Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close
IFS

Cresterea animalelor

Creșterea porcilor în regim ecologic

Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 12 decembrie 2014

Creșterea porcilor în regim ecologic este, oarecum, evitată de crescătorii de animale sau fermierii din România, cunoscându-se dificultățile care se ivesc în mod inevitabil. Dar, profitul poate fi pe măsura...

Creşterea hibernală a găinilor ouătoare

Autor: Meat MIlk  /   sâmbătă, 11 octombrie 2014

În creşterea găinilor, pot fi aplicate tehnologii de întreţinere foarte variate, mai ales prin gradul în care realizează satisfacerea cerinţelor faţă de condiţiile de întreţinere şi prin măsura în care...

Etichete:  , , ,

Influenţa factorilor de mediu asupra reproducţiei suinelor

Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 18 iunie 2014

“Porcul este un mare nedreptăţit, ironizat şi chiar insultat printre proverbe şi zicători. Oricât de nobilă i-ar fi rasa, oricât de ascuţite simţurile şi oricât de albă i-ar fi pielea, oamenii tot zic...

Aberdeen Angus România sprijină fermierii, pentru dezvoltarea rasei Angus și a hibrizilor acesteia

Autor: Meat MIlk  /   luni, 14 aprilie 2014

Sectorul zootehnic din România a trecut şi trece în continuare printr-o situație dificilă, din cauza creșterii costurilor de producție, a competiției generată de importuri, a creșterii prețurilor pentru...

Principalii metişi între rasele de taurine

Autor: Meat MIlk  /   vineri, 7 februarie 2014

Folosirea încrucişărilor, ca mijloc de sporire a producţiei de carne, prin mărirea şi exploatarea fenomenului de heterozis, rămâne una din problemele de mare actualitate şi de perspectivă ale creşterii...

Sectorul de creşă în creşterea intensivă a suinelor

Autor: Meat MIlk  /   luni, 7 octombrie 2013

În complexele de tip intensiv – industrial, fluxul tehnologic se derulează în sectoarele componente: montă, gestaţie, maternitate, creşă şi îngrăşătorie, porcul de carne trecând succesiv, pe măsura...

Asigurarea calitatăţii optime a aerului în adăposturile rumegătoarelor

Autor: Meat MIlk  /   marți, 10 septembrie 2013

Proiectarea şi construcţia adăpostului sunt etape importante, îndeosebi în condiţiile variate de climă din România. În funcţie de rasă, zonă, categorie şi sistem de exploatare, rumegătoarele pot fi...

Corupție pe seama sistemului de irigații?

Autor: Ilie Stoian  /   luni, 2 septembrie 2013

Cotidianul Evenimentul zilei dezvăluie dedesupturi ale intențiilor MADR de a ”revigora” sistemul de irigații din România. Redăm articolul colegilor noștri, precizând că titlul, subtitlurile și opiniile le...

Manipularea turmei de ovine

Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 17 aprilie 2013

Proiectarea unui adăpost destinat creşterii ovinelor pentru carne trebuie să ţină cont îndeosebi de fluxurile tehnologice şi de supravegherea (respectiv, rutina) activităţilor de lucru. Facilitarea accesului...

Etichete:  , , ,

Constituirea ierarhiei de grup la taurine

Autor: Meat MIlk  /   joi, 28 februarie 2013

“În condiţii naturale de mediu, viaţa animalelor se desfăşoară conform unor programe înnăscute (instinctive) şi dobândite (prin învăţare). În cazul animalelor crescute în scop economic,...

Consecinte ale cresterii necorespunzatoare

Autor: Meat MIlk  /   joi, 31 ianuarie 2013

Determinante in cresterea corecta a animalelor pentru carne sunt, pe langa igiena adaposturilor (temperatura, lumina, umiditate etc.): igiena corporala, hranirea indivizilor din exploatatii si tratarea preventiva a...

Ameliorarea genetica a raselor

Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 30 ianuarie 2013

Trebuie remarcat, pentru inceput, ca obiectul ameliorarii il reprezinta populatia animalelor, nu individul. Dupa formarea zigotului, baza sa ereditara nu mai poate fi schimbata, singura posibilitate de modificare...

Karpaten meat – de la iarba, la carne de vita de calitate

Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 30 ianuarie 2013

Activa pe piata din Romania inca din anul 2008, Karpaten Meat a reusit in scurt timp sa se impuna prin calitatea deosebita a carnii de vita, reprezentand un model al succesului in afaceri. Mai mult decat atat, Karpaten...

Exigente sporite ale aviculturii ecologice

Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 30 ianuarie 2013

Sistem global de gestiune agricola si productie alimentara, care combina bunele practici de mediu si conservarea resurselor naturale, productia ecologica duce – prin aplicare – la atingerea unor standarde inalte de...

Etichete: 

Calificare si experienta pentru bunastarea porcilor

Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 30 ianuarie 2013

Din multitudinea de aspecte ce scot in evidenta bunastarea porcilor, alaturi de corelatia pozitiva intre bunastare, siguranta alimentara si productia de carne, se evidentiaza asocierea dintre calificarea/experienta...

Etichete: 

Avicultura europeana, departe de simpla gainarie

Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 30 ianuarie 2013

Atentia acordata de tara noastra adaptarii la cerintele Uniunii Europene de crestere si exploatare a pasarilor reprezinta o necesitate impusa de caracteristicile competitivitatii si calitatii produselor, a impactului...