Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Cover story

Falsificarea cărnii şi a produselor din carne

Autor: Meat MIlk  /   vineri, 26 iulie 2013

Falsificarea este şi va rămâne un fenomen greu de înlăturat de pe piaţa autohtonă alimentară, cât şi de pe pieţele străine, atâta timp cât nu va fi perfecţionat controlul mărfurilor. Perceperea unor...

Ar exista industria mezelurilor fără E-uri?

Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 17 aprilie 2013

Majoritatea covârşitoare a specialiştilor în industrie alimentară recunosc că, în fapt, comportamentul consumatorului nu se poate explica decât prin cunoaşterea sistemului de factori care acţionează în...

Marea provocare a anului 2013 va fi dinamizarea vânzărilor

Autor: Ilie Stoian  /   joi, 28 februarie 2013

Începutul anului 2013 găsește sectorul de producție și procesare a cărnii din România în totală incertitudine. Nivelul scăzut al puterii de cumpărare a populației, prețul ridicat al materiilor prime pe...

Carnea de consum

Autor: Meat MIlk  /   joi, 31 ianuarie 2013

Dintre toate produsele de origine animala incluse in alimentatia fiecaruia dintre noi, carnea se situeaza pe primul plan, atat datorita continutului ridicat de substante nutritive, cat si digestibilitatii ridicate si,...

Etichete: 

Piata mezelurilor fierte e in cadere libera

Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 30 ianuarie 2013

Cu o acoperire sortimentala foarte mare, mezelurile fierte reprezinta principala pondere a preparatelor din carne, in general. De la crenvursti, la specialitati, mezelurile fierte fac si volume, si valori, dar sunt si...

Avicultura da din aripi a profit

Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 30 ianuarie 2013

Spre deosebire de alte sectoare ale Industriei alimendare si, mai cu seama, spre deosebire de celelalte sectoare ale cresterii animalelor si procesarea carnii, productia si procesarea carnii de pasare din Romania nu...

Etichete: 

Private label, armistitiul procesatorului cu retailul

Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 30 ianuarie 2013

Intr-un hai ku, Nichita Stanescu spunea, referindu-se la artist: Desi, nimeni nu are nevoie de el, fara el nu se poate. Parafrazandu-l, putem spune, cu referire la retail: Desi, toti producatorii il injura, fara el nu...

Etichete: 

Carnea de mici, constanta din portofoliul procesatorilor

Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 30 ianuarie 2013

Indiferent de dimensiunea afacerii, indiferent de marimea fabricii sau a carmangeriei, putem spune ca nu exista procesator care sa nu includa in lista sa de produse si carnea de mici. Livrata vrac ori preambalata,...

Etichete: 

Retailul romanesc, inger sau demon?

Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 30 ianuarie 2013

La peste 10 ani de la deschiderea marilor retele de retail din Romania, merita sa ne intrebam cat de avantajoasa este relatia procesatorilor de carne cu hypermarketurile. Au ei de castigat? Sunt pacaliti? Au stiut ei sa...

Etichete: 

Tendinte in industria carnii

Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 30 ianuarie 2013

La vreme de criza, este aproape imposibil sa vorbesti despre tendinte tehnologice sau continut al produselor din Industria carnii, fara sa tii cont de diminuarea volumului de vanzari. Pentru ca, in ultima instanta,...

Etichete: