Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close
Bauma

Tehnologii de ambalare

Principii de design în proiectarea ambalajelor pentru brânzeturi

Autor: Maria Demetriad  /   joi, 5 octombrie 2017

Schimbarea demografiei în cea mai mare parte a societății occidentale aduce o serie de noi cerințe în domeniul produselor alimentare și mai ales în ambalajul produselor alimentare. Iar nevoia de confort este unul...

Etichete:  , ,

Mașini de ambalare în saci

Autor: Nora Marin  /   miercuri, 26 iulie 2017

Viking Masek este o companie cu triplu acționariat, american, britanic și ceh, oferind procesatorilor de carne din Uniunea Europeană dar și din Statele Unite echipamente de cea mai înaltă calitate. Iată ultimele...

Etichete: 

SuperStar Com investește în tehnologie și în parteneriatul cu RBC

Autor: meatmilk  /   miercuri, 19 iulie 2017

(Comunicat) Producator si distribuitor de carne si preparate din carne din Bucovina, compania SuperStar Com a fost infiintata in anul 1993, cu capital 100% romanesc.   Experienta si traditia romaneasca, dar...

Etichete:  ,

Oxidarea brânzeturilor în ambalarea MAP

Autor: Miruna Sorescu  /   joi, 6 iulie 2017

Producătorii de alimente caută în permanenţă modalităţi de a prelungi termenul de valabilitate, fără a le modifica proprietăţile fizice sau chimice sau a adăuga ingrediente chimice. Iar ambalarea în...

Efectul ambalării MAP asupra produselor din carne și pește

Autor: Mircea Demeter  /   joi, 29 iunie 2017

Ambalarea în atmosferă controlată a devenit larg răspândită, această tehnologie oferind foarte multe avantaje, care încep cu mărirea duratei de viață a produslui la raft, și terminând cu elementul cel mai...

Etichete:  , ,

Tetra Pak a cumpărat Johnson Industries International

Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 3 martie 2017

La finalul lunii februarie, Tetra Pak a anunțat achiziționarea companiei Johnson Industries International, specializată în proiectarea, dezvoltarea și fabricarea de echipamente și linii tehnologice pentru...

Valențe ale ambalajului conservant

Autor: Mircea Demeter  /   miercuri, 1 martie 2017

Scopul oricărui sistem de ambalare pentru alimente proaspete musculare este de a preveni sau întârzia modificări nedorite ale aspectului, aromei, mirosului și texturii. Deteriorarea acestor calități pot duce la...

Revoluţie în tehnologia ambalării brânzeturilor

Autor: Aura Alexa Ioan  /   vineri, 17 februarie 2017

Încă din 2006, compania australiană Lactote a început studiul unui nou concept de ambalaj pentru produsele lactate, care astăzi, la un deceniu distanţă, se dovedeşte a marca o adevărată revoluţie în domeniu....

Etichete:  , ,

Tetra Pak primește certificarea Vinçotte pentru Tetra Brik® Aseptic 1000 Edge

Autor: meatmilk  /   miercuri, 14 decembrie 2016

(Comunicat) Tetra Pak anunță lansarea unei noi versiuni a ambalajului Tetra Brik® Aseptic 1000 Edge cu capacLightCap™ 30 din plastic regenerabil. Acesta este primul ambalajaseptic din carton la nivel mondial care a...

Etichete:  , ,

Tetra Pak: Consumul de lapte scade din cauza imaginii negative a tehnologiei UHT

Autor: Maria Demetriad  /   joi, 8 decembrie 2016

Obiceiurile de consum se schimbă într-un ritm rapid la nivel global, iar Europa este lider pe multe din tendințele emergente. În privința laptelui, consumul este în scădere în toată Europa de Vest, fapt...

Mașini de termoformare și detecție

Autor: Maria Demetriad  /   marți, 25 octombrie 2016

Înființată în anul 1938, compania americană MPBS, cu operațiuni la nivel global produce și distribuie mașini și echipamente pentru industria alimentară din întreaga lume. De această dată, vă prezentăm...

Romalimenta: Criza reciclării ambalajelor se agravează

Autor: Meat MIlk  /   luni, 12 septembrie 2016

Ca urmare a ultimelor evoluții ale situației specificce, am primit la redacție următorul comunicat emis de Federația Romalimenta:   ”Urmare a repetatelor semnale de alarmã trase de multiple sectoare...

Efectul amestecului de gaz în ambalarea MAP a cărnii de porc

Autor: Miruna Sorescu  /   marți, 2 august 2016

De obicei, carnea este expusă consumatorilor într-o vitrină frigorifică. Aspectul cărnii atunci când este expusă consumatorilor, în caseta de prezentare, este cel mai important factor pentru a atrage clienții...

Mașini de ambalare pentru linii de ready-meal și catering

Autor: Maria Demetriad  /   marți, 31 mai 2016

Una dintre componentele de bază ale multor procesatori de carne din România, și nu numai, este realizarea de produse ready-meal, care necesită o anumită tehnologie de ambalare. În această ediție, vă aducem în...

LivingJumbo Industry-Buzau face senzatie la IFFA 2016

Autor: Ilie Stoian  /   sâmbătă, 7 mai 2016

Companie infiintata foarte recent, in urma unei investitii de peste 28 de milioane de lei, chiar in ianuarie 2016, LivingJumbo Industry din Buzau, membra a grupului de firme Romcarbon, face deja senzatie, inca din...

Noi ambalaje ecologice care măresc termenul de valabilitate la raft

Autor: Maria Demetriad  /   marți, 1 martie 2016

O echipă de cercetători de la Universitatea Naţională din Singapore a dezvoltat un material prietenos cu mediul, care poate fi folosit cu succes pentru prodicerea de ambalaje ecologice destinate produselor...