Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Rezultatele controalelor ANSVSA din perioada Sărbătorilor Pascale

Autor: meatmilkmiercuri, 8 mai, 2019

(Comunicat) Peste 8.383 de unități din sectorul alimentar (pieţe agro-alimentare, abatoare şi centre de sacrificare a mieilor cu activitate temporară, unităţi de tranşare a cărnii, unităţi de procesare şi depozitare a alimentelor de origine animală, unităţi de vânzare cu amănuntul), au fost verificate de către inspectorii ANSVSA pentru prevenirea toxiinfecţiilor alimentare.

 

Astfel, în perioada 01.04.2019 – 02.05.2019, ANSVSA a demarat o serie amplă de controale oficiale la nivel național având drept scop verificarea condiţiilor de igienă în care sunt produse, depozitate, transportate şi valorificate carnea de miel şi ouăle destinate consumului uman, precum şi alte alimente de origine animală și non-animală.

 

În urma controalelor efectuate, deficienţele constatate de inspectorii sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor au fost sancționate prin aplicarea a 503 sancţiuni contravenţionale, care au însumat 1.819.360 de lei.

 

Totodată au fost emise 116 ordonanțe privind suspendarea activității și 175 de ordonanțe privind interzicerea desfășurării activității unor unități.

 

De asemenea, reprezentanții ANSVSA au aplicat măsuri de reținere oficială/sechestru și au dirijat către unități de neutralizare peste 8.177,24 kg de produse alimentare, precum și 72.280 de ouă,  care nu erau marcate în conformitate cu cerințele legale.  Dintre neconformităţile constatate și sancţionate pot fi menţionate următoarele:

 

-comercializarea mieilor fără documente de proveniență și transportul acestora cu mijloace de transport neautorizate;

-nerespectarea normelor sanitare veterinare privind condiţiile de igienă şi de temperatură pe durata transportului produselor alimentare;  

-deficiențe privind marcarea și etichetarea ouălor;

-deficiențe privind asigurarea trasabilității produselor alimentare;

-depozitarea și comercializarea către consumatorul final a produselor alimentare în spații care nu au fost înregistrate/autorizate sanitar veterinar, fără respectarea condițiilor de temperatură și igienă. (Serviciul Comunicare și Logistică Documentară)

Controale ANSVSA privind respectarea legislației comerțului stradal
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 iulie 2019

(Comunicat) Inspectorii ANSVSA au efectuat controale tematice la nivel național pentru verificarea modului de respectare a condiţiilor sanitare veterinare şi de siguranţa alimentelor a cerinţelor legislaţiei Uniunii Europene și naționale aplicabile comerţului stradal  cu produse de origine animală provenite din producția...

ANSVSA: Bilanț provizoriu al Comandamentului Estival 2019
Autor: meatmilk  /   joi, 18 iulie 2019

(Comunicat) Medicii veterinari oficiali care activează în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2019, au verificat în perioada 08.07.2019 – 14.07.2019, 242 de unități amplasate în cele 7 zone de interes turistic: Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costineşti şi Mangalia.   Controalele au vizat: 88 de...