Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Tehnologii de procesare

Indal Partner iși va expune ultima ofertă de tehnologii la Meat Milk 2019

Autor: meatmilk  /   luni, 25 martie 2019

Compania clujeană Indal Partner se va număra printre participanții conferinței Meat Milk 2019, acolo unde, în zilele de 30 și 31 mai, la Hotel Alpin din Poiana Brașov, își va prezenta ultima ofertă de...

Efectele tehnologiei HHP asupra componentelor laptelui

Autor: Cristina Gavrilut  /   luni, 18 martie 2019

Tratamentele termice tradiționale aplicate la prelucrarea laptelui au o calitate nutrițională mai scăzută, deoarece mulți nutrienți sunt labili la căldură. Pentru a depăși această problemă, s-au dezvoltat...

Etichete:  , ,

Marel va echipa cea mai avansată fabrică de procesare a păsărilor din Europa

Autor: Nora Marin  /   joi, 7 martie 2019

Marel Poultry și compania britanică Cranswick și-au unit forțele pentru a construi cea mai avansată fabrică de prelucrare a cărnii de pasăre din Europa.   Construcția fabricii de prelucrare a cărnii...

Etichete:  ,

Fabricarea produselor din carne de vită cu un conținut redus de grăsimi

Autor: Cristina Gavrilut  /   vineri, 1 martie 2019

Reducerea conținutului total de grăsimi din carnea prelucrată nu este doar de dorit, ci este și fezabilă. Diferite combinații de substituenți grași pot reduce în mod semnificativ conținutul caloric și nivelul...

Etichete: 

IFFA 2019: Optimizarea producției cu ajutorul sistemelor digitale

Autor: meatmilk  /   joi, 7 februarie 2019

(Comunicat) Optimizarea proceselor de producție se bazează din ce în ce mai mult pe digitalizare și rețele interconectate. Obiectivul este de a spori securitatea producției și de a optimiza utilizarea mașinilor,...

Spre o nouă eră a lactatelor

Autor: Cristina Gavrilut  /   joi, 24 ianuarie 2019

Atitudinile consumatorilor față de produsele lactate se schimbă în întreaga lume. Odată anunțat doar ca parte a unei diete echilibrate, utilizarea laptelui în unele categorii a fost în declin, în ultimele...

Etichete:  , ,

Indagra 2018: Utilia Food Systems și-a extins numărul de furnizori

Autor: meatmilk  /   marți, 6 noiembrie 2018

Indagra 2018 a dat ocazia companiei Utilia Food Systems să anunțe extinderea gamei de produse pe care le furnizează, produse care poartă mărci celebre în sectorul de procesare al Industriei alimentare mondiale,...

Etichete: 

Indagra 2018: Kralex și-a prezentat soluțiile de afumare naturală

Autor: meatmilk  /   marți, 6 noiembrie 2018

Indagra 2018 a oferit încă o dată companiei Kralex să își promoveze soluțiile tehnologice de procesare a cărnii.   Așa cum s-a întâmplat în ultima perioadă, vedeta a fost Natural Clean Smoke, o...

Performanțele Debitron Termo, confirmate încă o dată la Indagra 2018

Autor: meatmilk  /   vineri, 2 noiembrie 2018

Și de această dată, prezența companiei Debitron Termo ca expozant al târgului Indagra și reconfirmă performanțele, precum și calitatea de excepție a echipamentelor pe care le furnizează jucătorilor din...

Etichete: 

Baroncini, succes garantat la Indagra 2018

Autor: meatmilk  /   joi, 1 noiembrie 2018

Ca de fiecare dată, prezența companiei Baroncini la târgul indagra reprezintă un succes garantat, standulul fiind vizitat de numeroși oameni de afacerii cu interese în procesarea cărnii, atrași de ultimele...

Etichete:  ,

Impactul tratamentului HP asupra componentelor din lapte

Autor: Mircea Demeter  /   joi, 2 august 2018

Se cunoaște că tratamentele termice tradiționale aplicate la prelucrarea laptelui determină o calitate nutrițională mai scăzută a produsului final, deoarece mulți nutrienți sunt labili la căldură. Pentru a...

Etichete:  , ,

Tehnologii alternative de reducere a sării în produsele din carne

Autor: Cristina Gavrilut  /   joi, 26 iulie 2018

Setarea țintelor pentru reducerea nivelului de sare a stimulat căutarea unor tehnici și metode inovatoare. Iar, succesul acestora reprezintă o problemă multidimensională, care implică natura produsului,...

Etichete:  , ,

C.E.: Transferul tehnologic și înființarea de Centre de Excelență în procesarea cărnii

Autor: Cristina Gavrilut  /   vineri, 22 iunie 2018

Procesul de inovare sau traducerea cercetării în rezultatele comerciale în scopul creșterii profitului reprezintă o provocare majoră în orice industrie. Ca urmare, Comisia Europeană a realizat un studiu-pilor,...

Utilizarea subproduselor de carne

Autor: Cristina Gavrilut  /   miercuri, 14 martie 2018

Pierderile de pe fluxul de procesare al cărnii sunt caracterizate printr-un raport ridicat de deșeuri specifice produsului, ceea ce înseamnă că generarea acestora este inevitabilă. Cantitatea și tipul de deșeuri...

Evoluția pieței echipamentelor de procesare a laptelui, până în 2025

Autor: Cristina Gavrilut  /   miercuri, 7 februarie 2018

Vorbim aproape de fiecare dată despre evoluția produselor alimentare finite și, specific, despre produsele din carne sau despre lactate. Dar, care este evoluția echipamentelor de procesare, în viitorul apropiat și...

Comagrimpex B & B a devenit Partener al Conferinței Meat.Milk 2018

Autor: meatmilk  /   miercuri, 7 februarie 2018

Unul dintre cei mai prestigioși furnizori de tehnologie pentru industria de procesare a laptelui și pentru industria românească a băuturilor, în general, Comagrimpex B & B, partener al firmei Della Toffola...