Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close
Conferinta

Rezultatele controalelor ANSVSA în perioada minivacanței de 1 Mai

Autor: meatmilkmiercuri, 3 mai, 2017

(Comunicat) În perioada minivacanței de 1 Mai, inspectorii ANSVSA au controlat modul în care operatorii economici respectă normele şi cerinţele de igienă referitoare la depozitarea, manipularea, transportul şi expunerea alimentelor pentru comercializare, pentru a preveni apariţia unor toxiinfecţii alimentare.

 

Controalele au vizat unităţile de alimentaţie publică de tip restaurant, fast-food, laborator, cofetarie/patiserie, pensiune turistică, magazine alimentare din zonele de interes turistic, unităţi de alimentaţie publică cu caracter sezonier  în care se prepară, servesc şi se comercializează alimente.

 

Din centralizarea date furnizate de către Direcţiile Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor judeţene şi a municipiului Bucureşti, rezultă că, în intervalul menționat, s-au efectuat 1.164  de controale.

 

Pentru neregulile constate de inspectorii sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor au fost aplicate un număr de 191 de sancțiuni, în valoare totală de 125.400 de lei și au fost emise 5 Ordonanţe de suspendare a activităţii şi o Ordonanţă de interzicere a activităţii.

 

De asemenea, în urma controalelor efectuate au fost confiscate, în vederea distrugerii, 1.510 kg de produse alimentare (carne și produse din carne, produse lactate, produse de patiserie etc.) improprii pentru consumul public.

 

Principalele deficiențe constatate și sancționate au fost:

 

-depozitarea, manipularea și comercializarea produselor alimentare cu încălcarea normelor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor;

-ambalarea şi etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare;

-comercializarea produselor alimentare în spaţii neaprobate sanitar veterinar.

(Serviciul Comunicare)

Domnul Geronimo Brănescu, Președinte ANSVSA, a participat la ședința România-Moldova
Autor: meatmilk  /   vineri, 24 martie 2017

Guvernele României și Republicii Moldova au avut la Piatra Neamț o ședință comună, în cadrul căreia au fost abordate subiecte de interes comun.   Din delegația oficială română, care a participat la eveniment, a făcut parte și președintele Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, dr....

Negocieri între Petre Daea și Phil Hogan
Autor: meatmilk  /   miercuri, 22 martie 2017

(Comunicat) Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Petre Daea, a avut luni și marți, 20-21 martie a.c. la Bruxelles, o serie de întrevederi bilaterale. La întâlnirea cu Phil Hogan, comisar European pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală, au fost prezenți și directorul general Jerzy Plewa, directorul general adjunct Mihail...