Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Tehnologii de procesare

Impactul tratamentului HP asupra componentelor din lapte

Autor: Mircea Demeter  /   joi, 2 august 2018

Se cunoaște că tratamentele termice tradiționale aplicate la prelucrarea laptelui determină o calitate nutrițională mai scăzută a produsului final, deoarece mulți nutrienți sunt labili la căldură. Pentru a...

Etichete:  , ,

Tehnologii alternative de reducere a sării în produsele din carne

Autor: Cristina Gavrilut  /   joi, 26 iulie 2018

Setarea țintelor pentru reducerea nivelului de sare a stimulat căutarea unor tehnici și metode inovatoare. Iar, succesul acestora reprezintă o problemă multidimensională, care implică natura produsului,...

Etichete:  , ,

C.E.: Transferul tehnologic și înființarea de Centre de Excelență în procesarea cărnii

Autor: Cristina Gavrilut  /   vineri, 22 iunie 2018

Procesul de inovare sau traducerea cercetării în rezultatele comerciale în scopul creșterii profitului reprezintă o provocare majoră în orice industrie. Ca urmare, Comisia Europeană a realizat un studiu-pilor,...

Utilizarea subproduselor de carne

Autor: Cristina Gavrilut  /   miercuri, 14 martie 2018

Pierderile de pe fluxul de procesare al cărnii sunt caracterizate printr-un raport ridicat de deșeuri specifice produsului, ceea ce înseamnă că generarea acestora este inevitabilă. Cantitatea și tipul de deșeuri...

Evoluția pieței echipamentelor de procesare a laptelui, până în 2025

Autor: Cristina Gavrilut  /   miercuri, 7 februarie 2018

Vorbim aproape de fiecare dată despre evoluția produselor alimentare finite și, specific, despre produsele din carne sau despre lactate. Dar, care este evoluția echipamentelor de procesare, în viitorul apropiat și...

Comagrimpex B & B a devenit Partener al Conferinței Meat.Milk 2018

Autor: meatmilk  /   miercuri, 7 februarie 2018

Unul dintre cei mai prestigioși furnizori de tehnologie pentru industria de procesare a laptelui și pentru industria românească a băuturilor, în general, Comagrimpex B & B, partener al firmei Della Toffola...

Celule de afumare pentru unități de procesare mici și medii

Autor: Mircea Demeter  /   joi, 25 ianuarie 2018

Produsele din carne, afumate, sunt un deliciu pentru orice consumator dar și un motor de creștere al afacerii pentru procesatori. În această ediție, pentru exemplificare, am ca exemplificare câteva celule de...

Prelucrarea cărnii cu ajutorul tehnolgiei HPP

Autor: Cristina Gavrilut  /   joi, 11 ianuarie 2018

Adoptarea la nivel mondial a tehnologiei de procesare a cărnii la presiune înaltă (HPP), se află într-o creștere semnificativă, datorită avantajelor de siguranță alimentară și de creșere a duratei de...

Tetra Pak: Nouă formulă de calcul a dispersiei pulberilor în lactate

Autor: Cristina Gavrilut  /   joi, 14 decembrie 2017

Ce proprietăți ar trebui să aibe pulberile alimentare care trebuie dizolvate rapid și eficient într-un lichid și cum poate fi anticipat procesul? Acestea sunt aspecte de importanță majoră pentru mii de...

Ce înseamnă procesarea ”curată” a cărnii?

Autor: Cristina Gavrilut  /   miercuri, 22 noiembrie 2017

Sustenabilitatea pare încă o modă, un moft, pentru mulți dintre actorii industriei de carne din lume și din România. Dar, cel puțin pentru cei din Uniunea Europeană, care trebuie să se supună legislației...

Prelucrarea non-termică a laptelui în câmpuri electrice pulsatorii (PEF)

Autor: Cristina Gavrilut  /   joi, 16 noiembrie 2017

Datorită naturii perisabile a laptelui care este ”răsfățat” de microorganisme, siguranța și calitatea microbiană a laptelui de băut și a produselor lactate sunt aspecte importante care trebuie abordate...

Nesto-Bulgaria bifează o participare de succes la Indagra

Autor: meatmilk  /   vineri, 27 octombrie 2017

Prezentă în premieră la Indagra, compania bulgară Nesto poate contabiliza un succes notabil încă din primele zile, datorită numeroaselor întâlniri de afaceri care, cu siguranță, se vor concretiza în noi...

Etichete:  , ,

Cris-Tim a eliminat caragenanul din toată gama de produse

Autor: meatmilk  /   miercuri, 20 septembrie 2017

(Comunicat) Începând din luna septembrie, românii se pot bucura de încă o premieră de la Cris-Tim, cel mai mare producător român de mezeluri: compania a reușit să elimine caragenanul din întreaga sa gamă de...

Tetra Pak a lansat un nou mixer cu forfecare ridicată

Autor: Nora Marin  /   miercuri, 12 iulie 2017

Tetra Pak a lansat un mixer interschimbabil, care va reduce costurile de operare și va elimina etapele de producție în unele aplicații.   Dispunând de un design care produce emulsii mai fine, mai...

Grăsimile, esențiale pentru procesarea cărnii și sănătatea consumatorilor

Autor: Cristina Gavrilut  /   miercuri, 14 iunie 2017

Contrazicând ultimele tendințe care îndeamnă la o dietă fără grăsimi sau chiar fără carne, FAO Corporate a publicat în cursul lunii mai 2017 un studiu în care se relevă, pe de o parte, caracterul esențial...

Etichete:  , ,

Tehnologii performante de la MACH Foreign Trade Distribution

Autor: meatmilk  /   marți, 23 mai 2017

MACH Foreign Trade Distribution este furnizor de echipamente industriale și integrator de soluții la cheie, încă din 1995. MACH dispune de experiență în proiectarea și implementarea aplicațiilor complexe, în...

Etichete:  ,