Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Analiza

Etichetarea de origine a cărnii, total defavorabilă pentru România

Autor: Maria Demetriad  /   luni, 16 februarie 2015

Etichetarea de origine a cărnii va fi total nefavorabilă României. După cum știm, săptămâna trecută, în plenul Parlamentului European, a fost aprobată noua formă de etichetare a cărnii și produselor din...

România a exportat produse agroalimentare de 5 md. euro,

Autor: Maria Demetriad  /   luni, 16 februarie 2015

România a exportat produse agroalimentare de 5 md. euro, în primele 11 luni din 2014, sumă care a determinat mărirea excedentului comercial cu 80%, adică, până la o valoare de 541 milioane de euro, se arată...

România ocupă locul 10 în Top-ul insolvențelor din Europa

Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 6 februarie 2015

România ocupă locul 10 în Top-ul insolvențelor din Europa, potrivit unui studiu efectuat în cursul lunii ianuarie de firma de consultanță Euler Hermes, fiind luate în calcul inclusiv țările non-UE., Acest fapt...

Cine a câştigat şi cine a pierdut în 2014, în sectorul de carne?

Autor: Aura Alexa Ioan  /   marți, 27 ianuarie 2015

După patru ani consecutivi în care companiile din industria de prelucrare a cărnii au sacrificat eficienţa de ansamblu a activităţii, în favoarea dezvoltării comerciale şi a menţinerii cotelor de piaţă, în...

Sectorul românesc al cărnii, în pragul colapsului

Autor: Ilie Stoian  /   luni, 26 ianuarie 2015

Așa cum se arată acum, la început de 2015, Sectorul românesc al cărnii se află în pragul colapsului, ultimele evenimente din piață, fie că vorbim despre producția primară, fie de procesare, confirmând...

Dinamică şi concentrare pe piaţa produselor din carne

Autor: Meat MIlk  /   sâmbătă, 11 octombrie 2014

Pentru industria alimentară din România, piaţa cărnii şi a produselor din carne reprezintă o prioritate absolută. Afirmaţia se bazează atât pe resursele naturale şi umane implicate, cât şi pe funcţiile...

Etichete:  , , ,

Structura sortimentală a vânzărilor de pe piaţa cărnii în 2013

Autor: Aura Alexa Ioan  /   miercuri, 18 iunie 2014

(Autor: Aura Alexa Ioan)  Piaţa cărnii proaspete a fost influenţată în mod negativ de câteva cauze semnificative, dacă ar fi să enumerăm doar costurile ridicate de producţie, lipsa aprovizionării cu...

Zboară, porcule, în China, zboară, dar pe cine lași în loc?

Autor: Meat MIlk  /   sâmbătă, 8 februarie 2014

Vizita delegației chineze în România pare a fi deschis noi oportunități pentru sectorul de carne din România, atât în privința exportului de animale, cât și al exportului de produse. Deși, în aparență,...

Vor fi și pentru România oportunități în sectorul de carne?

Autor: Meat MIlk  /   luni, 7 octombrie 2013

Autor: ALEXANDRU PELIGRAD Sindicatul European din Industria de Producere și Procesare a Cărnii a criticat recentul acord al Uniunii Europene de reformare a Politicii Agricole Comune, afirmând că este ”o ocazie...

Producţia de carne a UE va ajunge la 43,5 milioane de tone

Autor: Ilie Stoian  /   marți, 30 iulie 2013

Perspectivele privind o situaţie economică mai bună şi preţuri mai mici la cereale ar putea genera o uşoară creştere a producţiei de carne. În aceste condiţii, conform previziunilor UE, producţia totală de...

Sectorul de carne după aderarea României la UE

Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 17 aprilie 2013

AUTOR: Alexandru Peligrad     După aderarea la UE, sectorul cărnii din România a cunoscut schimbări semnificative. Comerțul exterior a cunoscut o dezvoltare remarcabilă, de care însă au...

Exportul de ovine compensează consumul redus

Autor: Ilie Stoian  /   joi, 28 februarie 2013

Cu un consum de doar cinci kilograme de carne de oaie pe an, România se află pe ultimele locuri din Europa, la acest capitol. Cauzele sunt multiple şi le vom detalia mai jos. Dar, pentru cei care derulează afaceri...

Piata de ho-re-ca a carnii

Autor: Meat MIlk  /   joi, 31 ianuarie 2013

Pentru procesatorii de carne din Romania, piata Ho-Re-Ca a reprezentat dintotdeauna o oportunitate de nerefuzat. In conditiile in care se poate stabili o buna colaborare intre parteneri, in buna masura, desfacerea...

Etichete: 

Efectele secetei pe piata carnii

Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 30 ianuarie 2013

Pe termen scurt, pretul carnii ar putea sa fie in scadere comparativ cu momentul actual. In 2011, Romania a avut noroc In timp ce regiuni intregi din Europa simteau efectele secetei, pe noi vremea ne-a...

Etichete: 

Sectorul carnii are nevoie de o noua politica agricola comuna europeana

Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 30 ianuarie 2013

Lobby si divergente Incepand cu 1 ianuarie 2014, statele membre ale Uniunii Europene vor aplica o noua politica agricola comuna (PAC), ale carei linii directoare se hotarasc in aceste zile. Principalii factori care au...

Etichete: 

In 2012, preturile la carne nu vor scadea

Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 30 ianuarie 2013

Conform datelor Organizatiei pentru Agricultura si Alimentatie a Natiunilor Unite (FAO), pretul carnii a urcat usor in luna martie 2012, comparativ cu lunile anterioare. Indicele FAO al pretului carnii a ajuns la 178...

Etichete: