Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close
Conferinta

Cover story

Grigore Horoi-Agricola: Guvernul e generos în promisiuni. Să vedem dacă și poate!

Autor: Ilie Stoian  /   vineri, 21 aprilie 2017

Ne continuăm sondajul în rândul managerilor de calibru, referitor la mediul de afaceri din România, gândind aici, în primul rând, sectoarele de carne și lapte ale României. Iată ce ne-a declarat în acest sens...

Cornel Dănilă- Covalact: Mediul de afaceri a suportat câteva șocuri majore

Autor: meatmilk  /   miercuri, 19 aprilie 2017

Referindu-se la modul în care se prezintă mediul de afaceri din sectorul românesc al laptelui, domnul Cornel Dănilă, Director General al companiei Covalact, unul dintre liderii procesării laptelui din România,...

În 2019, România ar putea fi exportator principal de carne de porc

Autor: Ilie Stoian  /   vineri, 23 septembrie 2016

Consumul cărnii de porc este cel mai popular în România, reprezentând mai mult de jumătate din consumul total anual pe cap de locuitor. Dar, cu 19,0 kg pe cap de locuitor, consumul este mult sub media europeană,...

Raport USDA: Piața românească a cărnii va fi sufocată de importuri

Autor: Ilie Stoian  /   miercuri, 18 mai 2016

Ca orice guvern care se respectă și care are interese geo-politice în România, și guvernul american, sau, mai bine spus, în primul rând, guvernul american este interesat de orice aspect economic, social sau...

Pasteurizarea cu abur sub depresiune a cărnii

Autor: Maria Turtoi  /   joi, 4 februarie 2016

Tratamentul termic aplicat cărnii şi produselor din carne provoacă diferite modificări fizico-chimice manifestate prin efecte senzoriale şi igienice benefice. Pasteurizarea cu abur sub depresiune este un tratament...

Europenii nu vor produse din carne provenită din animale clonate

Autor: Ilie Stoian  /   miercuri, 3 februarie 2016

Deși lucrurile păreau a se fi liniștit, din punct de vedere al pretenției Statelor Unite de a include în noul Tratat de Liber Schimb, cu Uniunea Europeană-TTIP, liberalizarea pieței europene pentru animalele...

Cum au evolut producţia și consumul de carne în 2015?

Autor: Meat MIlk  /   marți, 2 februarie 2016

(Autor: Romulus Cristea) Deşi este încă dificil de estimat din analiza datelor statistice oficiale disponibile, reducerea de TVA aplicată principalelor produse alimentare de la 1 iunie a crescut în ansamblu, atât...

Etichete:  , ,

Achim Irimescu: Producătorii din România trebuie protejați în fața importurilor

Autor: Ilie Stoian  /   joi, 28 ianuarie 2016

Specialist de primă mână, în domeniul politicilor agricole din România, cu stagii consistente la nivelul Uniunii Europene, nominalizarea domnului Achim Irimescu a reprezentat una dintre surprizele plăcute, în...

De ce nu putem asigura necesarul de carne-materie primă din România?

Autor: Miruna Sorescu  /   joi, 28 ianuarie 2016

Este o realitate cruntă faptul că producătorii autohtoni nu pot asigura decât 51% din cantitatea de carne din magazine. Statisticile reflectă acest adevăr, în cifre seci, raportate an de an. Pe de altă parte,...

Care sunt ”greii” sectorului european al cărnii?

Autor: Meat MIlk  /   joi, 28 ianuarie 2016

(Autor: Romulus Cristea) Germania, Polonia, Franța și Marea Britanie sunt liderii europeni de necontestat la producția de carne de porc, carne de pasăre, carne de vită și respectiv carne de oaie. Clasamentul...

Aveți TVA de 9 %. V-au crescut vânzările?

Autor: Ilie Stoian  /   miercuri, 7 octombrie 2015

Unul dintre cele mai apreciate momente din trecuta ediție a Expo Conferinței Internaționale Meat & Milk a fost Masa rotundă care a avut ca titlu ”Avem TVA de 9 %. Ce facem cu el?”, masă rotundă care se...

Zodia sectorului de carne are planetele aliniate în ascendent

Autor: Ilie Stoian  /   marți, 26 mai 2015

După mai bine de 9 ani, timp în care cota de TVA a fost majorată succesiv, în fine, Guvernul a anunțat în această primăvară iminența reducerii acestei taxe la 9 % de la 1 iunie. Vestea a bucurat pe toată...

2014, anul prețurilor mici la furaje

Autor: Meat MIlk  /   sâmbătă, 11 octombrie 2014

Livrările globale de cereale furajere pentru anul de producție 2014/15 sunt prognozate să urce față de anul anterior cu 7 milioane de tone, pe baza vânzărilor mai mari din stocurile actuale ale SUA, Braziliei și...

Impactul investiţiilor chinezești în România, o afacere cu bătaie lungă

Autor: Aura Alexa Ioan  /   miercuri, 18 iunie 2014

(Autor: Aura Alexa Ioan) Mirajul investiţiilor chinezești în mai multe domenii-cheie ale României, dar, în special, în sectorul de carne, a cuprins atât autorităţile, cât şi pe fermierii autohtoni. Recent,...

Oportunităţi şi constrângeri pe piaţa cărnii din România

Autor: Meat MIlk  /   sâmbătă, 8 februarie 2014

În primul exerciţiu de funcţionare a agriculturii româneşti, după rigorile Politicii Agricole comune (PAC), producătorii şi procesatorii de carne români s-au străduit să “prindă din mers” regulile...

Sistemul integrat, stabilitate și succes pe termen lung

Autor: Ilie Stoian  /   luni, 7 octombrie 2013

Acum trei ani, după ce am realizat un reportaj la CAI Curtici, am povestit uni oficial al uni lanț de hipermarket-uri ce am văzut acolo. Respectivul, ne-a rugat să-i dăm datele de contact ale domnului Dimitrie...