Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close
Conferinta

Nutritie

Eficientizarea nutriţiei bovinelor de lapte în perioada lactaţiei

Autor: Miruna Sorescu  /   luni, 9 ianuarie 2017

Eficiența nutriţiei este o măsură simplă pentru a determina capacitatea bovinelor de a transforma nutrienţii din hrană în lapte sau produse derivate din lapte. Tradus în termeni foarte simpli, nutriţia...

Nutriția în fluaj a mieilor

Autor: Maria Demetriad  /   miercuri, 31 august 2016

Există mai multe modalități de aadministrare a hranei pentru miei și, desigur, mai multe argumente pro și contra, asociate fiecărui program de hrănire. Programul de hrănire corespunzător este de obicei afectat...

Nutriția scroafelor în timpul lactației

Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 22 aprilie 2016

Calitatea lactatiei scroafelor, precum și, implicit, a laptelui care reprezintă hrana purcilor nou-născuți în primele zile de viață reprezintă o condiție esențială a sănătății ulterioare a efectivelor,...

Studiu: Rolul nutriției în ameliorarea taurinelor și în creșterea de greutate

Autor: Miruna Sorescu  /   joi, 4 februarie 2016

Importanţa creşterii taurinelor de carne caracterizează rolul acestei ramuri în asigurarea unei alimentaţii complexe şi a sănătăţii mai bune a populaţiei, în combaterea subnutriţiei şi a foamei de...

Agroland caută parteneri pentru expansiune

Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 20 noiembrie 2015

Reţeaua de magazine Agroland, care vinde printre altele furaje şi pui de-o zi, a ajuns deja la 210 magazine în franciză, care se adaugă celor 40 operate direct de compania fondată de antreprenorul timişorean...

Indagra 2015: Alltech România a înregistrat o creștere a afacerilor cu 20%

Autor: Meat MIlk  /   joi, 29 octombrie 2015

(Romulus Cristea) Prin programele derulate și extinderea activităților „direct la nivel de ferme”, echipa Alltech România a reușit, în acest an, o creștere importantă a afacerilor, cu 20% față de anul...

Managementul nutriției purceilor nou-născuți

Autor: Aura Alexa Ioan  /   miercuri, 7 octombrie 2015

Primele ore din viața unui purcel sunt critice pentru supraviețuirea acestuia. Această realitate impune câteva măsuri obligatorii pentru a asigura sănătatea purceilor nou-născuți, măsuri care vizează...

Importăm şrot de soia MG cu 2,6 lei/kg şi vindem soia cu 1,5 lei/kg

Autor: Maria Demetriad  /   joi, 16 iulie 2015

România poate cultiva anual 600.000 -700.000 de hectare cu soia modificată genetic (MG), care ar aduce un aport la PIB de 1- 1,5 miliarde de euro, afirmă Nini Săpunaru, preşedintele Comisiei de Agricultură din...

Etichete:  , , ,

Mix-uri umede-uscate pentru nutriţia naturală a porcilor

Autor: Aura Alexa Ioan  /   luni, 25 mai 2015

Specialiştii susţin, în ceea ce priveşte alimentaţia porcilor, că soluţia optimă este reprezentată de mix-urile umede şi uscate, dar această hrană trebuie ”asezonată” cu verdeţuri proaspete și peleți...

Etichete:  , ,

Vot final în privința OMG-urilor, în Consiliul European

Autor: Maria Demetriad  /   miercuri, 4 martie 2015

Vot final în privința OMG-urilor, în Consiliul European, la începutul acestei săptămâni. Astfel, urmându-se linia prefigturată prin votul de la finalul anului trecut, a fost adoptat un act normativ care acordă...

Stabilirea nivelului de cupru în furaje

Autor: Meat MIlk  /   luni, 26 ianuarie 2015

Stabilirea nivelului de cupru în furaje poate fi esențială în obținerea unei producții de carne de calitate. Element indispensabil organismului animal, cu o concentraţie de 1,4-2,5/kg, cuprul are un important rol...

Alimentaţia vierilor de reproducţie

Autor: Meat MIlk  /   sâmbătă, 11 octombrie 2014

Igiena alimentaţiei vierilor de reproducţie trebuie să fie în concordanţă cu vârsta, starea de întreţinere şi regimul de exploatare, astfel încât să asigure acestor membri importanţi ai familiei suinelor...

Etichete:  , , ,

Culturi furajere succesive

Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 18 iunie 2014

Culturile furajere succesive sau “în mirişte” reprezintă o importantă sursă de obţinere a furajelor realizându-se, pe o astfel de suprafaţă de teren, două sau chiar trei recolte pe an. De regulă, plantele...

Etichete:  , , ,

Monitorizarea contaminării produselor furajere

Autor: Meat MIlk  /   vineri, 7 februarie 2014

Asigurarea unui nivel ridicat de protecţie a sănătăţii umane şi animale constituie unul dintre obiectivele fundamentale ale zootehniei şi industriei alimentare. Contaminarea accidentală sau deliberată a hranei...

Alimentaţia tineretului ovin supus îngrăşării

Autor: Meat MIlk  /   luni, 7 octombrie 2013

Pentru ridicarea rentabilităţii creşterii ovinelor, este necesar ca întregul efectiv de miei, disponibil pentru sacrificare să fie supus îngrăşării, în scopul valorificării acestora la greutăţi mari şi la...

Furajarea lichidă a suinelor

Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 17 aprilie 2013

(Down, english version too) O parte dintre crescătorii de porci au devenit adepţi ai furajării lichide. Omogenizarea corectă şi igiena conformă elimină orice pericol, iar avantajele reale ale fermierilor apar...