Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Editorial

Piața cărnii din Rusia nu se va deschide pentru fermierii Europei

Autor: Ilie Stoian  /   joi, 26 mai 2016

Comisia Europeană admite că în negocierile cu Rusia privind ridicarea embargoului impus cărnii fermierilor europeni au fost făcute ”progrese limitate”, în fapt, un mod politicos și diplomatic de a afirma că...

…și la vară, soare!

Autor: Ilie Stoian  /   luni, 23 mai 2016

Într-un dialog telefonic avut acum ceva vreme cu domnul Ioan Ladoși, președinte al APCPR, acesta îmi spunea la telefon: ”Să vedem cine mai apucă vara!” Și, nu era departe de adevăr, ținând cont de...

Etichete:  , ,

…și la vară, soare!

Autor: Ilie Stoian  /   vineri, 22 aprilie 2016

Într-un dialog telefonic avut acum ceva vreme cu domnul Ioan Ladoși, președinte al APCPR, acesta îmi spunea la telefon: ”Să vedem cine mai apucă vara!” Și, nu era departe de adevăr, ținând cont de...

Criză totală!

Autor: Ilie Stoian  /   vineri, 1 aprilie 2016

Declarațiile domnului Achim Irimescu, ministru al Agriculturii, făcute la finalul lunii martie, au pus realmente întreaga țară pe un jar mai încins decât cel sugerat de numele rubricii de față. Asta, pentru...

Cu stângu-n dreptul

Autor: Ilie Stoian  /   joi, 11 februarie 2016

O știre bazată pe o analiză de piață a celor de la Vektor Marktforschung anunța că mezelurile private label au ajuns la un nivel de piață de 15 %. O fi bine? O fi rău? Să vedem:   Măcar pe...

Rețeta Consacrată-Calitate la superlativ, sau ”săraca satului”?

Autor: Ilie Stoian  /   joi, 15 octombrie 2015

Credem că nu greșim dacă spunem că au trebuit mai bine de doi ani pentru a se ajunge la emiterea Ordinului comun MADR/MS/ANPC nr. 394/2014, acela care bătea în cuie ce e și ce vrea ea, ”Rețeta Consacrată”....

Acum începe partea grea!

Autor: Ilie Stoian  /   vineri, 9 octombrie 2015

S-ar putea ca mulți să nu fie de acord cu noi, dar așa credem: de abia acum începe partea grea! Știm, sectorul de carne a traversat o perioadă cruntă. Nici acum, lucrurile nu stau prea bine dar, orice s-ar spune,...

Etichete:  , , ,

Finanțele mângăie protector evazioniștii, încă șase luni

Autor: Ilie Stoian  /   miercuri, 15 iulie 2015

Finanțele mângâie pe creștet, părintește, încă șase luni, evazioniștii, prin ultima decizie luată acum câteva zile și anunțată de postul TV DiGi 24. Mai precis, este vorba despre amânarea măsurii de...

De la starea de avarie, la starea de profit continuu

Autor: Ilie Stoian  /   vineri, 29 mai 2015

Reducerea cotei de TVA, de la 24, la 9 %, pentru produsele alimentare, așadar, și pentru carne și produsele din carne, are darul ca, în sfârșit, să se revină la o oarecare normalitate, din punctul de vedere al...

Dovada aberației: Din TVA s-a încasat cu 1 md. euro mai puțin ca în 2013!

Autor: Ilie Stoian  /   miercuri, 4 februarie 2015

Ce dovadă mai bună, pentru a proba aberanta menținere a cotei de TVA la nivelul de 24 %, decât faptul că, potrivit datelor Ministerului de Finanțe și INSSE, în 2014, din TVA, s-a încasat cu un miliard de euro...

Speranțele, ca niște șunci transpirate

Autor: Ilie Stoian  /   sâmbătă, 11 octombrie 2014

La ora la care sunt scrise aceste rânduri, rezultatele alegerilor prezidențiale sunt departe de a fi cunoscute. De ce sunt ele de interes pentru sectorul de carne? Pentru că, dacă noul președinte va fi acela care...

Etichete:  , , ,

Suntem mici, mici de tot!

Autor: Ilie Stoian  /   sâmbătă, 11 octombrie 2014

O declarație a domnului Ovidiu Dușleag, Vicepreședinte al Asociației Române a Cărnii, făcută acum mai bine de o lună, spunea mai mult decât o radiografie în amănunt: față de situația din 2008, în...

Etichete:  , , ,

Rugați-vă la Sfântul Mare Mucenic Electoralie!

Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 18 iunie 2014

(Autor: Ilie Stoian) Să recapitulăm, citându-l pe președintele Băsescu: ”La vremea potrivită, eu i-am spus lui Boc că mai bine e să taie din pensii, decât să majoreze TVA-ul la 24 %, dar nu m-a...

Etichete:  , , ,

Drama e alta

Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 18 iunie 2014

(Autor: Ilie Stoian)  Sectorul de carne al României se află în clipa în care, ori se prăbușește, ori va reîncepe ascensiunea. Transformările sunt majore, atât în zona de producție primară, în ferme,...

Etichete:  , , , ,

Drumul spre profit

Autor: Meat MIlk  /   sâmbătă, 8 februarie 2014

Autor: Ilie Stoian Drumul spre profit al anului 2014 pare a începe la fel de poticnit ca altădată, în ciuda efervescenței de moment a finalului de an 2013, când chinezii promiteau românilor și marea, și...

Totul se joacă la taraba politicii

Autor: Ilie Stoian  /   luni, 7 octombrie 2013

Deși finalul de an este departe, o imagine generală pare a se contura. Iar imaginea ne arată că sectorul de procesare a cărnii a trecut în 2013 prin momente deosebit de dificile. Numai dacă ne gândim la iureșul...