Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Tehnologii de ambalare

Alături de alte inovații, Mondi lansează BarrierPack Recyclable

Autor: meatmilk  /   vineri, 21 septembrie 2018

(Comunicat) Mondi, grupul global de soluții de ambalaj și hârtie, lansează BarrierPack Recyclable, laminatul plastic complet reciclabil pentru pungile pre-fabricate și materialul rulant FFS, împreună cu alte...

Standardele tehnologiei de ambalare vor fi unificate de o Comisie Tehnică Internațională

Autor: Mircea Demeter  /   miercuri, 29 august 2018

Potrivit unui comunicat transmis redacției Meat.Milk, a fost înființată sub președinție italiană, Comisia Tehnică Internațională ISO/TC 313 Packaging Machinery. Noul organism va fi responsabil de elaborarea...

Etichete: 

Tendințe în ambalarea cărnii proaspete destinate retail-ului

Autor: Mircea Demeter  /   vineri, 27 iulie 2018

Ambalarea cărnii implică extinderea duratei de conservare, prin întârzierea activității bacteriilor de degradare, a proceselor oxidative și a modificărilor în proprietățile senzoriale, cum ar fi culoarea și...

Euromonitor: Companii-vector în dezvoltarea industriei de ambalaje în sectoarele de carne și lapte ale României

Autor: Nora Marin  /   joi, 5 iulie 2018

Optimismul economic și standardele de viață îmbunătățite au permis vânzărilor de alimente ambalate să continue să progreseze în 2017, cu o creștere în valoare, la jumătatea anului 2018, de 3% și o...

Etichete:  , ,

Aspecte privind ambalarea laptelui în recipiente din sticlă și PET

Autor: Mircea Demeter  /   miercuri, 4 iulie 2018

O simplă plimbare pe culoarul magazinului va ilustra numărul copleșitor de lactate ambalate în sticlă și PET.  Chiar dacă există o mare varietate de concepte de ambalaj, dar și de produse, în cadrul fiecărei...

Etichete:  , , , ,

FAO: Ambalarea poate stopa risipa de alimente

Autor: meatmilk  /   marți, 26 iunie 2018

(Comunicat) Porții de dimensiuni optime, reguli uniforme privind utilizarea marcajelor “a se folosi înainte de” și “valabil până la data de” precum și noile tehnologii de ambalare care prelungesc termenul...

O nouă soluție de ambalare a brânzeturilor maturate

Autor: Maria Demetriad  /   joi, 24 mai 2018

O soluție ”convenience” de la RPC Superfos redă o nouă viață ambalajelor brânzeiturilor de înaltă calitate de la Skånemejerier, un producător de brânză maturată din Suedia. Folosit pentru noua brânză...

Webomatic, Cryovac și PCS au organizat seminarul Ready Meals Event

Autor: Ilie Stoian  /   miercuri, 28 martie 2018

În zilele de 27 și 28 martie 2018, companiile Webomatic, Cryovac-Sealed Air și PCS-Diversey, la care s-a adăugat și firma Trumf, din Cehia, au organizat seminarul cu titlul ”Ready Meals Event”....

Indal Partner va expune la Conferința Meat Milk 2018

Autor: meatmilk  /   miercuri, 28 martie 2018

Secțiunea Expo a Conferinței Internaționale Meat Milk 2018, care va avea loc în zilele de 10 și 11 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov, atrage numeroși expozanți.   Dintre companiile care își vor...

Premieră Albalact în domeniul ambalajului pentru iaurtul de băut

Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 23 martie 2018

Albalact, prin marca sa, ZUZU, anunță o premieră pe piața românească a lactatelor: capacul cu dublă deschidere pentru paharul iaurtului de băut.   În acest fel, Albalact inovează, nu doar ambalajul,...

Tendințe tehnologice în ambalarea lactatelor

Autor: Nora Marin  /   vineri, 23 martie 2018

Ambalajul pentru lapte sau lactate nu mai este de mult o simplă cutie de carton sau o simplă folie din plastic, industria specifică furnizând în permanență noi și noi soluții tehnologice. Iată, așadar, o...

Mondi a fabricat folii laminate reciclabile, pentru pungi pre-fabricate

Autor: Nora Marin  /   miercuri, 28 februarie 2018

Mondi a dezvoltat un laminat din plastic reciclabil pentru pungi pre-fabricate și material rulant FFS, numit BarrierPack Recyclable. Materialul a fost dezvoltat ca răspuns la cererea de reducere a deșeurilor din...

Revoluție în ambalarea cărnii proaspete: Tehnologia SSL

Autor: Nora Marin  /   miercuri, 14 februarie 2018

La începutul lunii martie a acestui an, compania Krehalon, parte a concernului japonez Kureha, a organizat la Frankfurt demonstrații live ale unui concept revoluționar de ambalare secundară a cărnii proaspete, care...

Cinci tendințe care stimulează inovația în ambalarea lactatelor

Autor: Mircea Demeter  /   joi, 18 ianuarie 2018

Deoarece, în special milenii caută produse sănătoase și naturale, laptele este adesea poziționat ca o opțiune atractivă. Studiile recente au arătat că laptele, fie că are conținut scăzut sau integral,...

Sisteme robotizate de ambalare și paletizare a produselor din carne

Autor: Aura Alexa Ioan  /   miercuri, 17 ianuarie 2018

Suntem în fața unei noi revoluții industriale, „Industry 4.0”, care își pune amprenta tot mai mult în viața noastră, iar eficiența folosirii roboților în industrie câștigă tot mai mult teren pe zi ce...

Dunapack își extinde operațiunile de producție a cartonului ondulat

Autor: meatmilk  /   miercuri, 25 octombrie 2017

(Comunicat) Divizia Dunapack Packaging își amplifică operațiunile în România prin noua fabrică de ambalaje din carton ondulat aflată în zona Bucureștiului și prin modernizarea tehnică semnificativă a...