Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Analiza

Studiu sociologic GfK: Românul vrea ”SĂ MOARĂ ȘI CAPRA VECINULUI”

Autor: meatmilk  /   luni, 29 octombrie 2018

În ultima perioadă, în mai multe rânduri am făcut apel la unele studii sociologice, pentru a încerca să răspundem la întrebarea: Cum suntem noi, românii, și de ce nu suntem în stare să ducem niciun proiect...

Etichete:  , , ,

Rabobank: 2019 și 2020, ani foarte dificili în sectorul laptelui și lactatelor

Autor: Nora Marin  /   miercuri, 3 octombrie 2018

Ritmul de creștere a ofertei de lapte a celor șapte mari exportatori (UE, SUA, Noua Zeelandă, Australia, Brazilia, Argentina, Uruguay), a scăzut în trimestrul 3 al anului 2018, după cum poate fi citit în cel mai...

Etichete:  , ,

Până în 2050, producția de carne și lapte trebuie redusă cu 50%

Autor: Maria Demetriad  /   luni, 17 septembrie 2018

Sectorul european al creșterii animalelor a depășit limitele sigure pentru emisiile de gaze cu efect de seră, fluxurile de nutrienți și pierderea biodiversității fiind în pericol, se arată într-un studiu...

Etichete:  , ,

Încotro se îndreaptă sectorul de carne al României?

Autor: Ilie Stoian  /   vineri, 14 septembrie 2018

Ca jurnalist, dacă vrei să scapi de problema unui titlu, începi cu ”Încotro...”. Ei, bine, de data asta, din păcate, titlul se justifică din plin, pentru că, măcar dacă ne gândim la sectorul de carne,...

Etichete:  , ,

FAO: Mai mult lapte, comerț internațional în creștere

Autor: meatmilk  /   joi, 30 august 2018

Potrivit unui comunicat primit de redacția Meat.Milk, producția mondială de lapte în 2018 se estimează că va crește, beneficiind de randamentele așteptate mai mari și numărul de efective de lapte stabile,...

Etichete:  , ,

GfK: În România, încrederea consumatorilor a scăzut cu 37,6 %!

Autor: meatmilk  /   miercuri, 14 februarie 2018

(Comunicat) La finalul anului 2017, încrederea consumatorilor în economiile din Europa a continuat să crească ușor. În decembrie, indicele climatului de consum calculat de GfK pentru cele 28 de state din UE a...

Nielsen: Atenție, percepția consumatorilor despre private label e favorabilă!

Autor: Nora Marin  /   miercuri, 10 ianuarie 2018

Percepțiile despre brandurile cu etichetă privată sunt favorabile în întreaga lume, însă cotele de valoare nu sunt distribuite corespunzător, relevă una dintre ultimele cercetări realizate de Nielsen. Cum e...

Etichete:  , , ,

USDA: România, poarta de intrare a alimentelor americane în UE

Autor: Maria Demetriad  /   miercuri, 25 octombrie 2017

Așa cum v-am obișnuit, vă prezentăm extrase din rapoarte ale misiunilor diplomatice străine în România, cu relevanță pentru domeniul industriei alimentare autohtone. De această dată, vă prezentăm o sinteză...

Etichete:  , ,

România, ca o țară de vânzare

Autor: Ilie Stoian  /   miercuri, 20 septembrie 2017

”Investițiile în sectorul alimentar din România reprezintă o oportunitate pentru companiile străine, datorită resurselor naturale disponibile, a numărului mare de consumatori și al statutului acestei țări....

Financial times: De ce a ajuns prețul untului la un nivel record?

Autor: Nora Marin  /   joi, 7 septembrie 2017

Un deficit de aprovizionare combinat cu cererea crescândă au readus prețurile cu ridicata ale untului la un nivel record, se afirmă într-o analiză publicată în ediția de ieri a unuia dintre cele mai...

Etichete:  , ,

Cine face jocurile pe piața producției de carne și lapte?

Autor: Mircea Demeter  /   vineri, 9 iunie 2017

Revenim la Raportul Ambasadei Olandei, intitulat ”Food Sector in Romania 2016”, oprindu-ne, de această dată, asupra părților care analizează producția primară de lapte și carne din România. Reamintim că...

INSSE: În 2016, venitul mediu pe gospodărie a fost de 2945 de lei

Autor: meatmilk  /   miercuri, 7 iunie 2017

Conform INSSE, veniturile totale medii lunare au reprezentat în anul 2016, în termeni nominali, 2945 lei pe gospodărie şi 1112 lei pe persoană.     Cheltuielile totale ale populaţiei, au fost, în anul...

Etichete:  , , ,

GfK: Puterea de cumpărare a românilor a crescut cu 12 %

Autor: meatmilk  /   miercuri, 18 ianuarie 2017

(Comunicat) Europenii înregistrează o putere de cumpărare pe persoană în ușoară creștere în 2016, comparativ cu anul trecut. Venitul net disponibil al populației variază substanțial între cele 42 de țări...

Cine sunt premianții anului 2016?

Autor: Mircea Demeter  /   luni, 9 ianuarie 2017

Cum e și firesc, acum, la începutul unui nou an, făcând o trecere în revistă a activității companiilor din industriile de carne și lapte ale României, am căutat să vedem cine ar putea fi premianții din...

Etichete:  , , ,

INSSE: În septembrie, comerțul cu ridicata a crescut cu 8,4 %

Autor: meatmilk  /   luni, 28 noiembrie 2016

Potrivit INSSE, în luna septembrie 2016, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata a crescut faţă de luna septembrie 2015 cu 8,4%    În  luna  septembrie  2016,  cifra  de  afaceri ...

Importul de produse agroalimentare a crescut de șapte ori!

Autor: Maria Demetriad  /   luni, 14 noiembrie 2016

(Agerpres) Deficitul României în comerțul cu produse agroalimentare a ajuns la 498,4 milioane de euro în primele șapte luni din 2016, în creștere de peste 7 ori față de nivelul consemnat în aceeași perioadă...

Etichete:  , ,