor. Din...

Etichete:  , ,

Testo a devenit Partener al Expo-Conferinței Meat & Milk 2017

Autor: meatmilk  /   miercuri, 17 mai 2017

Testo România a devenit Partener al Expo-Conferinței Internaționale Meat & Milk 2017, care se va desfășura în zilele de 25 și 26 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov, compania urmând să își prezinte...

Etichete:  ,

Tetra Pak: Metode alternative de tratare a laptelui

Autor: Cristina Gavrilut  /   miercuri, 19 aprilie 2017

Începând cu sfârșitul secolului al 19-lea, tratamentul termic al laptelui a devenit banal iar termenul de ”pasteurizare” îl comemorează pe Louis Pasteur, acela care a efectuat studiile fundamentale ale...

O nouă aplicație pentru diagnoza echipamentelor

Autor: meatmilk  /   joi, 2 martie 2017

Atunci când apare o problemă în producție, din cauza echipamentelor, nu există timp pentru un proces îndelungat de descoperire și găsire a colegilor.   În multe operațiuni industriale din zilele...

Tehnologiile ”ușoare”, alternative sigure pentru procesarea cărnii

Autor: Cristina Gavrilut  /   luni, 30 ianuarie 2017

Ca o consecință a globalizării pieței, producția și fabricarea de produse din carne este într-un stadiu al dinamicii inovatoare. Consumatorii cer o înaltă calitate și produse din carne convenabile, cu aromă...

Tehnologii de secvențiere utilizate în fabricarea lactatelor

Autor: Cristina Gavrilut  /   joi, 26 ianuarie 2017

Inovarea reprezintă o forță motrice majoră în industria produselor lactate. De la dezvoltarea de noi produse, la metode de testare îmbunătățite, industria dezvoltă tehnologii care permit crearea lactatelor...

Simpozion: Tehnologii de ultimă generație pentru fabricarea lactatelor

Autor: Cristina Gavrilut  /   luni, 9 ianuarie 2017

Inovarea reprezintă o forță motrice majoră în industria produselor lactate. De la dezvoltarea de noi produse, la metode de testare îmbunătățite, industria dezvoltă tehnologii care permit crearea de produse...