Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close
Bauma

Va recomandam

Raport USDA: Evoluția afacerilor cu lapte și carne din România

Autor: Mircea Demeter  /   miercuri, 1 februarie 2017

La fel ca la începutul anului trecut, și de această dată trecem în revistă Rapoartele Departamentului pentru Agricultură al guvernului Statelor Unite ale Americii, USDA, referitoare la industriile de lapte și...

Etichete:  , , ,

Care este adevărata față a Industriei lactate românești?

Autor: Aura Alexa Ioan  /   joi, 26 ianuarie 2017

Anul 2017 rămâne marcat de criza internațională de pe piața lactatelor, iar piața autohtonă se învârte în același cerc vicios. Fermierii se plâng că au ajuns să vândă laptele la prețul unei sticle de...

În 2019, România ar putea fi exportator principal de carne de porc

Autor: Ilie Stoian  /   vineri, 23 septembrie 2016

Consumul cărnii de porc este cel mai popular în România, reprezentând mai mult de jumătate din consumul total anual pe cap de locuitor. Dar, cu 19,0 kg pe cap de locuitor, consumul este mult sub media europeană,...

Monitorizarea temperaturii și umidității, reinventată

Autor: Meat MIlk  /   marți, 31 mai 2016

Sistemul WiFi de monitorizare testo Saveris 2 vă permite controlul complet asupra condițiilor ambientale în orice moment, oriunde v-ați afla.   Toate valorile relevante de temperatură și umiditate din...

Etichete:  , ,

Raport USDA: Piața românească a cărnii va fi sufocată de importuri

Autor: Ilie Stoian  /   miercuri, 18 mai 2016

Ca orice guvern care se respectă și care are interese geo-politice în România, și guvernul american, sau, mai bine spus, în primul rând, guvernul american este interesat de orice aspect economic, social sau...

Cât au scăzut, în mod real, prețurile la carne?

Autor: Cristea Romulus  /   vineri, 15 aprilie 2016

Specialiștii spun că nivelul alimentelor la raft, deci, și al produselor din carne, ar fi trebuit să fie cu cel puțin 12% mai mic, după aplicarea scăderii TVA, de la 24% la 9%, începând cu jumătatea anului...

Etichete:  , ,

Eficientizarea managementului flotei unei companii

Autor: Maria Demetriad  /   joi, 4 februarie 2016

În lumea noastră împânzită de drumuri publice sunt extrem de puţine activităţile comerciale pentru desfăşurarea cărora să nu fie nevoie de combustibil, disponibil în cantităţi din ce în ce mai mici....

Veronique Zuliani-Chr. Hansen: Cum pot proteja microorganismele, preparatele din carne?

Autor: Meat MIlk  /   marți, 12 ianuarie 2016

Consumatorii zilelor noastre doresc produse mai stabile și siguranță alimentară, concomitent cu o listă scurtă de ingrediente, fără chimicale. Drept răspuns la această cerere, Chr. Hansen a  dezvoltat gama de...

Valer Sician: Semtest BVN Mureș va participa la Programul European de Testare

Autor: Ilie Stoian  /   marți, 13 octombrie 2015

Nume de rezonanță în genetica animală din România, domnul Valer Sician conduce, în calitate de Director General, activitatea Semtest BVN Mureș. Companie etalon, la nivel european, Semtest BVN Mureș a organizat...

România a depășit cu brio ultimul FVO

Autor: Aura Alexa Ioan  /   marți, 13 octombrie 2015

Oficiul Alimentar și Veterinar European (FVO), a constatat, în urma unui audit finalizat la începutul anului, că România a înregistrat progrese, dar controalele privind producția și depozitarea de produse de...

Materiale de ambalaj antimicrobiene cu nanoparticule de oxid de zinc

Autor: Maria Turtoi  /   marți, 13 octombrie 2015

Materialele de ambalaj antimicrobiene inhibă creşterea microorganismelor prezente pe suprafaţa alimentelor. Recent, a fost investigată acţiunea antimicrobiană a nanoparticulelor de oxid de zinc (ZnO) şi...

6 criterii de care ții cont la alegerea bioactivatorului

Autor: Meat MIlk  /   vineri, 9 octombrie 2015

Calitatea bioactivatorilor este primordială atunci când sunt utilizați în epurarea apelor uzate menajere. Indiferent de sistemul de epurare, fie că este vorba de fose septice convenționale sau ministații de...

Raport FVO: Certificarea HACCP este ambiguă și creează inconsecvențe

Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 9 octombrie 2015

Un raport întocmit de FVO (Food and Veterinary Office of European Commission), și publicat în această vară de FoodQuality, afirmă răspicat: Sistemul HACCP este ambiguu, prevederile lui nu sunt clar înțelese,...

Etichete:  , ,

Tendințe tehnologice pe piața echipamentelor pentru ambalarea cărnii

Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 9 octombrie 2015

Datorită creșterii calității vieți și a modificărilor de substanță a stilului de viață urbană, industria de procesare a cărnii s-a văzut nevoită să reacționeze prompt, de fiecare dată. Desigur, ca...

Mircea Baciu-Aon România: Soluții inovatoare pentru Industria alimentară

Autor: Ilie Stoian  /   joi, 8 octombrie 2015

Aon Plc (NYSE: AON) este lider mondial în furnizarea de soluții de management al riscului, brokeraj de asigurări și reasigurări, consultanță resurse umane și externalizare de servicii. Prin cei 66.000 angajati...

Sudpack România, furnizorul dumneavoastră de încredere

Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 7 octombrie 2015

Cu o experiență de 50 ani în industria ambalajelor și dispunând de echipamente de ultimă generație, Sudpack poate afirma cu îndreptățire că este o companie 100 % orientată către clienți,...