Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Produse

Peştele semiconservat

Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 18 iunie 2014

Produse alimentare care nu prezintă sterilitate, semiconservele din peşte se obţin prin ambalarea unor rezultate culinare aparte, (ne)tratate termic. Majoritatea au la bază carnea de peşte, asociată cu adaosuri...

Prosciutto di Parma, o capodoperă a tradiţiei

Autor: Aura Alexa Ioan  /   sâmbătă, 8 februarie 2014

Autor: Aura Alexa Ioan Secretul  Prosciutto sau al şuncii de Parma începe cu o selecţie atentă şi corectă a porcilor. Porcii Parma trebuie să fie crescuţi special – în general rasele Marele Alb şi Duroc...

Un produs cu origini antice: Sângeretele

Autor: Ilie Stoian  /   luni, 7 octombrie 2013

Specialitate din categoria mezelurilor, mai precis, a preparatelor fierte, sângeretele are origini antice, fiind semnalat în Imperiul Roman, fapt care argumentează regăsirea lui pe arii geografice extinse, din...

Meda testează zona ”economic”

Autor: Ilie Stoian  /   vineri, 9 august 2013

Într-un interviu acordat revistei Magazin Progresiv, domnul Florin Rizea, director General al companiei Meda Prod a declarat că ”bugetul de investitii planificat pentru 2013 este de 1,4 milioane de euro, ceea ce...

Primul hamburger din celule stem

Autor: Ilie Stoian  /   marți, 6 august 2013

După cinci ani de teste și cercetări, azi a fost servit primul hamburger preparat din carne obținută în laborator. Omul de ştiinţă olandez Mark Post și-a văzut astăzi visul cu ochii. La Londra, doi...

Salamuri din carne de pasăre

Autor: Meat MIlk  /   vineri, 26 iulie 2013

Preparatele din carne de pasăre sunt componente importante în alimentaţia omului. Ne vom referi în continuare la mezelurile de pasăre, procesate în membrană. Sunt sortimente ce au, în mare, compoziţie...

Produse afumate şi pasteurizate

Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 17 aprilie 2013

“Afumarea şi pasteurizarea nu sunt doar procedee străvechi de conservare a cărnii şi a peştelui. Ele adaugă o savoare aparte, inconfundabilă” (Egon Binder).   Afumate, pasteurizate sau...

Şunca de mânzat

Autor: Meat MIlk  /   joi, 28 februarie 2013

Inclusă în grupa “semiconserve”, şunca de mânzat este obţinută din carnea acestei specii de bovine, exclusiv din pulpă calitatea întâi, delimitată de ţesut conjunctiv şi seu. Prezentă în ambalaje...

Mezeluri din carne de vita

Autor: Meat MIlk  /   joi, 31 ianuarie 2013

Mezelurile de vita au o istorie indepartata, cele mai vechi si raspandite preparate de acest fel fiind, la nivel mondial, salamul si carnatii din carne de bovine (manzat, vitel, vaci batrane). Prezentul procesarii, in...

Etichete: 

La Peris se promoveaza traditia produselor romanesti 100% naturale

Autor: Meat MIlk  /   joi, 31 ianuarie 2013

La inceputul anului 2012, Romsuintest Peris S.A. a lansat primul magazin de produse din carne 100 % naturale din Romania. Faimos pentru pieptul si picioarele sale foarte musculoase, Porcul de Peris s-a evidentiat...

Etichete: 

Produsele vanatoresti, deliciul meselor distinse

Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 30 ianuarie 2013

Preparatele vanatoresti au facut intotdeauna deliciul meselor distinse, oricaror petreceri cu dechidere spre buna dispozitie culinara. Fin, cu gust aparte si aromat, vanatul este considerat de catre producatorii de...

Etichete: 

Produse de carne fermentate

Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 30 ianuarie 2013

In ultimul timp, productia de salamuri crude fermentate, in lume, a crescut substantial ca urmare a aplicarii unor tehnologii moderne si a noilor descoperiri, legate de importanta pH-ului si a activitatii apei pentru...

Etichete: 

Imbunatatirea preparatelor fierte

Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 30 ianuarie 2013

Procesul presupune utilizarea unei emulsii in saramura obtinuta din carne grasa, care este introdusa in centrul bucatii de carne cu ajutorul unei masini de injectat cu ace multiple, de constructie speciala. Principalele...

Etichete: 

Politica de calitate si mediu dusa de protan s.a.

Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 30 ianuarie 2013

Cu o experienta in colectarea si neutralizarea deseurilor de origine animala de peste jumatate de secol, S.C. PROTAN S.A. si-a facut deseori simtita prezenta in rapoartele institutiilor sanitar-veterinare si de...

Etichete: 

Subprodusele comestibile de abator

Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 30 ianuarie 2013

Dupa transare, odata cu obtinerea produsului principal (carnea), rezulta o serie de produse secundare cunoscute sub denumirea generica de subproduse de abator, care – valorificate judicios – au o importanta...

Etichete: 

Genetica si calitatea carnii de porc

Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 30 ianuarie 2013

De la bun inceput, ar trebui sa lamurim lucrurile si sa definim clar notiunea de calitate a carnii de porc. Asta deoarece multa lume confunda calitatea carnii cu cea a carcasei, adica doua aspecte complet...

Etichete: