Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Nutritie

Alimentaţia tineretului ovin supus îngrăşării

Autor: Meat MIlk  /   luni, 7 octombrie 2013

Pentru ridicarea rentabilităţii creşterii ovinelor, este necesar ca întregul efectiv de miei, disponibil pentru sacrificare să fie supus îngrăşării, în scopul valorificării acestora la greutăţi mari şi la...

Furajarea lichidă a suinelor

Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 17 aprilie 2013

(Down, english version too) O parte dintre crescătorii de porci au devenit adepţi ai furajării lichide. Omogenizarea corectă şi igiena conformă elimină orice pericol, iar avantajele reale ale fermierilor apar...

Reziduuri industriale cu utilizare furajeră

Autor: Meat MIlk  /   joi, 28 februarie 2013

“În prezent, ne aflăm în faţa unor fenomene pe care le putem numi stres al excesului de deşeuri, cauzate în mare parte şi procesărilor din domeniul agro-alimentar. Dintre aceste reziduuri, unele pot fi...

Digestibilitatea substantelor nutritive

Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 30 ianuarie 2013

Digestibilitatea substantelor nutritive din hrana animalelor se stabileste in scopul determinarii proportiei in care acestea sunt digerate si absorbite de organism. Digestibilitatea poate fi definita ca fiind...

Etichete: 

Autorizarea in domeniul hranei pentru animale

Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 30 ianuarie 2013

O etapa aparte in comertul cu furaje, aditivi furajeri sau premixuri este autorizarea sanitara veterinara acordata unitatilor ce desfasoara activitati in domeniul hranei pentru animalele destinate productiei de...

Insilozarea furajelor

Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 30 ianuarie 2013

Una dintre metodele cele mai eficiente de conservare a nutreturilor suculente, precum si a unei insemnate parti din (sub)produsele cu destinatie furajera este reprezentata de insilozare. Nutretul realizat astfel are o...

Aminoacizii in spectrul nutritional al suinelor

Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 30 ianuarie 2013

In alimentatia porcilor, aminoacizii reprezinta o componenta de baza a proteinelor. Rolul multiplu si complex al proteinelor este legat de faptul ca functia de reproductie, cresterea la nivelul tineretului sau la nivel...