Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Produse

Produse afumate şi pasteurizate

Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 17 aprilie 2013

“Afumarea şi pasteurizarea nu sunt doar procedee străvechi de conservare a cărnii şi a peştelui. Ele adaugă o savoare aparte, inconfundabilă” (Egon Binder).   Afumate, pasteurizate sau...

Şunca de mânzat

Autor: Meat MIlk  /   joi, 28 februarie 2013

Inclusă în grupa “semiconserve”, şunca de mânzat este obţinută din carnea acestei specii de bovine, exclusiv din pulpă calitatea întâi, delimitată de ţesut conjunctiv şi seu. Prezentă în ambalaje...

Mezeluri din carne de vita

Autor: Meat MIlk  /   joi, 31 ianuarie 2013

Mezelurile de vita au o istorie indepartata, cele mai vechi si raspandite preparate de acest fel fiind, la nivel mondial, salamul si carnatii din carne de bovine (manzat, vitel, vaci batrane). Prezentul procesarii, in...

Etichete: 

La Peris se promoveaza traditia produselor romanesti 100% naturale

Autor: Meat MIlk  /   joi, 31 ianuarie 2013

La inceputul anului 2012, Romsuintest Peris S.A. a lansat primul magazin de produse din carne 100 % naturale din Romania. Faimos pentru pieptul si picioarele sale foarte musculoase, Porcul de Peris s-a evidentiat...

Etichete: 

Produsele vanatoresti, deliciul meselor distinse

Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 30 ianuarie 2013

Preparatele vanatoresti au facut intotdeauna deliciul meselor distinse, oricaror petreceri cu dechidere spre buna dispozitie culinara. Fin, cu gust aparte si aromat, vanatul este considerat de catre producatorii de...

Etichete: 

Produse de carne fermentate

Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 30 ianuarie 2013

In ultimul timp, productia de salamuri crude fermentate, in lume, a crescut substantial ca urmare a aplicarii unor tehnologii moderne si a noilor descoperiri, legate de importanta pH-ului si a activitatii apei pentru...

Etichete: 

Imbunatatirea preparatelor fierte

Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 30 ianuarie 2013

Procesul presupune utilizarea unei emulsii in saramura obtinuta din carne grasa, care este introdusa in centrul bucatii de carne cu ajutorul unei masini de injectat cu ace multiple, de constructie speciala. Principalele...

Etichete: 

Politica de calitate si mediu dusa de protan s.a.

Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 30 ianuarie 2013

Cu o experienta in colectarea si neutralizarea deseurilor de origine animala de peste jumatate de secol, S.C. PROTAN S.A. si-a facut deseori simtita prezenta in rapoartele institutiilor sanitar-veterinare si de...

Etichete: 

Subprodusele comestibile de abator

Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 30 ianuarie 2013

Dupa transare, odata cu obtinerea produsului principal (carnea), rezulta o serie de produse secundare cunoscute sub denumirea generica de subproduse de abator, care – valorificate judicios – au o importanta...

Etichete: 

Genetica si calitatea carnii de porc

Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 30 ianuarie 2013

De la bun inceput, ar trebui sa lamurim lucrurile si sa definim clar notiunea de calitate a carnii de porc. Asta deoarece multa lume confunda calitatea carnii cu cea a carcasei, adica doua aspecte complet...

Etichete: 

Mezeluri termorezistente

Autor: Cristina Gavrilut  /   miercuri, 30 ianuarie 2013

Pe fondul cresterii veniturilor populatiei si al accesului tot mai facil la informatii, publicul consumator a devenit mai selectiv, mai pretentios, ridicand nivelul cererii pentru produsele care reflecta un stil mai...

Etichete: 

A fost lansat codul de bune practici in domeniul scanarii-2012

Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 30 ianuarie 2013

In cursul lunii aprilie, la Hotel Radisson din Bucuresti a avut loc lansarea oficiala a Codului de Bune Practici in domeniul Scanarii-2012, eveniment destinat, in principal, companiilor de retail. Protagonistul...

Etichete: 

Radu Timis: producatorii din uniunea europeana nu vad cu ochi buni ridicarea industriei de profil din romania

Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 30 ianuarie 2013

  In cursul lunii februarie, presa generalista a pornit un adevarat atac impotriva industriei de procesare a carnii, campanie mediatica menita, chipurile, sa avertizeze consumatorii cu privire la gradul mare de...

Etichete: 

Nordmann, rassmann company-romania, competenta si Incredere

Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 30 ianuarie 2013

Infiintata in anul 1912 in Hamburg de Eduard Nordmann si Fritz Rassmann, ca o companie specializata pe comercializarea cauciucului natural, NRC si-a diversificat directiile de afaceri, ajungand in prezent unul dintre...

Etichete: 

Preparatele din carne si ingredientele mixte garantate

Autor: Cristina Gavrilut  /   miercuri, 30 ianuarie 2013

Prezenta in sute de mii de retete culinare (ne)traditionale, asocierea dintre carne, derivate ale acesteia si legume se regaseste si intr-un numar – deloc neglijabil – de reglementari tehnice, care stabilesc...

Etichete: 

Carnea in vitro si ingineria tisulara

Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 30 ianuarie 2013

O stire publicata anul trecut pe site-ul MeatProcess.com informa ca biotehnologii olandezi continua cercetarile in domeniul carnii in vitro destinata procesarii si consumului uman. Dupa numai cateva luni, adica, la...

Etichete: