Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Nutritie

Vot final în privința OMG-urilor, în Consiliul European

Autor: Maria Demetriad  /   miercuri, 4 martie 2015

Vot final în privința OMG-urilor, în Consiliul European, la începutul acestei săptămâni. Astfel, urmându-se linia prefigturată prin votul de la finalul anului trecut, a fost adoptat un act normativ care acordă...

Stabilirea nivelului de cupru în furaje

Autor: Meat MIlk  /   luni, 26 ianuarie 2015

Stabilirea nivelului de cupru în furaje poate fi esențială în obținerea unei producții de carne de calitate. Element indispensabil organismului animal, cu o concentraţie de 1,4-2,5/kg, cuprul are un important rol...

Alimentaţia vierilor de reproducţie

Autor: Meat MIlk  /   sâmbătă, 11 octombrie 2014

Igiena alimentaţiei vierilor de reproducţie trebuie să fie în concordanţă cu vârsta, starea de întreţinere şi regimul de exploatare, astfel încât să asigure acestor membri importanţi ai familiei suinelor...

Etichete:  , , ,

Culturi furajere succesive

Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 18 iunie 2014

Culturile furajere succesive sau “în mirişte” reprezintă o importantă sursă de obţinere a furajelor realizându-se, pe o astfel de suprafaţă de teren, două sau chiar trei recolte pe an. De regulă, plantele...

Etichete:  , , ,

Monitorizarea contaminării produselor furajere

Autor: Meat MIlk  /   vineri, 7 februarie 2014

Asigurarea unui nivel ridicat de protecţie a sănătăţii umane şi animale constituie unul dintre obiectivele fundamentale ale zootehniei şi industriei alimentare. Contaminarea accidentală sau deliberată a hranei...

Alimentaţia tineretului ovin supus îngrăşării

Autor: Meat MIlk  /   luni, 7 octombrie 2013

Pentru ridicarea rentabilităţii creşterii ovinelor, este necesar ca întregul efectiv de miei, disponibil pentru sacrificare să fie supus îngrăşării, în scopul valorificării acestora la greutăţi mari şi la...

Furajarea lichidă a suinelor

Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 17 aprilie 2013

(Down, english version too) O parte dintre crescătorii de porci au devenit adepţi ai furajării lichide. Omogenizarea corectă şi igiena conformă elimină orice pericol, iar avantajele reale ale fermierilor apar...

Reziduuri industriale cu utilizare furajeră

Autor: Meat MIlk  /   joi, 28 februarie 2013

“În prezent, ne aflăm în faţa unor fenomene pe care le putem numi stres al excesului de deşeuri, cauzate în mare parte şi procesărilor din domeniul agro-alimentar. Dintre aceste reziduuri, unele pot fi...

Digestibilitatea substantelor nutritive

Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 30 ianuarie 2013

Digestibilitatea substantelor nutritive din hrana animalelor se stabileste in scopul determinarii proportiei in care acestea sunt digerate si absorbite de organism. Digestibilitatea poate fi definita ca fiind...

Etichete: 

Autorizarea in domeniul hranei pentru animale

Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 30 ianuarie 2013

O etapa aparte in comertul cu furaje, aditivi furajeri sau premixuri este autorizarea sanitara veterinara acordata unitatilor ce desfasoara activitati in domeniul hranei pentru animalele destinate productiei de...

Insilozarea furajelor

Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 30 ianuarie 2013

Una dintre metodele cele mai eficiente de conservare a nutreturilor suculente, precum si a unei insemnate parti din (sub)produsele cu destinatie furajera este reprezentata de insilozare. Nutretul realizat astfel are o...

Aminoacizii in spectrul nutritional al suinelor

Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 30 ianuarie 2013

In alimentatia porcilor, aminoacizii reprezinta o componenta de baza a proteinelor. Rolul multiplu si complex al proteinelor este legat de faptul ca functia de reproductie, cresterea la nivelul tineretului sau la nivel...