Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Nutritie

Suplimentarea cu proteine by-pass a dietei bovinelor de lapte

Autor: Nora Marin  /   vineri, 3 august 2018

Îmbunătățirea producției de lapte este un instrument important de creștere a calității vieții, în special pentru persoanele din mediul rural. Cum, în România există numeroase exploatații comerciale de...

Etichete:  , ,

Piața zincului și efectele asupra prețului aditivilor nutriționali în fermă

Autor: Nora Marin  /   miercuri, 6 iunie 2018

Ca urmare a ofertei limitate din ultimii ani, prețurile suplimentelor de nutriție pe bază de zinc au fost relativ ridicate. Pentru a vedea care a fost impactul economic asupra fermelor de animale, specialiștii de la...

În 2019, C.E. va aviza utilizarea proteinelor din insecte în fermele de porci și de păsări

Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 30 martie 2018

Speranțele cresc pentru ca proteinele obținute din insecte să poată fi folosite în formulele de nutriție în fermele de păsări și porci, după ce comisarul european Vytenis Andriukaitis a afirmat în cadrul...

Etichete:  , ,

În 2018, Agromar mizează pe afaceri cu cel puțin 25% mai mari

Autor: meatmilk  /   joi, 29 martie 2018

(Comunicat) AGROMAR, unul din jucătorii importanți de pe piața furajelor din România, estimează o creștere a cifrei de afaceri cu cel puțin 25% pentru anul 2018 și o marjă de profitabilitate de circa 10%, în...

Nutriția oilor de lapte în timpul verii

Autor: Mircea Demeter  /   miercuri, 14 martie 2018

În lucrarea ”Dairy Sheep Nutrition” prezentată la un simpozion desfășurat la Weimar-Germania, în cursul lunii februarie a acestui an, cercetătorul irlandez David Treacher a concluzionat că, în absența...

Cargill: Consumatorii solicită suplimente naturale pentru animale

Autor: Mircea Demeter  /   miercuri, 21 februarie 2018

Un sondaj privind dorințele consumatorilor, comandat de producătorul american Cargill, a dezvăluit preocuparea din ce în ce mai mare, în special printre milenieni, atât pentru sănătatea digestivă, cât și...

Vitamina A în furajele bovinelor protejează împotriva alergiei la lapte

Autor: meatmilk  /   vineri, 16 februarie 2018

Potrivit Scientific Reports, un studiu efectuat de Institutul de Cercetări Messerli, Viena, Meduni Viena și Universitatea din Viena a arătat că adaosul de vitamina A în furajele vacilor poate ajuta la prevenirea...

Alltech: Piața furajelor pentru suine a crescut cu 6 %

Autor: Mircea Demeter  /   joi, 1 februarie 2018

Aceasta a fost una dintre concluziile care pot fi găsite în studiul Alltech Global Feed Survey care a analizat piața specifică pentru anul 2017,studiu lansat la sfârșitul săptămânii trecute.   În...

Etichete:  , ,

UE a aprobat o nouă metodă de stabilire a nivelului de iod din furaje

Autor: Mircea Demeter  /   luni, 29 ianuarie 2018

Uniunea Europeană a aprobat o nouă metodă de determinare a nivelului de iod din furajele destinate animalelor, dezvoltată de Universitatea Tehnică din Danemarca (DTU), pentru a se asigura că nivelul acestei...

Etichete:  , ,

Optimizarea finisării suinelor

Autor: Aura Alexa Ioan  /   luni, 8 ianuarie 2018

Profitabilitatea întreprinderilor comerciale din sectorul porcinelor este afectată de o varietate de factori, cum ar fi potențialul genetic al animalelor, mediul, consumul de furaje, disponibilitatea ingredientelor...

Inovarea în domeniul furajelor în Europa de Est este limitată

Autor: Mircea Demeter  /   joi, 14 septembrie 2017

Aprovizionarea cu furaje de calitate este o problemă perenă pentru mulți fermieri mici din țările în curs de dezvoltare. Pentru a încerca să identifice modalități de îmbunătățire a situației, un colectiv...

Etichete:  , ,

Controlul nivelului de fosfor în nutriția vacilor de lapte

Autor: Miruna Sorescu  /   miercuri, 28 iunie 2017

Cât de important este nivelul fosforului în nutriția vacilor de lapte dar și cât de mare este impactul deversării acestuia în sol și în apă, ca urmare a folosirii îngrășămintelor din grajd? Cercetătorii...

Cargill Nutriție Animală nu va lipsi la Meat & Milk 2017

Autor: meatmilk  /   vineri, 12 mai 2017

Și în acest an Cargill Nutriție Animală va fi prezentă la Expo-Conferința Internațională Meat & Milk, evenimentul urmând a avea loc în zilele de 25 și 26 mai la Hotel Alpin din Poiana...

Etichete:  ,

Formulări în nutriția suinelor

Autor: Aura Alexa Ioan  /   miercuri, 19 aprilie 2017

Procentual, cea mai mare parte a hranei utilizate într-o fermă este destinată creșterii porcilor, de la o greutate de 25 de kilograme (aproximativ 10 săptămâni), până la sacrificarea acestora. În toată...

Katamin Internațional, reprezentant Adisseo-Franța, a devenit Partener al Meat & Milk 2017

Autor: meatmilk  /   miercuri, 12 aprilie 2017

Katamin International, reprezentantul expertului mondial în aditivi furajeri, Adisseo-Franța, a devenit Partener al Expo-Conferinței Internaționale Meat & Milk 2017, care se va desfășura în zilele de 25 și...

Agro Input Distribution este Partener al Conferinței Internaționale Meat & Milk 2017

Autor: meatmilk  /   miercuri, 12 aprilie 2017

Agro Input Distribution este Partener al Conferinței Internaționale Meat & Milk 2017, cea mai importantă manifestare annuală dedicată sectoarelor de carne șI lapte ale României, care îșI va derula cea de-a...