Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Produse

Salamul de Sibiu a primit Certificarea europeană IGP

Autor: Meat MIlk  /   vineri, 11 martie 2016

(Agerpres) Salamul de Sibiu a primit oficial Certificarea de Indicație Geografică Protejată, la 20 de zile de la publicarea anunțului de înregistrare în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.   Ministrul...

Salamul de Sibiu este protejat şi recunoscut la nivelul Uniunii Europene

Autor: Meat MIlk  /   vineri, 19 februarie 2016

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale anunță că a fost publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, Regulamentul de punere în aplicare al Comisiei Europene din data de 9 februarie 2016, în cadrul...

Kaiserul, consistență și rafinament

Autor: Miruna Sorescu  /   joi, 4 februarie 2016

Kaiserul face parte din grupa specialităților, fiind un produs afumat ușor, sărat și condimentat, care este deosebit de apreciat în bucătăria românească. De altfel, prepararea acestuia nu este deloc...

Cris-Tim relansează Salamul Săsesc

Autor: Meat MIlk  /   joi, 4 februarie 2016

Unul dintre cele mai cunoscute branduri de mezeluri din Romania, Salamul Sasesc de la Cris-Tim, are de curand o noua imagine. Noua identitate vizuala a brandului construieste in jurul denumirii produsului si a retetei...

Eurobarometru: 70 % dintre europeni sunt împotriva alimentelor provenite din animale clonate

Autor: Maria Demetriad  /   luni, 18 ianuarie 2016

Carnea provenită de la urmaşii animalelor clonate ar putea fi deja în farfuriile noastre, atrag atenţia câţiva membri ai Parlamentului European. Acest lucru este posibil deoarece importăm carne din ţări unde...

Brașovul are cele mai multe produse tradiționale atestate

Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 11 decembrie 2015

Potrivit datelor sintetizate la MADR, producatorii romani au reusit sa ateste la Ministerul Agriculturii peste 175 de produse traditionale in acest an. In topul judetelor in care s-au realizat cele mai multe atestari se...

KFC a lansat campnaia Duetos

Autor: Maria Demetriad  /   joi, 1 octombrie 2015

KFC si-a extinds meniul din restaurante lansand un nou produs, in editie limitata: Duetos, adica 2 mini wraps cu Crispy Strip, salata iceberg, rosii si sos dulce acrisor. Rapid si savuros, noul Duetos este gustarea...

Etichete:  , ,

Cris-Tim a lansat salamul Bergamo cu nucă

Autor: Maria Demetriad  /   miercuri, 17 iunie 2015

Cris-Tim si-a extins gama de produse crud-uscate cu o reteta unica pe piata din Romania: Salamul Bergamo cu nuca 300gr.   Cu o reteta autentica, noul produs surprinde prin amestecul perfect de ingrediente, ce...

Foarte curând se va relua exportul de ovine vii în Iordania

Autor: Maria Demetriad  /   luni, 27 aprilie 2015

Foarte curând, fermierii români crescători de ovine pot relua exportul de ovine vii în Iordania. Astfel, Iordania este a doua țară arabă, după Libia, care își deschide porțile pentru oile românești. În...

Jambonul afumat

Autor: Aura Alexa Ioan  /   sâmbătă, 11 octombrie 2014

“Jambon” este termenul francez ce desemnează produsul din pulpa posterioară a unui porc, ce poate fi stocată fără refrigerare. Metodele tradiţionale au apărut tocmai din această nevoie de a păstra pe o...

Etichete:  , , ,

Peştele semiconservat

Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 18 iunie 2014

Produse alimentare care nu prezintă sterilitate, semiconservele din peşte se obţin prin ambalarea unor rezultate culinare aparte, (ne)tratate termic. Majoritatea au la bază carnea de peşte, asociată cu adaosuri...

Prosciutto di Parma, o capodoperă a tradiţiei

Autor: Aura Alexa Ioan  /   sâmbătă, 8 februarie 2014

Autor: Aura Alexa Ioan Secretul  Prosciutto sau al şuncii de Parma începe cu o selecţie atentă şi corectă a porcilor. Porcii Parma trebuie să fie crescuţi special – în general rasele Marele Alb şi Duroc...

Un produs cu origini antice: Sângeretele

Autor: Ilie Stoian  /   luni, 7 octombrie 2013

Specialitate din categoria mezelurilor, mai precis, a preparatelor fierte, sângeretele are origini antice, fiind semnalat în Imperiul Roman, fapt care argumentează regăsirea lui pe arii geografice extinse, din...

Meda testează zona ”economic”

Autor: Ilie Stoian  /   vineri, 9 august 2013

Într-un interviu acordat revistei Magazin Progresiv, domnul Florin Rizea, director General al companiei Meda Prod a declarat că ”bugetul de investitii planificat pentru 2013 este de 1,4 milioane de euro, ceea ce...

Primul hamburger din celule stem

Autor: Ilie Stoian  /   marți, 6 august 2013

După cinci ani de teste și cercetări, azi a fost servit primul hamburger preparat din carne obținută în laborator. Omul de ştiinţă olandez Mark Post și-a văzut astăzi visul cu ochii. La Londra, doi...

Salamuri din carne de pasăre

Autor: Meat MIlk  /   vineri, 26 iulie 2013

Preparatele din carne de pasăre sunt componente importante în alimentaţia omului. Ne vom referi în continuare la mezelurile de pasăre, procesate în membrană. Sunt sortimente ce au, în mare, compoziţie...