Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Legislatie CE/UE

Industria mondială a cărnii se concentrează pe sustenabilitate

Autor: Nora Marin  /   miercuri, 27 noiembrie 2019

Din ce în ce mai multe companii de procesare a cărnii din întreaga lume își fixează obiective de sustenabilitate, cu actualizări care sunt publicate pe baza rezultatelor financiare, se arată într-o sitenză...

Etichete:  , ,

IDF a publicat Buletinul de orientare ”Listeria”

Autor: Mircea Demeter  /   miercuri, 6 noiembrie 2019

Federația Internațională a Produselor Lactate (IDF) a publicat Buletinul care contine noile orientări ale acțiunilor suplimentare care pot fi întreprinse în procesul de producție, pentru a reduce riscul...

Etichete:  ,

De la 1 ianuarie 2021, noi reguli pe lanțul de aprovizionare cu produse agro-alimentare

Autor: meatmilk  /   miercuri, 18 septembrie 2019

(Comunicat) Ca urmare a evoluției de pe piața europeană agro-alimentară, Comisia Europeană va adopta măsuri de introducere a unei transparențe sporite, prin raportarea îmbunătățită a prețurilor de-a lungul...

Etichete: 

Trasabilitatea cărnii, pusă sub lupă la Anuga 2019

Autor: Ilie Stoian  /   joi, 29 august 2019

În acest an, târgul Anuga va pune accentul pe trasabilitatea produselor. Organizatorii săi au explicat cum consumatorii pun un preț ridicat asupra regionalității și trasabilității produselor și abordează...

Etichete: 

”New Deal for Consumer ”și noile principii de informare în on-line a consumatorilor

Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 26 iulie 2019

Recent, comunitatea europeană de afaceri și comerț reunită sub sigla Eurocommerce, și-a prezentat în mod voluntar un nou instrument de informare destinat consumatorilor care fac achiziții...

Canada încurajează imigrația specialiștilor în procesarea cărnii

Autor: meatmilk  /   miercuri, 10 aprilie 2019

Consiliul Canadian al Cărnii (CMC) a salutat miscarea Guvernului de la Otawa care a introdus un program pilot de imigrare de trei ani, pentru a sprijini imigrația specialiștilor și muncitorilor non-sezonieri, cu...

Etichete:  ,

Din cauza PPA, China a sacrificat peste 900.000 de porci

Autor: Mircea Demeter  /   joi, 24 ianuarie 2019

Ministerul Agriculturii și Afacerilor Rurale din China a dezvăluit că a sacrificat 916.000 de porci de la apariția primului focar de pestă porcină africană (ASF) în august 2018.   Țara asiatică a...

Etichete:  ,

FAO: Emisiile de gaze din fermele de lapte au scăzut la nivel global

Autor: Nora Marin  /   miercuri, 12 decembrie 2018

O nouă analiză a Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO), demonstrează o scădere a intensității emisiilor de gaze de seră, cauzate de exploatațiile zootehnice și, în special,...

ANSVSA la Organizația Mondială pentru Sănătatea Animalelor

Autor: meatmilk  /   luni, 21 mai 2018

(Comunicat) O delegație a Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), condusă de președintele instituției, dr. Geronimo Brănescu, va reprezenta România la lucrările...

Etichete:  , ,

EuroCommerce cere armonizarea completă a normelor de protecție a consumatorilor

Autor: meatmilk  /   vineri, 23 martie 2018

(Comunicat) Cu ocazia Zilei Mondiale a drepturilor consumatorilor, EuroCommerce solicită armonizarea normelor privind garanțiile și contractele pentru consumatori online și offline. Într-adevăr, UE are încă un...

EuroCommerce: Restrângerea drepturilor retail-lului va lovi în consumatori!

Autor: meatmilk  /   joi, 15 martie 2018

(Comunicat) Directorul general al EuroCommerce, Christian Verschueren, a stabilit viziunea comercianților cu amănuntul și a comercianților cu amănuntul asupra lanțului de aprovizionare, în urma unei declarații a...

Greenpeace cere scăderea producției de lapte și carne

Autor: Nora Marin  /   miercuri, 14 martie 2018

Ca și când n-ar avea altă treabă mai bună de făcut, Greenpeace a lansat la începutul săptămânii un manifest prin care cere scăderea activităților din fermele de lapte, diminuarea producției de lapte și...

C.E. invită la dialog pe tema diminuării risipei de alimente

Autor: meatmilk  /   miercuri, 28 februarie 2018

(Comunicat) In prezent Comisia Europeană are în vedere domeniul de aplicare a noii propuneri de promovare a economiei circulare, care prevede inclusiv acțiuni de prevenire și combatere a risipei...

Parlamentul European a schimbat Normele privind comerțul on-line și off-line!

Autor: Nora Marin  /   vineri, 23 februarie 2018

Comisia pentru Piața internă și Protecția Consumatorilor a Parlamentului European (IMCO), a votat în adta de 22 februarie cu privire la ”Armonizarea normelor privind garanțiile și contractele de consum pentru...

Luare de poziție pe tema dublului standard

Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 9 februarie 2018

După cum am anunțat în fluxul anterior al știrilor Meat.Milk, scandalul standardului dublu pentru alimente în Uniunea Europeană nu s-a terminat. Deocamdată, se admite această dualitate, pornind de la ideea că...

C.E. anchetează piața ambalajelor din cauza practicilor anticoncurențiale

Autor: Nora Marin  /   luni, 22 ianuarie 2018

Comisia Europeană a inițiat o investigație îndreptată împotriva Diviziei de ambalaje din hârtie și carton a companiei RISI, o filială a Grupului Euromoney, care furnizează informații independente a industriei...