Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Editorial

Drumul spre profit

Autor: Meat MIlk  /   sâmbătă, 8 februarie 2014

Autor: Ilie Stoian Drumul spre profit al anului 2014 pare a începe la fel de poticnit ca altădată, în ciuda efervescenței de moment a finalului de an 2013, când chinezii promiteau românilor și marea, și...

Totul se joacă la taraba politicii

Autor: Ilie Stoian  /   luni, 7 octombrie 2013

Deși finalul de an este departe, o imagine generală pare a se contura. Iar imaginea ne arată că sectorul de procesare a cărnii a trecut în 2013 prin momente deosebit de dificile. Numai dacă ne gândim la iureșul...

Nu ne pare bine că avem dreptate!

Autor: Ilie Stoian  /   vineri, 26 iulie 2013

De regulă, jurnalistul se bucură atunci când scrie ceva, iar evoluția lucrurilor îi dau dreptate. De această dată, nu prea avem motive de bucurie. Asta, pentru că, încă de anul trecut avertizam asupra...

Jos TVA-ul !!!

Autor: Ilie Stoian  /   miercuri, 17 aprilie 2013

La puțin timp după alegerile legislative de anul trecut, Președintele Băsescu dezvăluia: ”Eu am propus diminuarea pensiilor, dar Boc a preferat mărirea TVA-ului”. Ar fi fost o soluție mai bună, pentru...

…iar, în față, cu tremurici!

Autor: Ilie Stoian  /   miercuri, 20 februarie 2013

Euforia începutului de iarnă s-a topit precum zăpada așternută după alegerile din 9 decembrie. Speranța în sprijinul pe care sectorul de carne îl va primi de la noii guvernanți a murit aproape ”ante...

In sanatate si belsug

Autor: Meat MIlk  /   joi, 31 ianuarie 2013

Pentru sectorul de productie si procesare a carnii din Romania, anul 2012 s-a dovedit a fi unul dintre cei mai dificili, din 1990 si pana acum. Inceput in scaderea accentuata si de viforul lunilor februarie si martie,...

La rascruce

Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 30 ianuarie 2013

Banca Mondiala si FMI prevad cresterea globala a preturilor la carne. Rabobank avertizeaza: Fermierii nu mai au cu ce sa-si creasca animalele. Banca Europeana anunta crearea de stocuri. Rapoartele FAO vorbesc despre o...

Etichete: 

TVA redus la alimente? Ce glumă!

Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 30 ianuarie 2013

Incepand cu aceasta primavara, mai abitir ca anul trecut, proprietarii de afaceri din industria alimentara si, cu precadere, cei din sectorul de procesare a carnii au afirmat, preluand o idee de partid, ca vor determina...

Oportunitatea dialogului

Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 30 ianuarie 2013

De o bucata de vreme, aproape ca nu e zi lasata de la Dumnezeu in care presa generalista sa nu acuze producatorii de alimente ca otravesc populatia. Adoptand un limbaj care, de multe ori, ne aminteste de mania...

Etichete: 

E de rau, de foarte rau

Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 30 ianuarie 2013

Daca piata neagra a carnii si a produselor din carne a ajuns la 60%, asa cum a anutat recent presedintele Romalimenta, Sorin Minea, inseamna ca e de rau, e de foarte rau Asta inseamna ca industria e sufocata. ªi mai...

Etichete: 

The show must go on

Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 30 ianuarie 2013

Cu bune si cu rele, 2011 isi trece ultimele zile. Pentru producatorii si procesatorii de carne din Romania nu a fost, nicicum, un an usor. Incertitudinile au planat asupra fiecaruia, chiar daca, dupa doi ani de...

Etichete: 

Ne vedem la targ

Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 30 ianuarie 2013

  Miercuri, 19 octombrie 2011, la nivelul 0 al Pavilionului Central al Romexpo, va fi taiata panglica inaugurala a primului Salon International Fabrica de Carne, organizat de agentia infoALIMENT si redactia...

Etichete: 

Balada inconstientei

Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 30 ianuarie 2013

Aderarea Romaniei la spatiul comun european a presupus numeroase schimbari de ordin legislativ, economic si social. Ca pachetul pe care ni l-am asumat a fost negociat din pozitia celui care sta in genunchi, acceptand...

Etichete: 

Inapoi in viitor

Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 30 ianuarie 2013

Realitatile industriei alimentare si ale comertului sunt mult schimbate fata de anul 2008; aceasta a fost concluzia trasa la finalul Forumului Piata FMCG-2011, manifestare organizata de revista Piata. Cunoscand starea...

Etichete: 

Verde

Autor: Meat MIlk  /   marți, 29 ianuarie 2013

Sunt convinsa ca nimeni nu s-ar astepta vreodata la un numar „Verde” al revistei Fabrica de Carne. Este clar ca nu vom milita niciodata pentru limitarea consumului de carne, pentru renuntarea la mezeluri,...

Etichete: 

Fata Morgana

Autor: Meat MIlk  /   marți, 29 ianuarie 2013

„Om de afaceri caut iesirea din criza”. Multi dintre managerii din Romania acestui inceput de 2011 ar putea intra sub umbrela acestui slogan. Politicienii, reprezentantii FMI si alti „oameni de...

Etichete: