Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Nutritie

Proteinele de mâine pot înlocui oxidul de zinc din dieta purceilor

Autor: Mircea Demeter  /   vineri, 24 mai 2019

Poate alimentația complementară să înlocuiască oxidul de zinc din dieta porcilor, fără a crește utilizarea antibioticelor sau costurile de producție? O cercetare a acestor teme tocmai a fost finalizată de...

Etichete:  , , ,

CEJ obligă EFSA să facă publice toate dosarele privind glifosfatul!

Autor: Nora Marin  /   miercuri, 13 martie 2019

Curtea Europeană de Justiție, a revocat decizia EFSA de a refuza studiile nepublicate, referitoare la toxicitatea glifosfatului. Conform deciziei judecătorilor europeni, Agenția Europeană pentru Siguranța...

Etichete:  , ,

Nutriția păsărilor și reducerea nivelului de antibiotice

Autor: Mircea Demeter  /   vineri, 25 ianuarie 2019

Asistăm din plin la declanșarea unei noi ere, în care crescătorii de animale se deplasează la un sistem de producție cu antibiotice limitate, spre unul fără antibiotice. Pentru producătorii de carne de pasăre...

PPA identificat în hrana pentru porcii din fermele Chinei

Autor: Mircea Demeter  /   miercuri, 14 noiembrie 2018

Furnizorul de hrană pentru animale din China, Tangrenshen Group, a raportat că prezența PPA a fost detectată într-una din unitățile sale producătoare de formule nutriționale pentru porci.   Potrivit...

Etichete:  , ,

JTP-Finlanda, invită fermierii să-i viziteze standul din cadrul târgului Indagra

Autor: meatmilk  /   miercuri, 24 octombrie 2018

(Comunicat) JPT-Industria este o companie finlandeză, cu peste 30 de ani de experiență în domeniul producerii furajelor. JPT Industria se adresează deopotrivă fermelor mici și mari, produsele lor fiind adaptate...

Suplimentarea cu proteine by-pass a dietei bovinelor de lapte

Autor: Nora Marin  /   vineri, 3 august 2018

Îmbunătățirea producției de lapte este un instrument important de creștere a calității vieții, în special pentru persoanele din mediul rural. Cum, în România există numeroase exploatații comerciale de...

Etichete:  , ,

În 2018, Agromar mizează pe afaceri cu cel puțin 25% mai mari

Autor: meatmilk  /   joi, 29 martie 2018

(Comunicat) AGROMAR, unul din jucătorii importanți de pe piața furajelor din România, estimează o creștere a cifrei de afaceri cu cel puțin 25% pentru anul 2018 și o marjă de profitabilitate de circa 10%, în...

Cargill: Consumatorii solicită suplimente naturale pentru animale

Autor: Mircea Demeter  /   miercuri, 21 februarie 2018

Un sondaj privind dorințele consumatorilor, comandat de producătorul american Cargill, a dezvăluit preocuparea din ce în ce mai mare, în special printre milenieni, atât pentru sănătatea digestivă, cât și...

Vitamina A în furajele bovinelor protejează împotriva alergiei la lapte

Autor: meatmilk  /   vineri, 16 februarie 2018

Potrivit Scientific Reports, un studiu efectuat de Institutul de Cercetări Messerli, Viena, Meduni Viena și Universitatea din Viena a arătat că adaosul de vitamina A în furajele vacilor poate ajuta la prevenirea...

Alltech: Piața furajelor pentru suine a crescut cu 6 %

Autor: Mircea Demeter  /   joi, 1 februarie 2018

Aceasta a fost una dintre concluziile care pot fi găsite în studiul Alltech Global Feed Survey care a analizat piața specifică pentru anul 2017,studiu lansat la sfârșitul săptămânii trecute.   În...

Etichete:  , ,

Optimizarea finisării suinelor

Autor: Aura Alexa Ioan  /   luni, 8 ianuarie 2018

Profitabilitatea întreprinderilor comerciale din sectorul porcinelor este afectată de o varietate de factori, cum ar fi potențialul genetic al animalelor, mediul, consumul de furaje, disponibilitatea ingredientelor...

Cargill Nutriție Animală nu va lipsi la Meat & Milk 2017

Autor: meatmilk  /   vineri, 12 mai 2017

Și în acest an Cargill Nutriție Animală va fi prezentă la Expo-Conferința Internațională Meat & Milk, evenimentul urmând a avea loc în zilele de 25 și 26 mai la Hotel Alpin din Poiana...

Etichete:  ,

Formulări în nutriția suinelor

Autor: Aura Alexa Ioan  /   miercuri, 19 aprilie 2017

Procentual, cea mai mare parte a hranei utilizate într-o fermă este destinată creșterii porcilor, de la o greutate de 25 de kilograme (aproximativ 10 săptămâni), până la sacrificarea acestora. În toată...

Katamin Internațional, reprezentant Adisseo-Franța, a devenit Partener al Meat & Milk 2017

Autor: meatmilk  /   miercuri, 12 aprilie 2017

Katamin International, reprezentantul expertului mondial în aditivi furajeri, Adisseo-Franța, a devenit Partener al Expo-Conferinței Internaționale Meat & Milk 2017, care se va desfășura în zilele de 25 și...

Agro Input Distribution este Partener al Conferinței Internaționale Meat & Milk 2017

Autor: meatmilk  /   miercuri, 12 aprilie 2017

Agro Input Distribution este Partener al Conferinței Internaționale Meat & Milk 2017, cea mai importantă manifestare annuală dedicată sectoarelor de carne șI lapte ale României, care îșI va derula cea de-a...

Eficientizarea nutriţiei bovinelor de lapte în perioada lactaţiei

Autor: Miruna Sorescu  /   luni, 9 ianuarie 2017

Eficiența nutriţiei este o măsură simplă pentru a determina capacitatea bovinelor de a transforma nutrienţii din hrană în lapte sau produse derivate din lapte. Tradus în termeni foarte simpli, nutriţia...