Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Inovatie

Iaurtul cu 17 % grăsime face furori!

Autor: Nora Marin  /   miercuri, 10 octombrie 2018

Un Start-Up din San Francisco, Peak Yogurt, sparge piața făcând uitate temerile față de grăsimi ba, mai mult urmând cele mai noi tendințe și informații științifice, care spun că grăsimile din alimente sunt...

Carnea de laborator poate transforma radical economia mondială

Autor: Nora Marin  /   miercuri, 5 septembrie 2018

Raportul intitulat "Perspectivele cărnii obținută în laborator" susține că disponibilitatea de astfel de produs ar putea însemna o reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră în agricultură de la 78, la 96%,...

Inovație: Activia, iaurt de băut cu semințe de in și mix de fructe

Autor: meatmilk  /   luni, 27 august 2018

(Comunicat) Consumatorii au devenit tot mai preocupați de o alimentație echilibrată și au început să includă în meniul lor ingrediente simple, dar care să le ofere aportul de nutrienți necesar pentru organism....

Etichete:  , ,

Valorificarea superioară a sângelui animalelor abatorizate

Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 3 august 2018

Abatoarele, precum și companiile de prelucrarea a cărnii generează o cantitate semnificativă de subproduse solide și lichide. La rândul lor, angrosistii și comercianții cu amănuntul produc cantități mari de...

Etichete:  ,

Strategii de design al produselor funcționale din carne

Autor: Maria Demetriad  /   joi, 21 iunie 2018

În ultimii ani, a fost acordată o atenție deosebită funcțiilor fiziologice ale alimentelor, ca urmare a preocupărilor din ce în ce mai mari pentru sănătate, din partea consumatorilor. Cu toate că au existat...

MicroCheese și ScreenCheese, platforme pentru eficientizarea producției de brânzeturi

Autor: Cristina Gavrilut  /   joi, 21 iunie 2018

Cheia acceptabilității brânzeturilor de către consumatori o dau calitatea aromei și textura. Tendințele actuale, privind brânzeturile cu conținut redus de grăsime, au pus în fața procesatorilor noi provocări...

Etichete:  , ,

Inovații în domeniul detecției și al controlului calității produselor din carne

Autor: Mircea Demeter  /   joi, 24 mai 2018

Eagle Product Inspection își va lansa noile sisteme de analiză cu raze X pentru carne și produse din carne, care asigură detectarea și respingerea superioară a contaminanților fizici, efectuează analiza...

Lindstrom, în avangarda combaterii alergenilor

Autor: Nora Marin  /   miercuri, 25 aprilie 2018

Ați intrat într-un magazin și ați stat mai mult de o oră, dar nici măcar nu ați trecut de primul culoar? În timp ce restul cumpărătorilor consideră că sunteți prea preocupat de sănătate, examinând...

Mărirea ”indulgenței” nugget-urilor de pui

Autor: Cristina Gavrilut  /   miercuri, 14 martie 2018

Răspunzând cerințelor, sectorul de procesare a cărnii are sarcina de a ține pasul cu piața care cere un produs cu o valoare nutritivă ridicată, un produs premium dar și ”indulgent”. Ca urmare, industria și...

Noi soluții pentru deserturile lactate ”low fat”

Autor: Cristina Gavrilut  /   vineri, 23 februarie 2018

Întotdeauna, indiferent de categoria de consumatori la care ne referim, deserturile din lapte au fost un răsfăț. Însă, cu precădere pentru milenieni, dar și pentru celelalte grupe de amatori de astfel de...

Nouă metodă de tratament preliminar al laptelui destinat producției de brânzeturi

Autor: Cristina Gavrilut  /   luni, 8 ianuarie 2018

Acolo unde sunt bani, și, mai ales, acolo unde se alocă, se face și cercetare de vârf. Dovadă, stă studiul ”A novel Pre-Tratment For Cheese Production”, realizat de o echipă internațională reunită de...

Utilizarea nanotehnologiei în procesarea cărnii

Autor: Maria Demetriad  /   luni, 8 ianuarie 2018

Nanotehnologia își are rădăcinile într-o teorie emisă în 1959 de fizicianul Richard Feynman la Societatea Americană de Fizică și se referă la proprietățile componentelor la scară nanometrică și la...

Tehnologia 3D Food Printing va rezolva nevoile personalizate ale dietei

Autor: Nora Marin  /   miercuri, 15 noiembrie 2017

Oamenii de știință din Israel declară că au creat un concept revoluționar pentru imprimarea 3D a alimentelor pe baza unei noi materii prime, Nanoceluloza cristalină (CNC), informează Food...

Tendințe în invovarea de produse din carne și fructe de mare

Autor: Nora Marin  /   joi, 2 noiembrie 2017

Care sunt tendințele în inovarea produselor din carne și a celor din fructe de mare? Desigur, ele sunt determinate de cerințele consumatorilor, de obiceiurile lor de consum, de modificările acestor obiceiuri, de...

Etichete:  , ,

Industry 4.0: Rockwell Automation a realizat noi instrumente de analiză digitală

Autor: meatmilk  /   luni, 28 august 2017

(Comunicat) Aparatele inteligente au creat conexiuni în toate operațiunile industriale, având potențialul de a oferi mai multă competență lucrătorilor de la nivelul platformei sau repartizați. Pentru mulți...

Carne „artificială” de pasăre, rață și de miel? Da, există

Autor: Nora Marin  /   luni, 31 iulie 2017

Compania Memphis Meats a anunțat în cursul lunii mai că a reușit să realizeze carne de pui și rață din celulele culturilor fiecărei păsări, producând ”păsări de curte curate”. Cu această ocazie, prin...

Etichete:  ,