Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Tehnologii de procesare

CES lansează o nouă bandă transportoare cu sistem în spirală

Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 18 martie 2015

Compania Cambridge Engineered Solutions (CES) a prezentat o nouă bandă transportoare spirală care va debuta la Anuga FoodTec din Köln, informează Globalmeatnews. CamEDGE este cel mai puternic sistem de benzi...

Interfood își extinde oferta de echipamente de procesare

Autor: Meat MIlk  /   luni, 16 martie 2015

Interfood, specialistul în fabricarea de echipamente de procesare și-a a extins oferta de echipamente prin colaborarea cu compania germană producătoare de mașini, Alco, informează Globalmeatnews. Gama de...

Firmă japoneză de echipamente se extinde în Marea Britanie și Europa

Autor: Meat MIlk  /   joi, 12 martie 2015

Firma japoneză care realizează tehnologie pentru alimente, Anritsu sărbătorește 50 ani in industrie, informează Globalmeatnews. Compania este specializată în cântare de control, raze X si echipamente de...

Inovații în tehnologia de procesare a cărnii la Anuga FoodTec

Autor: Ilie Stoian  /   luni, 9 martie 2015

Calitatea și igiena sunt prioritățile de top în industria de procesare a cărnii. Deoarece consumatorii așteaptă produse sigure și de înaltă calitate. În perioada 24-27 martie în Köln, Anuga FoodTec va...

Sabofa a lansat o nouă mașină de feliere mai rapidă și mai eficientă

Autor: Meat MIlk  /   vineri, 13 februarie 2015

Compania olandeză specializată în fabricarea de tehnologii pentru industria alimentară, Sabofa a lansat o nouă mașină de feliere pe piață, informează Globalmeatnews. VS 250-1 este potrivită pentru...

Procesator german prezintă o nouă tehnologie de mixare-tăiere a cărnii

Autor: Meat MIlk  /   marți, 10 februarie 2015

Compania K +G Wetter va prezenta cele mai noi echipamente în cadrul expoziției internaționale dedicată industriei alimentare și băuturilor, Anuga FoodTec, informează Globalmeatnews. Compania germană...

Mașini de tocare a cărnii pentru carmangerii

Autor: Maria Demetriad  /   luni, 9 februarie 2015

Carnea tocată a reprezentat întotdeauna unul dintre produsele cele mai vândute de companiile de procesare, de carmangerii sau de rețelele de hipermarket-uri. Din uriașa ofertă aflată pe piață, am ales câteva...

Particularități ale felierii și porționării la gramaj fix și variabil

Autor: Meat MIlk  /   marți, 27 ianuarie 2015

Realizarea de porții la gramaj fix și variabil este deosebit de importantă pentru procesatorii din industria cărnii, care doresc să își mențină pierderile la un nivel cât mai mic, la momentul ambalării...

Noutăți tehnologice pentru producția cărnii de porc, la IPPE

Autor: Meat MIlk  /   joi, 22 ianuarie 2015

Asociația Americană pentru Industria Furajelor (AFIA) va găzdui un seminar de o jumătate de zi cu titlul ”Pork Tech Theater”, în cadrul expoziției internaționale pentru producția cărnii de porc și...

Linii tehnologice de prelucrare a păsărilor

Autor: Meat MIlk  /   sâmbătă, 11 octombrie 2014

Investiţiile constante au transformat abatoarele de păsări, din punct de vedere al fabricaţiei; au fost înlocuite „bătrânele” linii de abatorizare cu utilaje performante, amenajându-se simultan toate...

Echipamente pentru fabricarea cârnaților

Autor: Meat MIlk  /   sâmbătă, 11 octombrie 2014

Pentru orice procesator de carne, fabricarea cârnaților reprezintă una dintre activitățile cu pondere importantă. Începând cu producția industrială și terminând cu aceea artizanală, variantele tehnologice...

Frăgezirea cărnii de vită

Autor: Meat MIlk  /   luni, 16 iunie 2014

(Autor: Prof. univ. dr. ing. Maria Turtoi Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi) Fie că este vorba despre o friptură suculentă, fie de un cotlet fraged care „cade de pe os”, frăgezimea este adesea...

Echipamente de fabricare a cârnaţilor

Autor: Maria Demetriad  /   luni, 16 iunie 2014

Cu un volum foarte însemnat de producţie şi desfacere, cârnaţii reprezintă o gamă sortimentală cu mare pondere în volumul de afaceri ale unui procesator de carne, fapt care determină utilizarea unor...

Elevatoare pentru carne

Autor: Maria Demetriad  /   sâmbătă, 8 februarie 2014

Manevrarea cărnii în procesul tehnologic presupune echipamente specializate care facilitează producția și diminuează efortul uman. În această ediție vă prezentăm propunerile companiei Bonner, specalizată pe...

Tehnologie inovatoare de fabricare a cârnaților din carne de pasăre

Autor: Maria Turtoi  /   sâmbătă, 8 februarie 2014

Autor: Prof. univ. dr. ing. Maria Turtoi, Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi Cârnatul este un aliment preparat din carne tocată şi condimente, amestec introdus în intestine de porc sau de oaie sau...

Abatoarele mixte

Autor: Meat MIlk  /   vineri, 7 februarie 2014

Industria cărnii a rămas în urma altor compartimente ale industriei alimentare, motivat de variaţiile biologice ale materiei prime, fapt ce a făcut dificilă, de multe ori, abatorizarea. Cu toate acestea,...