Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Tehnologii de procesare

Indagra 2018: Utilia Food Systems și-a extins numărul de furnizori

Autor: meatmilk  /   marți, 6 noiembrie 2018

Indagra 2018 a dat ocazia companiei Utilia Food Systems să anunțe extinderea gamei de produse pe care le furnizează, produse care poartă mărci celebre în sectorul de procesare al Industriei alimentare mondiale,...

Etichete: 

Indagra 2018: Kralex și-a prezentat soluțiile de afumare naturală

Autor: meatmilk  /   marți, 6 noiembrie 2018

Indagra 2018 a oferit încă o dată companiei Kralex să își promoveze soluțiile tehnologice de procesare a cărnii.   Așa cum s-a întâmplat în ultima perioadă, vedeta a fost Natural Clean Smoke, o...

Performanțele Debitron Termo, confirmate încă o dată la Indagra 2018

Autor: meatmilk  /   vineri, 2 noiembrie 2018

Și de această dată, prezența companiei Debitron Termo ca expozant al târgului Indagra și reconfirmă performanțele, precum și calitatea de excepție a echipamentelor pe care le furnizează jucătorilor din...

Etichete: 

Baroncini, succes garantat la Indagra 2018

Autor: meatmilk  /   joi, 1 noiembrie 2018

Ca de fiecare dată, prezența companiei Baroncini la târgul indagra reprezintă un succes garantat, standulul fiind vizitat de numeroși oameni de afacerii cu interese în procesarea cărnii, atrași de ultimele...

Etichete:  ,

Impactul tratamentului HP asupra componentelor din lapte

Autor: Mircea Demeter  /   joi, 2 august 2018

Se cunoaște că tratamentele termice tradiționale aplicate la prelucrarea laptelui determină o calitate nutrițională mai scăzută a produsului final, deoarece mulți nutrienți sunt labili la căldură. Pentru a...

Etichete:  , ,

Tehnologii alternative de reducere a sării în produsele din carne

Autor: Cristina Gavrilut  /   joi, 26 iulie 2018

Setarea țintelor pentru reducerea nivelului de sare a stimulat căutarea unor tehnici și metode inovatoare. Iar, succesul acestora reprezintă o problemă multidimensională, care implică natura produsului,...

Etichete:  , ,

C.E.: Transferul tehnologic și înființarea de Centre de Excelență în procesarea cărnii

Autor: Cristina Gavrilut  /   vineri, 22 iunie 2018

Procesul de inovare sau traducerea cercetării în rezultatele comerciale în scopul creșterii profitului reprezintă o provocare majoră în orice industrie. Ca urmare, Comisia Europeană a realizat un studiu-pilor,...

Utilizarea subproduselor de carne

Autor: Cristina Gavrilut  /   miercuri, 14 martie 2018

Pierderile de pe fluxul de procesare al cărnii sunt caracterizate printr-un raport ridicat de deșeuri specifice produsului, ceea ce înseamnă că generarea acestora este inevitabilă. Cantitatea și tipul de deșeuri...

Evoluția pieței echipamentelor de procesare a laptelui, până în 2025

Autor: Cristina Gavrilut  /   miercuri, 7 februarie 2018

Vorbim aproape de fiecare dată despre evoluția produselor alimentare finite și, specific, despre produsele din carne sau despre lactate. Dar, care este evoluția echipamentelor de procesare, în viitorul apropiat și...

Comagrimpex B & B a devenit Partener al Conferinței Meat.Milk 2018

Autor: meatmilk  /   miercuri, 7 februarie 2018

Unul dintre cei mai prestigioși furnizori de tehnologie pentru industria de procesare a laptelui și pentru industria românească a băuturilor, în general, Comagrimpex B & B, partener al firmei Della Toffola...

Celule de afumare pentru unități de procesare mici și medii

Autor: Mircea Demeter  /   joi, 25 ianuarie 2018

Produsele din carne, afumate, sunt un deliciu pentru orice consumator dar și un motor de creștere al afacerii pentru procesatori. În această ediție, pentru exemplificare, am ca exemplificare câteva celule de...

Prelucrarea cărnii cu ajutorul tehnolgiei HPP

Autor: Cristina Gavrilut  /   joi, 11 ianuarie 2018

Adoptarea la nivel mondial a tehnologiei de procesare a cărnii la presiune înaltă (HPP), se află într-o creștere semnificativă, datorită avantajelor de siguranță alimentară și de creșere a duratei de...

Tetra Pak: Nouă formulă de calcul a dispersiei pulberilor în lactate

Autor: Cristina Gavrilut  /   joi, 14 decembrie 2017

Ce proprietăți ar trebui să aibe pulberile alimentare care trebuie dizolvate rapid și eficient într-un lichid și cum poate fi anticipat procesul? Acestea sunt aspecte de importanță majoră pentru mii de...

Ce înseamnă procesarea ”curată” a cărnii?

Autor: Cristina Gavrilut  /   miercuri, 22 noiembrie 2017

Sustenabilitatea pare încă o modă, un moft, pentru mulți dintre actorii industriei de carne din lume și din România. Dar, cel puțin pentru cei din Uniunea Europeană, care trebuie să se supună legislației...

Prelucrarea non-termică a laptelui în câmpuri electrice pulsatorii (PEF)

Autor: Cristina Gavrilut  /   joi, 16 noiembrie 2017

Datorită naturii perisabile a laptelui care este ”răsfățat” de microorganisme, siguranța și calitatea microbiană a laptelui de băut și a produselor lactate sunt aspecte importante care trebuie abordate...

Nesto-Bulgaria bifează o participare de succes la Indagra

Autor: meatmilk  /   vineri, 27 octombrie 2017

Prezentă în premieră la Indagra, compania bulgară Nesto poate contabiliza un succes notabil încă din primele zile, datorită numeroaselor întâlniri de afaceri care, cu siguranță, se vor concretiza în noi...

Etichete:  , ,