Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Analiza

Zboară, porcule, în China, zboară, dar pe cine lași în loc?

Autor: Meat MIlk  /   sâmbătă, 8 februarie 2014

Vizita delegației chineze în România pare a fi deschis noi oportunități pentru sectorul de carne din România, atât în privința exportului de animale, cât și al exportului de produse. Deși, în aparență,...

Vor fi și pentru România oportunități în sectorul de carne?

Autor: Meat MIlk  /   luni, 7 octombrie 2013

Autor: ALEXANDRU PELIGRAD Sindicatul European din Industria de Producere și Procesare a Cărnii a criticat recentul acord al Uniunii Europene de reformare a Politicii Agricole Comune, afirmând că este ”o ocazie...

Producţia de carne a UE va ajunge la 43,5 milioane de tone

Autor: Ilie Stoian  /   marți, 30 iulie 2013

Perspectivele privind o situaţie economică mai bună şi preţuri mai mici la cereale ar putea genera o uşoară creştere a producţiei de carne. În aceste condiţii, conform previziunilor UE, producţia totală de...

Sectorul de carne după aderarea României la UE

Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 17 aprilie 2013

AUTOR: Alexandru Peligrad     După aderarea la UE, sectorul cărnii din România a cunoscut schimbări semnificative. Comerțul exterior a cunoscut o dezvoltare remarcabilă, de care însă au...

Exportul de ovine compensează consumul redus

Autor: Ilie Stoian  /   joi, 28 februarie 2013

Cu un consum de doar cinci kilograme de carne de oaie pe an, România se află pe ultimele locuri din Europa, la acest capitol. Cauzele sunt multiple şi le vom detalia mai jos. Dar, pentru cei care derulează afaceri...

Piata de ho-re-ca a carnii

Autor: Meat MIlk  /   joi, 31 ianuarie 2013

Pentru procesatorii de carne din Romania, piata Ho-Re-Ca a reprezentat dintotdeauna o oportunitate de nerefuzat. In conditiile in care se poate stabili o buna colaborare intre parteneri, in buna masura, desfacerea...

Etichete: 

Efectele secetei pe piata carnii

Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 30 ianuarie 2013

Pe termen scurt, pretul carnii ar putea sa fie in scadere comparativ cu momentul actual. In 2011, Romania a avut noroc In timp ce regiuni intregi din Europa simteau efectele secetei, pe noi vremea ne-a...

Etichete: 

Sectorul carnii are nevoie de o noua politica agricola comuna europeana

Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 30 ianuarie 2013

Lobby si divergente Incepand cu 1 ianuarie 2014, statele membre ale Uniunii Europene vor aplica o noua politica agricola comuna (PAC), ale carei linii directoare se hotarasc in aceste zile. Principalii factori care au...

Etichete: 

In 2012, preturile la carne nu vor scadea

Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 30 ianuarie 2013

Conform datelor Organizatiei pentru Agricultura si Alimentatie a Natiunilor Unite (FAO), pretul carnii a urcat usor in luna martie 2012, comparativ cu lunile anterioare. Indicele FAO al pretului carnii a ajuns la 178...

Etichete: 

Cat de traditionale sunt preparatele traditionale?

Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 30 ianuarie 2013

Din pacate, mai mult o moda, decat o oportunitate acordata micilor procesatori, preparatele traditionale au ajuns sa fie gasite peste tot, incepand cu targurile ocazionale si pana la rafturile unor mari retailisti....

Etichete: 

Piata de ready meal e in scadere

Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 30 ianuarie 2013

Concept de procesare si comert in industria alimentara, aparut in Statele Unite la inceputul anilor ’50, prin adaptarea la productia de masa a hranei soldatilor din cel de-al doilea razboi mondial, ready meal a...

Etichete: 

Industria conservelor de carne e croita dupa specificul national

Autor: Ilie Stoian  /   miercuri, 30 ianuarie 2013

Poate in nicio ramura a industriei de procesare a carnii nu gasim o mai mare adaptare la specificul autohton, precum cea din domeniul conservelor de carne. Numai daca ne gandim ca peste 90% din ce se vinde pe piata...

Etichete: 

A trecut criza financiara… Vine criza alimentara!

Autor: Meat MIlk  /   marți, 29 ianuarie 2013

Industria piscicola mondiala a trecut cu bine peste criza financiara. Urmeaza sa treaca insa si prin criza alimentara ce se prefigureaza a urma. Cresterea pretului la peste si produse din peste, in concordanta cu...

Etichete: 

Restrictiile UE si cererea interna insemnata au subminat lohnul in domeniul carnii

Autor: Meat MIlk  /   marți, 29 ianuarie 2013

Exportul de carne si preparate din carne, chiar bazat pe importul si prelucrarea de materie prima din import mai trebuie sa astepte intrunirea unor conditii mai propice decat cele din prezent. Cererea mare, inca, de pe...

Etichete: 

Avicultura, un sector care a evitat criza. Pana acum…

Autor: Meat MIlk  /   marți, 29 ianuarie 2013

Dupa un deceniu de crestere, incepand cu acest an, sectorul avicol romanesc ar putea sa se confrunte cu probleme. Prima lovitura a venit chiar din partea autoritatilor. Astfel, incepand cu 1 ianuarie 2010, au fost...

Etichete: 

Piscicultura romaneasca a pierdut startul la fondurile europene

Autor: Meat MIlk  /   marți, 29 ianuarie 2013

Capacitatea de productie a industriei piscicole romanesti cuprinde: 400.000 ha lacuri naturale (inclusiv Delta Dunarii) si lacuri de acumulare, 84.500 ha crescatorii piscicole, 15.000 ha pepiniere; 66.000 km de rauri,...

Etichete: