Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Tehnologii de procesare

Elevatoare pentru carne

Autor: Maria Demetriad  /   sâmbătă, 8 februarie 2014

Manevrarea cărnii în procesul tehnologic presupune echipamente specializate care facilitează producția și diminuează efortul uman. În această ediție vă prezentăm propunerile companiei Bonner, specalizată pe...

Tehnologie inovatoare de fabricare a cârnaților din carne de pasăre

Autor: Maria Turtoi  /   sâmbătă, 8 februarie 2014

Autor: Prof. univ. dr. ing. Maria Turtoi, Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi Cârnatul este un aliment preparat din carne tocată şi condimente, amestec introdus în intestine de porc sau de oaie sau...

Abatoarele mixte

Autor: Meat MIlk  /   vineri, 7 februarie 2014

Industria cărnii a rămas în urma altor compartimente ale industriei alimentare, motivat de variaţiile biologice ale materiei prime, fapt ce a făcut dificilă, de multe ori, abatorizarea. Cu toate acestea,...

Transformati caldura degajata de la sistemul dumneavoastra de racire in profituri

Autor: Ilie Stoian  /   marți, 8 octombrie 2013

Un sistem de Recuperare a Caldurii DK va raceste compresoarele pentru a functiona mai eficient si va ofera apa calda GRATUIT. Acest lucru înseamna facturi mai mici la utilitaþi si mai mulþi bani pentru...

Etichete:  ,

Echipamente de termoformare

Autor: Ilie Stoian  /   marți, 8 octombrie 2013

Echipamentele de termoformare destinate ambalării produselor din carne trebuie să respecte condiții stricte, să fie performante dar, în același timp, să fie și economice. În condiții de criză, piața...

Etichete:  ,

Echipamente de injectare

Autor: Ilie Stoian  /   marți, 8 octombrie 2013

După cum se ştie, injectarea cărnii este larg utilizată de procesatorii de carne, de această etapă tehnologică depinzând în bună măsură calcularea profitului. În ediţia de faţă, vă propunem câteva...

Sub impactul crizei, tehnologia ready meal se reinventează

Autor: Ilie Stoian  /   luni, 7 octombrie 2013

Sub impactul crizei, atât piața, cât și tehnologiile pentru ready meal se văd nevoite a se reinventa. Restricționarea bugetelor fiecărei familii a determinat procesatorii de carne să găsească noi soluții...

Stabilirea nivelului optim de grăsime

Autor: Meat MIlk  /   luni, 7 octombrie 2013

Grăsimea este esenţială pentru viaţă, iar corpul uman are nevoie de grăsimi pentru a funcţiona, grăsimile fiind parte a fiecărei celule. De asemenea, grăsimile intră în compoziţia unor hormoni foarte...

Echipamente de procesare industrială a cărnii de pasăre

Autor: Ilie Stoian  /   luni, 29 iulie 2013

Avicultura României se află în momentul de față în fruntea sectorului autohton al cărnii, grație foarte bunei organizări a sistemului în sine, dar și a priceperii managerilor. În sprijinul acestora, venim cu...

Etichete: 

Procesarea cărnii la presiuni înalte

Autor: Ilie Stoian  /   vineri, 26 iulie 2013

Consecinţă a globalizării, producţia şi fabricarea produselor din carne se află într-un stadiu de dinamică inovare. Pe de o parte, consumatorii cer produse de înaltă calitate şi, mai nou, produse ”clean...

Evitarea contaminării carcaselor de pasăre pe fluxul de procesare

Autor: Ilie Stoian  /   miercuri, 17 aprilie 2013

(Down, english version too) Alerta transmisă de Germania pe marginea unui import de carne de curcan care prezenta urme de antibiotic, alertă dovedită imediat a fi total nefondată, a repus, totuși, pe tapet,...

Alternative moderne de reducere a grăsimii

Autor: Cristina Gavrilut  /   joi, 28 februarie 2013

Autor: Ing. Tehnolog Cristian Delia Gavriluţ Este foarte important pentru noi, cei care lucrează în industria cărnii, fie că suntem tehnologi, producători ori comercianţi, să fim la curent cu tot ceea ce...

Procesarea fructelor de mare

Autor: Meat MIlk  /   joi, 28 februarie 2013

Carnea provenită de la amfibii şi nevertebrate acvatice se caracterizează printr-un conţinut ridicat de proteine şi apă, săruri minerale de potasiu şi fosfor, vitamine (A, B1, B2 şi C). Cu excepţia cărnii de...

Asomarea electrică

Autor: Meat MIlk  /   joi, 28 februarie 2013

Metoda asomării electrice a devenit, în timp, una cu utilizare largă către aproape toate speciile de mamifere supuse abatorizării. Sintetizarea succintă, făcută de Colegiul Medicilor Veterinari, în Ghidul...

Utilaje de procesare a oaselor

Autor: Meat MIlk  /   luni, 4 februarie 2013

Cum, procesarea oaselor a fost o temă mai puțin dezbătută, în această ediție vă propunem atât prezentarea unor date generale, cât și a unor soțuții tehnologice care pot fi aplicate în abatoare sau...

Etichete:  ,

Conditii pentru eliminarea defectelor de produs

Autor: Meat MIlk  /   joi, 31 ianuarie 2013

Cum retetele alimentelor devin tot mai complexe, la fel de complexa a devenit si problematica eliminarii defectelor de produs. Pornind de la aceasta stare de lucruri, Dr. Wayne Morley, ªeful Departamentului de...

Etichete: