Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close
Bauma

Rezultatele controalelor ANSVSA în perioada minivacanței de 1 Mai

Autor: meatmilkmiercuri, 3 mai, 2017

(Comunicat) În perioada minivacanței de 1 Mai, inspectorii ANSVSA au controlat modul în care operatorii economici respectă normele şi cerinţele de igienă referitoare la depozitarea, manipularea, transportul şi expunerea alimentelor pentru comercializare, pentru a preveni apariţia unor toxiinfecţii alimentare.

 

Controalele au vizat unităţile de alimentaţie publică de tip restaurant, fast-food, laborator, cofetarie/patiserie, pensiune turistică, magazine alimentare din zonele de interes turistic, unităţi de alimentaţie publică cu caracter sezonier  în care se prepară, servesc şi se comercializează alimente.

 

Din centralizarea date furnizate de către Direcţiile Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor judeţene şi a municipiului Bucureşti, rezultă că, în intervalul menționat, s-au efectuat 1.164  de controale.

 

Pentru neregulile constate de inspectorii sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor au fost aplicate un număr de 191 de sancțiuni, în valoare totală de 125.400 de lei și au fost emise 5 Ordonanţe de suspendare a activităţii şi o Ordonanţă de interzicere a activităţii.

 

De asemenea, în urma controalelor efectuate au fost confiscate, în vederea distrugerii, 1.510 kg de produse alimentare (carne și produse din carne, produse lactate, produse de patiserie etc.) improprii pentru consumul public.

 

Principalele deficiențe constatate și sancționate au fost:

 

-depozitarea, manipularea și comercializarea produselor alimentare cu încălcarea normelor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor;

-ambalarea şi etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare;

-comercializarea produselor alimentare în spaţii neaprobate sanitar veterinar.

(Serviciul Comunicare)

Falși inspectori de Protecția consumatorului, arestați de poliție în București
Autor: meatmilk  /   joi, 10 august 2017

(Comunicat) În perioada mai - august 2017, poliţiştii Serviciului Investigaţii Criminale Sector 4 au documentat activitatea a şase persoane, care utilizând legitimaţii ale unei asociaţii (în prezent desfiinţată) cu o denumire foarte apropiată de cea a unei autorităţi, s-ar fi prezentat la mai multe societăţi comerciale şi sub...

Noi reglementări în Codul muncii privind munca nedeclarată
Autor: meatmilk  /   miercuri, 9 august 2017

Conform unui comunicat emis de Ministerul Muncii și Justiției Sociale, Codul Muncii s-a modificat. Astfel, angajatorul are obligația de a păstra la locul de muncă o copie a contractului individual de muncă și documentele de evidenţă a timpului de muncă prestat zilnic de fiecare salariat, cu evidenţierea orei de începere şi a celei de...