Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close
Conferinta

Meridiane istorice si culinare

Arabii Evului Mediu timpuriu, primii intelectuali ai agriculturii

Autor: Ilie Stoian  /   sâmbătă, 11 octombrie 2014

În secolul VII dChr., un popor de nomazi aproape necunoscut, din Peninsula Arabiei, își face intrarea pe scena istoriei universale, impulsionat de noua lui religie, Islamul. În mod spectaculos, în numai zece ani,...

Creșterea animalelor în Dacia Romană

Autor: Ilie Stoian  /   miercuri, 17 aprilie 2013

Bogatul bagaj de informații legate de istoria Daciei ne detrmină să alocăm două spații editoriale zonei geo-istorice a României actuale. Pentru prima parte, vom prezenta aspecte legate de creșterea animalelor...

Roma antica, baza civilizatiei occidentale

Autor: Meat MIlk  /   joi, 31 ianuarie 2013

Tragandu-si seva din civilizatia Greciei antice, dar si din cea a etruscilor, locuitori ai peninsulei italice de dinaintea inchegarii statului roman, se poate spune ca, prin asimilarea si distilarea celor doua culturi,...

Etichete:  ,

Grecia antica, intre austeritate si ospat

Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 30 ianuarie 2013

Grecia antica, unul dintre marile leagane ale civilizatiei, locul din care au izvorat atatea si atatea directii de dezvoltare a umanitatii ne ofera o imagine complexa asupra inceputurilor agriculturii si cresterii...

Etichete: 

Agricultura si alimentatia in japonia antica

Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 30 ianuarie 2013

Periplul nostru istoric in fascinantul univers al agriculturii, al zootehniei si al alimentatiei lumii ajunge in Japonia antica, locul rafinamentelor culinare, dar si a unei organizari de exceptie a acestei parti de...

Etichete: 

Taranul agricultor, elementul esential al chinei antice

Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 30 ianuarie 2013

In momentul de fata, China inseamna cea mai mare piata din lume, indiferent de domeniul la care ne-am referi, inclusiv cel alimentar. Din cate spun izvoarele istorice, la fel se intampla si acum mai bine de 2.000 de...

Etichete: 

Cresterea animalelor in india antica

Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 30 ianuarie 2013

Incursiunea noastra in istoria agriculturii, a cresterii animalelor si a alimentatiei continua, ghid fiindu-ne, ca pana acum, Istoria Culturii si Civilizatiei a academicianului Gheorghe Drimba. De aceasta data, istoria...

Etichete: 

Mos craciun vine din persia antica

Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 30 ianuarie 2013

Ne continuam periplul prin istoria agriculturii si alimentatiei popoarelor. De aceasta data, vom poposi in Persia Antica. Ghid ne va fi, la fel ca in editiile trecute, monumentala Istorie a Culturii si Civilizatiei a...

Etichete: 

Animalele indopate cu antibiotic, pericol pentru industria carnii

Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 30 ianuarie 2013

Bacteriile rezistente la antibiotic care apar la animalele crescute pentru carne, ca urmare a administrarii de antibiotice, pot fi transmise oamenilor, avertizeaza un studiu recent citat de Evenimentul Zilei, relateaza...

Etichete: 

Agricultura si cresterea animalelor in egiptul antic si palestina

Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 30 ianuarie 2013

...

Etichete: 

De la magia focului, la Codul lui Hammurabi

Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 30 ianuarie 2013

Odatã cu aceastã ediþie, vom face o incursiune in fascinanta istorie a preparatelor din carne, a evoluþiei alimentaþiei umanitãþii, a obiceiurilor, cutumelor ºi...

Etichete: 

Produse din carne cu traditie la noi si la altii

Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 30 ianuarie 2013

Locuitorii fiecarei tari si-au format gusturi specifice cand vine vorba de preparatele din carne: mai crude sau mai bine facute, afumate sau bine condimentate, grase sau light, cu un singur tip de carne sau cu...

Etichete: 

Sa intelegem hrana organica

Autor: Meat MIlk  /   marți, 29 ianuarie 2013

In ultima vreme, mai toti prietenii imi povestesc ca isi cumpara regulat mancare organica. In ziua de azi, cand cancerul induce frica cea mai mare si peste tot in jurul nostru auzim ca ceea ce mancam este unul dintre...

Etichete: 

BUCATARIA MOLECULARA: Cand mancarea intalneste stiinta

Autor: Meat MIlk  /   marți, 29 ianuarie 2013

Prima data cand am auzit expresia „bucatarie moleculara”, m-am gandit la felul in care isi comanda Jean-Luc Picard o portie de friptura, la Replicatorul de pe Enterprise, intre doua batalii cu romulanii. Am...

Etichete: 

Bucãtãria româneascã, între tradiþie ºi importurile culinare

Autor: Meat MIlk  /   marți, 29 ianuarie 2013

Umblatã fiind prin niºte colþuri de lume, nu pot sã nu îmi amintesc cum arãtau bagajele mele la plecarea de acasã, mai puþine haine ºi mai multã zacuscã,...

Etichete: 

Cum gatesc vecinii nostri maghiari

Autor: Meat MIlk  /   marți, 29 ianuarie 2013

Mai tineti minte tortul Dobos de la cofetaria din colt? Sau cârnatii picanti, dar atât de gustosi? Langosii, galustele cu prune sau strudelul luat in pauze, pe fuga, de la chioscul de lânga scoala? Ei bine, la mine...

Etichete: