Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Editorial

Dovada aberației: Din TVA s-a încasat cu 1 md. euro mai puțin ca în 2013!

Autor: Ilie Stoian  /   miercuri, 4 februarie 2015

Ce dovadă mai bună, pentru a proba aberanta menținere a cotei de TVA la nivelul de 24 %, decât faptul că, potrivit datelor Ministerului de Finanțe și INSSE, în 2014, din TVA, s-a încasat cu un miliard de euro...

Speranțele, ca niște șunci transpirate

Autor: Ilie Stoian  /   sâmbătă, 11 octombrie 2014

La ora la care sunt scrise aceste rânduri, rezultatele alegerilor prezidențiale sunt departe de a fi cunoscute. De ce sunt ele de interes pentru sectorul de carne? Pentru că, dacă noul președinte va fi acela care...

Etichete:  , , ,

Suntem mici, mici de tot!

Autor: Ilie Stoian  /   sâmbătă, 11 octombrie 2014

O declarație a domnului Ovidiu Dușleag, Vicepreședinte al Asociației Române a Cărnii, făcută acum mai bine de o lună, spunea mai mult decât o radiografie în amănunt: față de situația din 2008, în...

Etichete:  , , ,

Rugați-vă la Sfântul Mare Mucenic Electoralie!

Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 18 iunie 2014

(Autor: Ilie Stoian) Să recapitulăm, citându-l pe președintele Băsescu: ”La vremea potrivită, eu i-am spus lui Boc că mai bine e să taie din pensii, decât să majoreze TVA-ul la 24 %, dar nu m-a...

Etichete:  , , ,

Drama e alta

Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 18 iunie 2014

(Autor: Ilie Stoian)  Sectorul de carne al României se află în clipa în care, ori se prăbușește, ori va reîncepe ascensiunea. Transformările sunt majore, atât în zona de producție primară, în ferme,...

Etichete:  , , , ,

Drumul spre profit

Autor: Meat MIlk  /   sâmbătă, 8 februarie 2014

Autor: Ilie Stoian Drumul spre profit al anului 2014 pare a începe la fel de poticnit ca altădată, în ciuda efervescenței de moment a finalului de an 2013, când chinezii promiteau românilor și marea, și...

Totul se joacă la taraba politicii

Autor: Ilie Stoian  /   luni, 7 octombrie 2013

Deși finalul de an este departe, o imagine generală pare a se contura. Iar imaginea ne arată că sectorul de procesare a cărnii a trecut în 2013 prin momente deosebit de dificile. Numai dacă ne gândim la iureșul...

Nu ne pare bine că avem dreptate!

Autor: Ilie Stoian  /   vineri, 26 iulie 2013

De regulă, jurnalistul se bucură atunci când scrie ceva, iar evoluția lucrurilor îi dau dreptate. De această dată, nu prea avem motive de bucurie. Asta, pentru că, încă de anul trecut avertizam asupra...

Jos TVA-ul !!!

Autor: Ilie Stoian  /   miercuri, 17 aprilie 2013

La puțin timp după alegerile legislative de anul trecut, Președintele Băsescu dezvăluia: ”Eu am propus diminuarea pensiilor, dar Boc a preferat mărirea TVA-ului”. Ar fi fost o soluție mai bună, pentru...

…iar, în față, cu tremurici!

Autor: Ilie Stoian  /   miercuri, 20 februarie 2013

Euforia începutului de iarnă s-a topit precum zăpada așternută după alegerile din 9 decembrie. Speranța în sprijinul pe care sectorul de carne îl va primi de la noii guvernanți a murit aproape ”ante...

In sanatate si belsug

Autor: Meat MIlk  /   joi, 31 ianuarie 2013

Pentru sectorul de productie si procesare a carnii din Romania, anul 2012 s-a dovedit a fi unul dintre cei mai dificili, din 1990 si pana acum. Inceput in scaderea accentuata si de viforul lunilor februarie si martie,...

La rascruce

Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 30 ianuarie 2013

Banca Mondiala si FMI prevad cresterea globala a preturilor la carne. Rabobank avertizeaza: Fermierii nu mai au cu ce sa-si creasca animalele. Banca Europeana anunta crearea de stocuri. Rapoartele FAO vorbesc despre o...

Etichete: 

TVA redus la alimente? Ce glumă!

Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 30 ianuarie 2013

Incepand cu aceasta primavara, mai abitir ca anul trecut, proprietarii de afaceri din industria alimentara si, cu precadere, cei din sectorul de procesare a carnii au afirmat, preluand o idee de partid, ca vor determina...

Oportunitatea dialogului

Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 30 ianuarie 2013

De o bucata de vreme, aproape ca nu e zi lasata de la Dumnezeu in care presa generalista sa nu acuze producatorii de alimente ca otravesc populatia. Adoptand un limbaj care, de multe ori, ne aminteste de mania...

Etichete: 

E de rau, de foarte rau

Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 30 ianuarie 2013

Daca piata neagra a carnii si a produselor din carne a ajuns la 60%, asa cum a anutat recent presedintele Romalimenta, Sorin Minea, inseamna ca e de rau, e de foarte rau Asta inseamna ca industria e sufocata. ªi mai...

Etichete: 

The show must go on

Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 30 ianuarie 2013

Cu bune si cu rele, 2011 isi trece ultimele zile. Pentru producatorii si procesatorii de carne din Romania nu a fost, nicicum, un an usor. Incertitudinile au planat asupra fiecaruia, chiar daca, dupa doi ani de...

Etichete: