Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Analiza

Piscicultura romaneasca a pierdut startul la fondurile europene

Autor: Meat MIlk  /   marți, 29 ianuarie 2013

Capacitatea de productie a industriei piscicole romanesti cuprinde: 400.000 ha lacuri naturale (inclusiv Delta Dunarii) si lacuri de acumulare, 84.500 ha crescatorii piscicole, 15.000 ha pepiniere; 66.000 km de rauri,...

Etichete: 

Pretul, un criteriu de achizitie din ce in ce mai important pe timp de criza

Autor: Meat MIlk  /   marți, 29 ianuarie 2013

Conform ultimelor date disponibile ale Eurostat, carnea reprezenta, in Uniunea Europeana, la nivelul anului 2005, 9,23% din vanzarile en gros ale sectorului alimentar, al bauturilor si tigarilor (71,7 miliarde de euro...

Etichete: 

Porcul romanesc mai asteapta viza pentru Europa

Autor: Meat MIlk  /   marți, 29 ianuarie 2013

Premierul demis, Emil Boc, ne dadea, la inceputul lunii noiembrie, vestea buna ca Romania va relua, incepand cu 1 ianuarie 2010, exportul de produse din carne de porc catre statele Uniunii Europene. Informatia furnizata...

Etichete: 

In exporturile UE de carne de vita si de oaie, Romania inca are un cuvant de spus

Autor: Meat MIlk  /   marți, 29 ianuarie 2013

Cu o suprafata de 238 de mii kmp, Romania este o tara cu marimea similara Marii Britanii; este al noualea stat in Uniunea Europeana de 27 membri, teritoriul sau reprezentand 5,5% din cel al UE. Populatia este, de...

Etichete: 

Productia romaneasca de carne este mult sub potential

Autor: Meat MIlk  /   marți, 29 ianuarie 2013

Desi suprafata agricola (pe locul 5 in Europa la terenuri arabile si pasuni, cu o pondere de 8% in totalul UE-27) si forta de munca antrenata in agricultura si industria alimentara i-ar permite Romaniei sa devina un...

Etichete: 

Masuri anticriza

Autor: Meat MIlk  /   marți, 29 ianuarie 2013

Noul guvern al României s-a instalat in conditiile unei crize economice declarate la nivel mondial. La palatul Victoria s-au luat deja masuri de contracarare a efectelor acestei crize: s-a redus iluminatul, proiectul...

Etichete: 

Industria carnii nu recunoaste criza

Autor: Meat MIlk  /   marți, 29 ianuarie 2013

In ciuda crizei financiare mondiale, industria carnii, la nivel global, nu are de ce sa se teama. Pe zone geografice, insa, vor avea loc modificari semnificative, din care unele state vor pierde, iar altele vor...

Etichete: 

Acoperirea consumului intern prioritatea industriei romanesti de carne

Autor: Meat MIlk  /   luni, 28 ianuarie 2013

Primul an al aderarii Romaniei la Uniunea Europeana a fost, contrar parerii unor sceptici, unul benefic pentru industria romaneasca a carnii. Asa cum o arata cifrele puse la dispozitie de Asociatia Romana a Carnii, dar...

Etichete: