Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close
Conferinta

Dosar

A crescut consumul. Dar profitul firmelor de carne și lactate?

Autor: Aura Alexa Ioan  /   miercuri, 5 iulie 2017

Suntem un popor gurmand, căruia îi place să mânânce bine, produse de calitate și dacă se poate, cât mai ieftin. Dacă la consumul de carne de capră și oaie nu excelăm, nu același lucru se poate spune despre...

Etichete:  , ,

Guvernul de la Haga: Piața e favorabilă, investiți în România!

Autor: Mircea Demeter  /   miercuri, 3 mai 2017

Așa cum ne-am învățat cititorii, vă prezentăm rapoarte asupra piețelor de lactate și produse din carne din România, întocmite de străini. Apelăm la aceste analize gândind că sunt mai obiective decât cele...

Etichete:  , ,

Mai putem revigora sectorul de creștere a suinelor?

Autor: Aura Alexa Ioan  /   joi, 13 aprilie 2017

Ce se întâmplă cu carnea de porc autohtonă? Prognozele nu sunt deloc de bun augur. Conform avertismentelor Asociației Române a Cărnii (ARC), prețul cărnii de porc se majorează din luna aprilie, în medie cu...

Etichete:  , ,

Care este adevărata față a Industriei lactate românești?

Autor: Aura Alexa Ioan  /   joi, 26 ianuarie 2017

Anul 2017 rămâne marcat de criza internațională de pe piața lactatelor, iar piața autohtonă se învârte în același cerc vicios. Fermierii se plâng că au ajuns să vândă laptele la prețul unei sticle de...

ARC și Pro Agro cer TVA de 9 % și pentru produsele din carne

Autor: Maria Demetriad  /   joi, 19 februarie 2015

După cum am anunțat ieri dupăamiază, în interviul exclusiv pe care ni l-a acordat domnul Alex Jurconi, președintele federației Pro Agro, patronatele din sectorul cărnii, cum ar fi ARC și Pro Agro, precum și...

La ce prețuri au importat carne procesatorii români?

Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 28 ianuarie 2015

Prețul mediu al cărnii de importate în România, pentru primele șase luni din 2014 a scăzut la 149 EUR/100 kg față de la 170,4 EUR/kg pentru aceeași perioadă de timp a anului 2012 (-14,05%), conform datelor...

Noul PAC va schimba lanțul de producție, procesare și distribuție a cărnii

Autor: Meat MIlk  /   sâmbătă, 11 octombrie 2014

Introducerea unei scheme de sprijin dedicată fermelor mici va contribui la consolidarea competitivităţii şi la menţinerea vitalităţii și biodiversității zonelor rurale.   Acordul a fost validat. Ce...

Etichete:  , , ,

Structura importurilor românești de carne

Autor: Meat MIlk  /   luni, 16 iunie 2014

(Autor: Alexandru Peligrad) O cincime din totalul importurilor de produse agroalimentare ale României în perioada 2002-2011, judecând din punct de vedere valoric,  sunt reprezentate de carne și produsele din...

Hrana-furaj pentru acvacultură

Autor: Meat MIlk  /   sâmbătă, 8 februarie 2014

La fel ca în orice alt domeniu al producției de carne, și în acvacultură, asigurarea unei alimentații de calitate este determinantă în realizarea unei producții piscicole performante, din punct de vedere...

Valoarea nutritivă şi eficienţa pe unitatea de produs

Autor: Meat MIlk  /   luni, 7 octombrie 2013

Pentru un produs alimentar, valoarea nutritivă constituie criteriul notărilor în aprecierea calităţii, determinare căreia presupune evidenţierea unui raport dintre necesarul de substanţe nutritive zilnic şi...

Distincţii conceptuale între “defect” şi “neconform”

Autor: Meat MIlk  /   joi, 28 februarie 2013

“Distincţia dintre conceptele “defect” şi “neconformitate” este importantă deoarece aceasta are conotaţii legale, în special cele asociate problemelor referitoare la răspunderea juridică pentru produs....

Termenul de valabilitate al produselor vrac

Autor: Meat MIlk  /   joi, 31 ianuarie 2013

Produsele din carne, neambalate de producator si oferite vrac clientilor in micile si marile magazine isi fac tot mai mult loc. Interesul relativ pentru aceasta modalitate de vanzare il reprezinta posibilitatea...

Etichete: 

Sc aurora com, calitate, dinamism, dezvoltare

Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 30 ianuarie 2013

SC AURORA COM, a debutat pe piata romaneasca in 1996 cu preparate traditionale din carne si produse din carne fabricate dupa retete vechi, calitatea fiind obiectivul primordial al societatii....

Etichete: 

Canale de distributie

Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 30 ianuarie 2013

O afacere, oricat de bine ar fi pusa la punct, nu poate avea succes decat in conditiile in care desfacerea productiei isi dovedeste eficienta. In fond, nu produci decat pentru a vinde Iar pentru a vinde cat mai...

Etichete: 

Identificarea noilor piete, prioritatea anului 2012

Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 30 ianuarie 2013

Anii de recesiune au determinat reasezarea pietei autohtone a produselor din carne. Scaderea consumului (fiscalizat), in conditiile cresterii pietei negre, au cauzat regandirea strategiilor de desfacere, cu atat mai...

Etichete: 

Aditivii: necesitate sau exces?

Autor: Ilie Stoian  /   miercuri, 30 ianuarie 2013

Sa vorbim de funie in casa spanzuratului? Nici chiar asa Diavolul nu e nici pe departe intr-atat de negru pe cat ar parea. Dar tema aditivilor vine spre noi, culmea, din mediul de afaceri al industriei de procesare a...

Etichete: