Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close
IFS

Tehnologii de procesare

Procesarea fructelor de mare

Autor: Meat MIlk  /   joi, 28 februarie 2013

Carnea provenită de la amfibii şi nevertebrate acvatice se caracterizează printr-un conţinut ridicat de proteine şi apă, săruri minerale de potasiu şi fosfor, vitamine (A, B1, B2 şi C). Cu excepţia cărnii de...

Asomarea electrică

Autor: Meat MIlk  /   joi, 28 februarie 2013

Metoda asomării electrice a devenit, în timp, una cu utilizare largă către aproape toate speciile de mamifere supuse abatorizării. Sintetizarea succintă, făcută de Colegiul Medicilor Veterinari, în Ghidul...

Utilaje de procesare a oaselor

Autor: Meat MIlk  /   luni, 4 februarie 2013

Cum, procesarea oaselor a fost o temă mai puțin dezbătută, în această ediție vă propunem atât prezentarea unor date generale, cât și a unor soțuții tehnologice care pot fi aplicate în abatoare sau...

Etichete:  ,

Echipamente de ambalare si inspectie a carnii de consum

Autor: Meat MIlk  /   joi, 31 ianuarie 2013

Ambalajele sunt considerate un element de strategie, drept pentru care, scopul procesului este acela de a dirija activitatea in sensul obtinerii unor ambalaje corespunzatoare pentru fiecare din produsele ce se...

Etichete: 

Valorificarea oaselor

Autor: Meat MIlk  /   joi, 31 ianuarie 2013

Este stiut ca, din industrializarea carnii rezulta, in paralel cu produsele principale (tesuturi, grasimi), subprodusele de abator clasificate in alimentare si tehnice/nealimentare; clasificarea este relativa, deoarece...

Etichete: 

Conditii pentru eliminarea defectelor de produs

Autor: Meat MIlk  /   joi, 31 ianuarie 2013

Cum retetele alimentelor devin tot mai complexe, la fel de complexa a devenit si problematica eliminarii defectelor de produs. Pornind de la aceasta stare de lucruri, Dr. Wayne Morley, ªeful Departamentului de...

Etichete: 

Afumarea la rece

Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 30 ianuarie 2013

Efectuata in scopul asigurarii conservabilitatii, aromatizarii si formarii culorii specifice preparatelor din carne, afumarea este considerata o etapa tehnologica, ce consta – in principal – intr-o expunere...

Etichete: 

Malaxarea carnii

Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 30 ianuarie 2013

Malaxarea este procedeul tehnologic cuprins in lantul de procesare a carnii, in fabricarea diverselor sortimente de produse din carne, ca parte a conditionarii carnii. Alaturi de aceasta etapa de procesare, urmeaza...

Etichete: 

Utilaje de mixare

Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 30 ianuarie 2013

Operatiune deosebit de importanta pe fluxul tehnologic de procesare a carnii, malaxarea presupune utilizarea unor echipamente robuste, economice, eficiente si de mare productivitate. Propunerile noastre s-au oprit...

Etichete: 

Prelucrarea carnii prin tehnologia hidrocooling

Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 30 ianuarie 2013

Desi industria carnii reprezinta una dintre cele mai stabile ramuri ale industriei alimentare la nivel mondial, ea este supusa tot mereu inovatiei, in sensul ca, din dorinta de eficientizare a procesului tehnologic si...

Etichete: 

Echipamente de etichetare

Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 30 ianuarie 2013

Etichetarea produselor ambalate reprezinta una dintre operatiunile finale de maxima importanta, atat din perspectiva tehnologica, cat si din punct de vedere legislativ, cu referire la respectarea reglementarilor in...

Etichete: 

Conservarea in aspic

Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 30 ianuarie 2013

Tot mai frecvent folosit, pentru conservarea garantata si rafinata a carnii, organelor sau mezelurilor, pe termen lung sau scurt, este ales aspicul. Catalogat de Pastorel Teodoreanu drept o piftie inaltata in grad,...

Etichete: 

Economii de energie in depozite frigorifice

Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 30 ianuarie 2013

Tehnologia: Rectificatorul patentat Biddle O perdea de aer trebuie sa evacueze aerul astfel incat aerul rece sa nu iasa in exterior. Orice alta alternativa fara rectificatorul Biddle, folosind aceeasi viteza de...

Etichete: 

Extragerea si prelucrarea carnii de pasare

Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 30 ianuarie 2013

Nici consumatorul nu mai detine in gestiunea imaginilor memorate pasarile comestibile, decapitate, jumulite sumar si introduse in pungi semiopace, impreuna cu inca un picior sau un cap (bonus pentru rabdarea asteptarii...

Etichete: 

Maruntirea carnii

Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 30 ianuarie 2013

Maruntirea este una dintre etapele cele mai importante pe fluxul de fabricatie a produselor din carne. In functie de gradul de fragmentare, carnea procesata in aceasta etapa urmeaza a fi directionata spre categoria de...

Etichete: 

Baroncini a infiintat la braila una dintre cele mai mari si automatizate lunii de transare din romania

Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 30 ianuarie 2013

S.C. Galco S.A infiintata in anul 1971 si modernizata prin proiecte europene, in valoare de peste 12 milioane de euro, S.C. Galco S.A. a devenit un complex modern de procesare a carnii care continua traditia de calitate...

Etichete: