Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Tehnologii de procesare

Testarea variabilelor din produsele lactate

Autor: Nora Marin  /   luni, 7 octombrie 2019

În ciuda climatului economic, cererea de mărfuri de bază, cum ar fi laptele, iaurtul și brânza, continuă să crească. Numai în ultimii cinci ani, la nivel global, cererea de produse lactate a crescut cu 15% sau,...

Etichete:  ,

Elemente de amplificare a aromelor produselor din carne de vită

Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 4 octombrie 2019

Industria cărnii de vită lucrează continuu pentru a satisface consumatorul și așteptările lui pentru produse de vită de înaltă calitate și fiabile, la un nivel rezonabil de cost pentru producător, ambalator,...

Etichete: 

Deloitte: În trei ani, automatizarea va dezvolta cu 27 % forța de muncă

Autor: meatmilk  /   vineri, 20 septembrie 2019

(Comunicat) Liderii de business se așteaptă ca soluțiile de automatizare, precum roboții, sistemele care pot învăța (machine learning) și procesarea limbajului natural să dezvolte forța de muncă cu 27% în...

Etichete:  ,

Reacțiile chimice și modificarea aromelor cărnii gătite

Autor: Cristina Gavrilut  /   miercuri, 3 iulie 2019

Cu excepția cărnii tartar, delicatețea cunoscută și sub denumirea de ”friptura canibalului”, omul civilizat preferă să consume, în cea mai mare parte, carnea expusă la un anumit grad de căldură. O astfel...

Etichete:  , ,

Stabilitatea culorii în timpul fabricării și depozitării lactatelor

Autor: Cristina Gavrilut  /   luni, 17 iunie 2019

Tratamentele termice ale laptelui au fost aplicate cu succes în practica industrială, ele variind de la cele ușoare, până la cele severe. Dar, așa cum era de așteptat, cu cât tratamentul termic este mai sever,...

Etichete: 

Indal Partner iși va expune ultima ofertă de tehnologii la Meat Milk 2019

Autor: meatmilk  /   luni, 25 martie 2019

Compania clujeană Indal Partner se va număra printre participanții conferinței Meat Milk 2019, acolo unde, în zilele de 30 și 31 mai, la Hotel Alpin din Poiana Brașov, își va prezenta ultima ofertă de...

Efectele tehnologiei HHP asupra componentelor laptelui

Autor: Cristina Gavrilut  /   luni, 18 martie 2019

Tratamentele termice tradiționale aplicate la prelucrarea laptelui au o calitate nutrițională mai scăzută, deoarece mulți nutrienți sunt labili la căldură. Pentru a depăși această problemă, s-au dezvoltat...

Etichete:  , ,

Marel va echipa cea mai avansată fabrică de procesare a păsărilor din Europa

Autor: Nora Marin  /   joi, 7 martie 2019

Marel Poultry și compania britanică Cranswick și-au unit forțele pentru a construi cea mai avansată fabrică de prelucrare a cărnii de pasăre din Europa.   Construcția fabricii de prelucrare a cărnii...

Etichete:  ,

Fabricarea produselor din carne de vită cu un conținut redus de grăsimi

Autor: Cristina Gavrilut  /   vineri, 1 martie 2019

Reducerea conținutului total de grăsimi din carnea prelucrată nu este doar de dorit, ci este și fezabilă. Diferite combinații de substituenți grași pot reduce în mod semnificativ conținutul caloric și nivelul...

Etichete: 

IFFA 2019: Optimizarea producției cu ajutorul sistemelor digitale

Autor: meatmilk  /   joi, 7 februarie 2019

(Comunicat) Optimizarea proceselor de producție se bazează din ce în ce mai mult pe digitalizare și rețele interconectate. Obiectivul este de a spori securitatea producției și de a optimiza utilizarea mașinilor,...

Spre o nouă eră a lactatelor

Autor: Cristina Gavrilut  /   joi, 24 ianuarie 2019

Atitudinile consumatorilor față de produsele lactate se schimbă în întreaga lume. Odată anunțat doar ca parte a unei diete echilibrate, utilizarea laptelui în unele categorii a fost în declin, în ultimele...

Etichete:  , ,

Indagra 2018: Utilia Food Systems și-a extins numărul de furnizori

Autor: meatmilk  /   marți, 6 noiembrie 2018

Indagra 2018 a dat ocazia companiei Utilia Food Systems să anunțe extinderea gamei de produse pe care le furnizează, produse care poartă mărci celebre în sectorul de procesare al Industriei alimentare mondiale,...

Etichete: 

Indagra 2018: Kralex și-a prezentat soluțiile de afumare naturală

Autor: meatmilk  /   marți, 6 noiembrie 2018

Indagra 2018 a oferit încă o dată companiei Kralex să își promoveze soluțiile tehnologice de procesare a cărnii.   Așa cum s-a întâmplat în ultima perioadă, vedeta a fost Natural Clean Smoke, o...

Performanțele Debitron Termo, confirmate încă o dată la Indagra 2018

Autor: meatmilk  /   vineri, 2 noiembrie 2018

Și de această dată, prezența companiei Debitron Termo ca expozant al târgului Indagra și reconfirmă performanțele, precum și calitatea de excepție a echipamentelor pe care le furnizează jucătorilor din...

Etichete: 

Baroncini, succes garantat la Indagra 2018

Autor: meatmilk  /   joi, 1 noiembrie 2018

Ca de fiecare dată, prezența companiei Baroncini la târgul indagra reprezintă un succes garantat, standulul fiind vizitat de numeroși oameni de afacerii cu interese în procesarea cărnii, atrași de ultimele...

Etichete:  ,

Impactul tratamentului HP asupra componentelor din lapte

Autor: Mircea Demeter  /   joi, 2 august 2018

Se cunoaște că tratamentele termice tradiționale aplicate la prelucrarea laptelui determină o calitate nutrițională mai scăzută a produsului final, deoarece mulți nutrienți sunt labili la căldură. Pentru a...

Etichete:  , ,