Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Legislatie CE/UE

Germania extinde la nivel național interdicția menționării ”fără gluten” pe produsele din carne

Autor: Maria Demetriad  /   luni, 26 iunie 2017

Pentru a elimina orice formă de concurență neloială și pentru a evita orice avantaj neloial la vânzare, în unele landuri din Germania este interzisă menționarea „fara gluten”, de pe ambalajele produselor...

”Food Crime” pe mapamond

Autor: Mircea Demeter  /   vineri, 9 iunie 2017

Termenul de ”food crime” este cât se poate de cuprinzător. Potrivit legislației din fiecare țară, el începe de la simple greșeli de etichetare și poate sfârși cu criminalitatea în forma ei cea mai...

Preşedintele ANSVSA, la „Conferința pentru controlul calității”, din China

Autor: meatmilk  /   miercuri, 7 iunie 2017

(Comunicat) Dr. Geronimo Brănescu, preşedintele Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), va participa, alături de specialiști din cadrul instituției, la cea de a doua...

Etichete:  , ,

OMC: Interdicția Rusiei privind importul de porci vii este ilegală

Autor: Meat MIlk  /   marți, 30 august 2016

(Autor: Cristian Florin IRIMIA) O comisie a Organizaţiei Mondiale a Comerţului (OMC) a declarat ilegală interdicţia impusă de Rusia asupra importurilor de porci vii, de carne proaspătă de porc şi de alte produse...

Etichete:  , , ,

Somonul transgenic, admis pentru consum în Statele Unite

Autor: Maria Demetriad  /   joi, 14 ianuarie 2016

După două decenii de discuţii de reglementare, FDA a aprobat un somon transgenetic cu creştere rapida pentru pieţele din SUA. Este primul animal generat genetic care va fi aprobat spre consumul uman in Statele...

Etichete:  , ,

Febra aftoasă impune reguli noi, pentru creșterea animalelor în Africa

Autor: Aura Alexa Ioan  /   luni, 29 iunie 2015

Noi modificări ale standardelor internaționale de reglementare pentru gestionarea febrei aftoase au fost adaptate de către Organizația Mondială pentru Sănătatea Animalelor (OIE), la recenta reuniune de la Paris,...

C.E. a amendat 8 companii de ambalaje cu 115,86 mil. euro!

Autor: Maria Demetriad  /   joi, 25 iunie 2015

Comisia Europeană a amendat opt producători şi doi distribuitori de tăvi pentru ambalarea alimentelor destinate comerţului de retail cu o sumă cumulată de 115,86 milioane de euro, pentru că au participat la cel...

Etichete:  , ,

UE interzice materialul genetic provenit de la animalele clonate

Autor: Aura Alexa Ioan  /   vineri, 19 iunie 2015

Comisia de agricultură a Parlamentului European cât şi membrii Comisieide mediu, sanătate şi siguranţă alimentară, au votat împotriva vânzării şi importului în UE de produse germinale, cum ar fi sperma...

Ucraina, faţă-n faţă cu boom-ul certificării halal

Autor: Aura Alexa Ioan  /   luni, 30 martie 2015

În ultimele 8 luni, 47 de companii din Ucraina au primit certificarea Halal,cu scopul de a direcţiona exporturile către Ortientul Mijlociu”, a declarat şeful Centrului de certificare halal din Ucraina, Larrisa...

Făina de soia poate fi înlocuită în dietele purceilor, cu mazăre de câmp

Autor: Aura Alexa Ioan  /   luni, 23 martie 2015

Din cauza prețului fluctuant al materiilor prime, producătorii trebuie să caute noi strategii de creștere a incluziunii dietetice de furaje alternative. Astfel, se poate folosi mazăre de câmp (Pisum sativum L.,...

Parlamentul European respinge vânzarea animalelor clonate

Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 25 februarie 2015

Parlamentul European respinge vânzarea animalelor clonate, se anunță pe site-ul oficial al instituției. Mai precis, membrii comisiilor Parlamentului European pentru agricultură și mediu și siguranța alimentelor...

Siguranța alimentară, pusă în pericol în America, chiar de USDA!

Autor: Meat MIlk  /   joi, 12 februarie 2015

Un program pilot al Departamentului Agriculturii din SUA (USDA), ar putea avea ca efect reducerea calității și siguranței produselor americane din carne de porc și va reprezenta un risc semnificativ pentru...

Principii generale privind acvacultura ecologică europeană

Autor: Meat MIlk  /   joi, 20 martie 2014

Zona de creştere a animalelor de acvacultură ecologică este extrem de importantă pentru obţinerea de produse sigure şi de înaltă calitate, cu impact minim asupra mediului acvatic. Legislaţia comunitară privind...

EFSA a revizuit metodele de inspecție a cărnii

Autor: Ilie Stoian  /   marți, 2 iulie 2013

Autoritatea Europeană pentru Siguranţa Alimentară (EFSA) a realizat o revizuire a metodelor de inspecţie şi control din industria cărnii de vită, ovine şi caprine, respectiv vânat, şi a publicat recomandări...

UE înăsprește măsurile contra rău-platnicilor

Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 17 aprilie 2013

AUTOR: Alexandru Peligrad O nouă legislație privind plata cu întârziere a datoriilor este introdusă de către UE în luna martie a acestui an.   Imunitate scăzută la plăți   Industria...

Etichete:  , , ,

Prevederi legale ale sistemului canalizat

Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 30 ianuarie 2013

Inca din 30 septembrie 2011, tara noastra facea public documentul privind pozitia Romaniei fata de criteriile veterinare si cerintele pentru aprobarea unui sistem canalizat de producere a carnii de porc indigene,...

Etichete: