Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Nutritie

Vitamina A în furajele bovinelor protejează împotriva alergiei la lapte

Autor: meatmilk  /   vineri, 16 februarie 2018

Potrivit Scientific Reports, un studiu efectuat de Institutul de Cercetări Messerli, Viena, Meduni Viena și Universitatea din Viena a arătat că adaosul de vitamina A în furajele vacilor poate ajuta la prevenirea...

Alltech: Piața furajelor pentru suine a crescut cu 6 %

Autor: Mircea Demeter  /   joi, 1 februarie 2018

Aceasta a fost una dintre concluziile care pot fi găsite în studiul Alltech Global Feed Survey care a analizat piața specifică pentru anul 2017,studiu lansat la sfârșitul săptămânii trecute.   În...

Etichete:  , ,

UE a aprobat o nouă metodă de stabilire a nivelului de iod din furaje

Autor: Mircea Demeter  /   luni, 29 ianuarie 2018

Uniunea Europeană a aprobat o nouă metodă de determinare a nivelului de iod din furajele destinate animalelor, dezvoltată de Universitatea Tehnică din Danemarca (DTU), pentru a se asigura că nivelul acestei...

Etichete:  , ,

Optimizarea finisării suinelor

Autor: Aura Alexa Ioan  /   luni, 8 ianuarie 2018

Profitabilitatea întreprinderilor comerciale din sectorul porcinelor este afectată de o varietate de factori, cum ar fi potențialul genetic al animalelor, mediul, consumul de furaje, disponibilitatea ingredientelor...

Inovarea în domeniul furajelor în Europa de Est este limitată

Autor: Mircea Demeter  /   joi, 14 septembrie 2017

Aprovizionarea cu furaje de calitate este o problemă perenă pentru mulți fermieri mici din țările în curs de dezvoltare. Pentru a încerca să identifice modalități de îmbunătățire a situației, un colectiv...

Etichete:  , ,

Controlul nivelului de fosfor în nutriția vacilor de lapte

Autor: Miruna Sorescu  /   miercuri, 28 iunie 2017

Cât de important este nivelul fosforului în nutriția vacilor de lapte dar și cât de mare este impactul deversării acestuia în sol și în apă, ca urmare a folosirii îngrășămintelor din grajd? Cercetătorii...

Cargill Nutriție Animală nu va lipsi la Meat & Milk 2017

Autor: meatmilk  /   vineri, 12 mai 2017

Și în acest an Cargill Nutriție Animală va fi prezentă la Expo-Conferința Internațională Meat & Milk, evenimentul urmând a avea loc în zilele de 25 și 26 mai la Hotel Alpin din Poiana...

Etichete:  ,

Formulări în nutriția suinelor

Autor: Aura Alexa Ioan  /   miercuri, 19 aprilie 2017

Procentual, cea mai mare parte a hranei utilizate într-o fermă este destinată creșterii porcilor, de la o greutate de 25 de kilograme (aproximativ 10 săptămâni), până la sacrificarea acestora. În toată...

Katamin Internațional, reprezentant Adisseo-Franța, a devenit Partener al Meat & Milk 2017

Autor: meatmilk  /   miercuri, 12 aprilie 2017

Katamin International, reprezentantul expertului mondial în aditivi furajeri, Adisseo-Franța, a devenit Partener al Expo-Conferinței Internaționale Meat & Milk 2017, care se va desfășura în zilele de 25 și...

Agro Input Distribution este Partener al Conferinței Internaționale Meat & Milk 2017

Autor: meatmilk  /   miercuri, 12 aprilie 2017

Agro Input Distribution este Partener al Conferinței Internaționale Meat & Milk 2017, cea mai importantă manifestare annuală dedicată sectoarelor de carne șI lapte ale României, care îșI va derula cea de-a...

Eficientizarea nutriţiei bovinelor de lapte în perioada lactaţiei

Autor: Miruna Sorescu  /   luni, 9 ianuarie 2017

Eficiența nutriţiei este o măsură simplă pentru a determina capacitatea bovinelor de a transforma nutrienţii din hrană în lapte sau produse derivate din lapte. Tradus în termeni foarte simpli, nutriţia...

Nutriția în fluaj a mieilor

Autor: Maria Demetriad  /   miercuri, 31 august 2016

Există mai multe modalități de aadministrare a hranei pentru miei și, desigur, mai multe argumente pro și contra, asociate fiecărui program de hrănire. Programul de hrănire corespunzător este de obicei afectat...

Nutriția scroafelor în timpul lactației

Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 22 aprilie 2016

Calitatea lactatiei scroafelor, precum și, implicit, a laptelui care reprezintă hrana purcilor nou-născuți în primele zile de viață reprezintă o condiție esențială a sănătății ulterioare a efectivelor,...

Studiu: Rolul nutriției în ameliorarea taurinelor și în creșterea de greutate

Autor: Miruna Sorescu  /   joi, 4 februarie 2016

Importanţa creşterii taurinelor de carne caracterizează rolul acestei ramuri în asigurarea unei alimentaţii complexe şi a sănătăţii mai bune a populaţiei, în combaterea subnutriţiei şi a foamei de...

Agroland caută parteneri pentru expansiune

Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 20 noiembrie 2015

Reţeaua de magazine Agroland, care vinde printre altele furaje şi pui de-o zi, a ajuns deja la 210 magazine în franciză, care se adaugă celor 40 operate direct de compania fondată de antreprenorul timişorean...

Indagra 2015: Alltech România a înregistrat o creștere a afacerilor cu 20%

Autor: Meat MIlk  /   joi, 29 octombrie 2015

(Romulus Cristea) Prin programele derulate și extinderea activităților „direct la nivel de ferme”, echipa Alltech România a reușit, în acest an, o creștere importantă a afacerilor, cu 20% față de anul...