Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Comunitatea Europeana

Danish Crown: Industria cărnii de porc trebuie să se reinventeze

Autor: Maria Demetriad  /   miercuri, 7 noiembrie 2018

Luând cuvântul la o conferință axată pe problematica industriei de procesare a cărnii, co-proprietarul Danish Crown a declarat că trebuie să existe un contact mai strâns cu consumatorii, pentru a le înțelege...

EDA: Strategia UE privind proteinele și sectorul produselor lactate

Autor: Mircea Demeter  /   miercuri, 7 noiembrie 2018

Asociația europeană a produselor lactate (EDA), vocea industriei de prelucrare a laptelui în întreaga Europă, a realizat, împreună cu IFCN, un studiu privind bilanțul proteic al UE în sectorul laptelui pentru a...

Etichete:  , ,

Arla Foods avertizează asupra pericolelor unui ”No-Deal Brexit”

Autor: Nora Marin  /   luni, 5 noiembrie 2018

Arla Foods s-a alăturat organizațiilor de fermieri din Marea Britanie, Danemarca, Olanda, Republica Irlanda, Franța și Germania, pentru a solicita guvernului britanic și Uniunii Europene să elimine toate...

Etichete:  , ,

Inovații suprinzătoare în Industria lactatelor, expuse la SIAL Paris 2019

Autor: Nora Marin  /   miercuri, 31 octombrie 2018

Având opt hale dedicate industriei alimentare, de la ambalaje, la produse din întreaga lume, târgul internațional SIAL de la Paris, care s-a încehiat recent, a adus în fața vizitatorilor o mulțime de inovații...

Rabobank: Olanda își va reduce producția de carne de porc cu peste 75 %

Autor: Mircea Demeter  /   miercuri, 24 octombrie 2018

Sectorul fermelor de porci din Olanda este pe cale să se schimbe profund, conform Rabobank, care a publicat la începutul acestei săptămâni un raport care aruncă o privire asupra viitorului. Mai mult decât atât,...

EuroCommerce: Directiva UTPs protejează multinaționalele, lovind în retail, fermieri, IMM-uri și consumatori

Autor: Nora Marin  /   miercuri, 17 octombrie 2018

Vorbind după votul comisiei AGRI din Parlamentul European, care a modificat regulile Directivei privind comportamentul abuziv al comercianților în relațiile cu furnizorii (UTPs)., directorul general al EuroCommerce,...

Un restaurant din Helsinki a vândut burgeri cu gust de carne umană

Autor: Mircea Demeter  /   joi, 11 octombrie 2018

Global Meat News informează că, timp de câteva ore, pe 4 octombrie, un restaurant din Narinkkatori Square, din centrul orașului Helsinki, a oferit gratuit tuturor celor interesați, burgeri cu gust de carne umană,...

Etichete:  , ,

Încă 26 de focare de PPA în Belgia

Autor: Mircea Demeter  /   miercuri, 10 octombrie 2018

Potrivit autorităților locale, în Belgia au fost identificate încă 26 de focare de PPA. Ca urmare, mass-media belgienă a identificat o cale posibilă în ceea ce privește modul în care pesta porcină africană...

Etichete:  , ,

Industria porcilor din Germania: Puseu sau prăbușire?

Autor: Maria Demetriad  /   miercuri, 3 octombrie 2018

Germania, membră a EuroTier și una dintre cele mai mari producătoare de porci din Europa, se confruntă recent cu diminuarea volumul producției și cu scăderea exporturilor. Dacă aceste evoluții se dovedesc a fi...

Etichete:  , ,

Conferința la Nivel Înalt privind Pescuitul Costier în Mediterană și Marea Neagră

Autor: meatmilk  /   luni, 1 octombrie 2018

(Comunicat MADR) În data de 25 septembrie 2018 a avut loc, în Malta, sub egida Comisiei Generale pentru Pescuit în Marea Mediterană (GFCM), prima zi a Conferinței la Nivel Înalt privind Pescuitul Costier...

Ucrainienii de la MHP intenționează să achiziționeze Perutnina Ptuj

Autor: Maria Demetriad  /   miercuri, 26 septembrie 2018

Potrivit Global Meat News, producătorul ucrainean de păsări de curte MHP a anunțat că intenționează să achiziționeze procesatorul de carne Perutnina Ptuj. Cu sediul în Slovenia, Perutnina Ptuj se concentrează...

Început de septembrie furibund, la Bruxelles, pe teme de Industrie Alimentară

Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 21 septembrie 2018

Prima jumătate a lunii septembrie s-a derulat într-un ritm furibund, la Bruxelles, pe teme care țin de Industria Alimentară a Uniunii Europene.   BEUC: -Fără trucuri de etichetare! Andriukaitis: -Ba...

Cargill a ajuns la un acord pentru cumpărarea firmei poloneze Konspol

Autor: Mircea Demeter  /   joi, 20 septembrie 2018

Această achiziție face parte din ambiția globală a companiei Cargill de a intra pe piața poloneză, precum și de întărirea poziției globale a pe piața cărnii de pasăre prin extinderea operațiunilor către...

Etichete:  , ,

Belgia confirmă două cazuri de PPA la mistreți

Autor: Mircea Demeter  /   vineri, 14 septembrie 2018

Potrivit guvernului de la Bruxelles, Belgia a confirmat două cazuri de febră porcină africană la populația lor de mistreți sălbatici. Este prima apariție a bolii virale în Europa de Vest, de când virusul s-a...

Etichete:  , , ,

Europa are nevoie de solidaritate pentru interesul fermierilor

Autor: meatmilk  /   luni, 10 septembrie 2018

(Comunicat MADR) Mai mult de 1800 reprezentanți ai instituțiilor de cercetare și învățământ, autorități publice, organizații ale societății civile, miniștri și parlamentari din 42 de țări au fost...

Etichete:  , , ,

London School of Economix: După Brexit, lactatele vor fi un lux pentru englezi

Autor: Nora Marin  /   joi, 6 septembrie 2018

Produsele lactate de zi cu zi, cum ar fi untul, iaurtul și brânza, ar putea deveni articole de lux în Marea Britanie după Brexit, creșterile de prețuri fiind cauzate și de cea mai mică întârziere în...

Etichete:  , ,