Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Tehnologii de procesare

Mașini de tocare a cărnii pentru carmangerii

Autor: Maria Demetriad  /   luni, 9 februarie 2015

Carnea tocată a reprezentat întotdeauna unul dintre produsele cele mai vândute de companiile de procesare, de carmangerii sau de rețelele de hipermarket-uri. Din uriașa ofertă aflată pe piață, am ales câteva...

Particularități ale felierii și porționării la gramaj fix și variabil

Autor: Meat MIlk  /   marți, 27 ianuarie 2015

Realizarea de porții la gramaj fix și variabil este deosebit de importantă pentru procesatorii din industria cărnii, care doresc să își mențină pierderile la un nivel cât mai mic, la momentul ambalării...

Noutăți tehnologice pentru producția cărnii de porc, la IPPE

Autor: Meat MIlk  /   joi, 22 ianuarie 2015

Asociația Americană pentru Industria Furajelor (AFIA) va găzdui un seminar de o jumătate de zi cu titlul ”Pork Tech Theater”, în cadrul expoziției internaționale pentru producția cărnii de porc și...

Linii tehnologice de prelucrare a păsărilor

Autor: Meat MIlk  /   sâmbătă, 11 octombrie 2014

Investiţiile constante au transformat abatoarele de păsări, din punct de vedere al fabricaţiei; au fost înlocuite „bătrânele” linii de abatorizare cu utilaje performante, amenajându-se simultan toate...

Echipamente pentru fabricarea cârnaților

Autor: Meat MIlk  /   sâmbătă, 11 octombrie 2014

Pentru orice procesator de carne, fabricarea cârnaților reprezintă una dintre activitățile cu pondere importantă. Începând cu producția industrială și terminând cu aceea artizanală, variantele tehnologice...

Frăgezirea cărnii de vită

Autor: Meat MIlk  /   luni, 16 iunie 2014

(Autor: Prof. univ. dr. ing. Maria Turtoi Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi) Fie că este vorba despre o friptură suculentă, fie de un cotlet fraged care „cade de pe os”, frăgezimea este adesea...

Echipamente de fabricare a cârnaţilor

Autor: Maria Demetriad  /   luni, 16 iunie 2014

Cu un volum foarte însemnat de producţie şi desfacere, cârnaţii reprezintă o gamă sortimentală cu mare pondere în volumul de afaceri ale unui procesator de carne, fapt care determină utilizarea unor...

Elevatoare pentru carne

Autor: Maria Demetriad  /   sâmbătă, 8 februarie 2014

Manevrarea cărnii în procesul tehnologic presupune echipamente specializate care facilitează producția și diminuează efortul uman. În această ediție vă prezentăm propunerile companiei Bonner, specalizată pe...

Tehnologie inovatoare de fabricare a cârnaților din carne de pasăre

Autor: Maria Turtoi  /   sâmbătă, 8 februarie 2014

Autor: Prof. univ. dr. ing. Maria Turtoi, Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi Cârnatul este un aliment preparat din carne tocată şi condimente, amestec introdus în intestine de porc sau de oaie sau...

Abatoarele mixte

Autor: Meat MIlk  /   vineri, 7 februarie 2014

Industria cărnii a rămas în urma altor compartimente ale industriei alimentare, motivat de variaţiile biologice ale materiei prime, fapt ce a făcut dificilă, de multe ori, abatorizarea. Cu toate acestea,...

Transformati caldura degajata de la sistemul dumneavoastra de racire in profituri

Autor: Ilie Stoian  /   marți, 8 octombrie 2013

Un sistem de Recuperare a Caldurii DK va raceste compresoarele pentru a functiona mai eficient si va ofera apa calda GRATUIT. Acest lucru înseamna facturi mai mici la utilitaþi si mai mulþi bani pentru...

Etichete:  ,

Echipamente de termoformare

Autor: Ilie Stoian  /   marți, 8 octombrie 2013

Echipamentele de termoformare destinate ambalării produselor din carne trebuie să respecte condiții stricte, să fie performante dar, în același timp, să fie și economice. În condiții de criză, piața...

Etichete:  ,

Echipamente de injectare

Autor: Ilie Stoian  /   marți, 8 octombrie 2013

După cum se ştie, injectarea cărnii este larg utilizată de procesatorii de carne, de această etapă tehnologică depinzând în bună măsură calcularea profitului. În ediţia de faţă, vă propunem câteva...

Sub impactul crizei, tehnologia ready meal se reinventează

Autor: Ilie Stoian  /   luni, 7 octombrie 2013

Sub impactul crizei, atât piața, cât și tehnologiile pentru ready meal se văd nevoite a se reinventa. Restricționarea bugetelor fiecărei familii a determinat procesatorii de carne să găsească noi soluții...

Stabilirea nivelului optim de grăsime

Autor: Meat MIlk  /   luni, 7 octombrie 2013

Grăsimea este esenţială pentru viaţă, iar corpul uman are nevoie de grăsimi pentru a funcţiona, grăsimile fiind parte a fiecărei celule. De asemenea, grăsimile intră în compoziţia unor hormoni foarte...

Echipamente de procesare industrială a cărnii de pasăre

Autor: Ilie Stoian  /   luni, 29 iulie 2013

Avicultura României se află în momentul de față în fruntea sectorului autohton al cărnii, grație foarte bunei organizări a sistemului în sine, dar și a priceperii managerilor. În sprijinul acestora, venim cu...

Etichete: