Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close
Bauma

Idei de afaceri

Cum înființezi un abator?

Autor: Miruna Sorescu  /   miercuri, 10 februarie 2016

În România, există o penurie de abatoare, fiind județe întregi care nu au, pe întreg teritoriul, niciun abator. În condițiile în care există un asemenea vad pe piața românească, este de la sine înțeles...

Etichete:  , ,

Ferma de midii Agigea, vinde scoicile cu2 euro pe kilogram

Autor: Maria Demetriad  /   joi, 17 septembrie 2015

România există o singură fermă de midii, la Agigea. Delicioasele scoici se găsesc de vânzare în două lanţuri de hypermarketuri şi în câteva restaurante de pe Litoral, la un preţ de aproximativ 2 euro pentru...

Etichete:  , ,

Înființarea și exploatarea unei ferme de nurci

Autor: Aura Alexa Ioan  /   vineri, 29 mai 2015

În România, o afacere care se dovedeşte profitabilă, a fost foarte puţin dezvoltată: cea a fermelor de animale de blană! Asta nu a însemnat că olandezii, mari crescători de animale de blană, nu au...

Etichete:  , , ,

Înființarea și exloatarea unei ferme de calcani

Autor: Meat MIlk  /   sâmbătă, 11 octombrie 2014

Peşte plat, calcanul îşi petrece cea mai mare parte a timpului pe fundul mării, îngropat jumătate în nisip, de unde îşi extrage hrana. Acest lucru impune o constrângere majoră pentru creşterea sa, deoarece...

Etichete:  , , ,

Organizarea și exploatarea unei ferme de rațe

Autor: Aura Alexa Ioan  /   miercuri, 18 iunie 2014

(Autor: Aura Alexa Ioan) Deşi în România sunt puţini fermieri care s-au gândit să investească într-o fermă de raţe, preferând fermele de pui sau curcani, se pare că gurmanzii sunt cei care dau tonul acestei...

Etichete:  , , ,

Creşterea struţilor

Autor: Meat MIlk  /   luni, 7 octombrie 2013

Cu mai bine de 150 de ani în urmă, creşterea struţilor s-a făcut extensiv, însă datorită caracterului economic căpătat de această ramură personalizată avicolă, creşterea se realizează intensiv, în ferme...

Ferma de sturioni

Autor: Meat MIlk  /   vineri, 26 iulie 2013

Sturionii sunt peştii cei mai valoroşi din întreaga lume. Aceştia produc celebrul caviar, cu gust delicios, vândut la preţuri considerabile (30-50 euro/100 g). Creşterea sturionilor în România poate fi privită...

Pasul tehnic spre creşterea găinilor ouătoare

Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 17 aprilie 2013

Conform obiectivelor dezvoltării zootehniei, în România este preconizată înlocuirea treptată a pseudofermelor de subzistenţă cu exploataţii avicole situate la diferite niveluri economice. Creşterea găinilor...

Înfiinţarea unui centru logistic pentru depozitarea cărnii

Autor: Maria Demetriad  /   joi, 28 februarie 2013

Un centru logistic pentru depozitarea cărnii şi a preparatelor de carne poate reprezenta o oportunitate atât pentru cei care doresc să se limiteze strict la o astfel de afacere, cât şi pentru companiile aflate în...

Infiintarea unei ferme de curcani hibrizi

Autor: Meat MIlk  /   joi, 31 ianuarie 2013

Cresterea curcanilor constituie o ramura a aviculturii care a cunoscut dezvoltarea reala in ultimele decenii, afirmandu-se, tot mai mult, la nivel mondial, in segmentul crescatorilor de pasari grele. Dezvoltarea...

Etichete:  , , ,

Ferma piscicola de pastravi

Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 30 ianuarie 2013

Pentru inceput, practicata cu minimum de investitii si la scara mica, o pastravarie poate deveni, in timp scurt, producatoare a unor mari cantitati de peste cu valoare economica ridicata, raportat la suprafata de teren...

Etichete: 

Ferma de prepelite

Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 30 ianuarie 2013

Venite din familia Phasianoideea, ordinul Galiforme, din clasa Avex, asemenea gainilor, porumbeilor si potarnichiilor, prepelitele au origini in toate continentele, mai putin in America. Unele dintre ele sunt pasari...

Etichete: 

Infiintarea laboratorului privat de testare

Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 30 ianuarie 2013

Implementarea de strategii pe termen mediu si lung privind dezvoltarea laboratoarelor sanitare veterinare, in contextul noii viziuni europene, a impus crearea cadrului legislativ si organizatoric infiintarii...

Etichete: 

Infiintarea unui magazin de produse traditionale

Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 30 ianuarie 2013

Pentru tot mai multi producatori de preparate si produse din carne, a devenit din ce in ce mai evident faptul ca a te rezuma doar la procesare si a lasa desfacerea exclusiv la mana comerciantilor inseamna limitarea...

Etichete: 

Porumbeii de carne, alternativa gustoasa si sanatoasa

Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 30 ianuarie 2013

Nu de putine ori, am citit despre gustoasele si sanatoasele mese din trecut, acelea la care, printre altele, se manca si carne de porumbel. Chiar si azi, sunt destui locuitori din zonele rurale care, pentru consumul...

Etichete: 

Managementul fermelor de bovine pentru carne

Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 30 ianuarie 2013

Este stiut ca, in magazine, romanilor li se serveste carne de vaca importata. Observati, va rugam, ca nu am dat informatiei caracter exclusivist, deoarece doar in proportie de 0,7-0,8% carnea de vita cumparata de...

Etichete: