Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close
Conferinta

Rezultatele controalelor ANSVSA în perioada minivacanței de 1 Mai

Autor: meatmilkmiercuri, 3 mai, 2017

(Comunicat) În perioada minivacanței de 1 Mai, inspectorii ANSVSA au controlat modul în care operatorii economici respectă normele şi cerinţele de igienă referitoare la depozitarea, manipularea, transportul şi expunerea alimentelor pentru comercializare, pentru a preveni apariţia unor toxiinfecţii alimentare.

 

Controalele au vizat unităţile de alimentaţie publică de tip restaurant, fast-food, laborator, cofetarie/patiserie, pensiune turistică, magazine alimentare din zonele de interes turistic, unităţi de alimentaţie publică cu caracter sezonier  în care se prepară, servesc şi se comercializează alimente.

 

Din centralizarea date furnizate de către Direcţiile Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor judeţene şi a municipiului Bucureşti, rezultă că, în intervalul menționat, s-au efectuat 1.164  de controale.

 

Pentru neregulile constate de inspectorii sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor au fost aplicate un număr de 191 de sancțiuni, în valoare totală de 125.400 de lei și au fost emise 5 Ordonanţe de suspendare a activităţii şi o Ordonanţă de interzicere a activităţii.

 

De asemenea, în urma controalelor efectuate au fost confiscate, în vederea distrugerii, 1.510 kg de produse alimentare (carne și produse din carne, produse lactate, produse de patiserie etc.) improprii pentru consumul public.

 

Principalele deficiențe constatate și sancționate au fost:

 

-depozitarea, manipularea și comercializarea produselor alimentare cu încălcarea normelor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor;

-ambalarea şi etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare;

-comercializarea produselor alimentare în spaţii neaprobate sanitar veterinar.

(Serviciul Comunicare)

Controale ANSVSA privind trasabilitea alimentelor congelate
Autor: meatmilk  /   luni, 10 aprilie 2017

În intervalul 7 – 9 aprilie, inspectori ai Direcțiilor Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor București și Ilfov au desfășurat controale inopinate, pentru a verifica modul în care operatorii din industria alimentară își respectă obligațiile privind asigurarea trasabilității produselor alimentare de origine animală...

Campanie de promovare a Programului Operațional pentru Pescuit și Afaceri Maritime 2014-2020
Autor: meatmilk  /   miercuri, 29 martie 2017

(Comunicat) În perioada 28.02.2017-23.03.2017, DGP AM POPAM a derulat o amplă campanie de promovare și informare la nivel național. În cadrul celor 7 evenimente de promovare și informare organizate la:   Tulcea, 28.02.2017 (participanți din județele: Constanța, Calarași, Ialomița, Giurgiu, Teleorman, Tulcea,...