Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Rezultatul controalelor efectuate de DSVSA Sălaj

Autor: Meat MIlkvineri, 25 aprilie, 2014

Un numar de 10.492 de miei s-au sacrificat in judetul Salaj inainte de Pasti, potrivit datelor primite de la Directia Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Salaj. Cea mai mare parte dintre acestia au fost sacrificati in cele doua abatoare autorizate din Salaj.
Responsabilii pentru siguranta alimentelor au precizat ca 10.356 de carcase de miei au fost livrate pentru comercializare in magazinele din tara si din strainatate.

Salajenii au cumparat de la abator pentru a pune pe masa de Pasti 130 de carcase de miel.  De asemenea, in zilele dinaintea sarbatorilor pascale, au fost sacrificati traditional, in gospodariile proprii, un numar de 136 capete, transmite DSVSA Salaj. Medicii veterinari responsabili cu siguranta alimentelor au facut controale la punctele de sacrificarea si de comercializare a mieilor si au confiscat sase carcase de miel.

Prin ordin al prefectului, in vederea prevenirii ilegalitatilor in randul comerciantilor, echipe mixte de control formate din comisari de la Protectia Consumatorilor, DSVSA si DSP au verificat marile magazine in Saptamana Mare. Echipele de control au descins in 14 magazine alimentare, sase piete agroalimentare si au verificat cinci masini care transportau produse de origine animala. Verificarile s-au finalizat cu trei amenzi in valoare de 8.600 de lei si cinci avertismente.

Totodata, au fost confiscate noua kilograme de carne alterata, care a fost transmisa spre neutralizare. Prefectul Ionel Ciunt a dispus prelungirea protocolului de colaborare dintre cele trei institutii pana dupa data de 1 Mai, cand se preconizeaza ca un numar mare de salajeni vor cumpara carne si pasta de mici pentru a incinge gratarele. (graiulsalajului.ro)

Se extind controalele de sănătate la importul de porci din SUA și Canada
Autor: Meat MIlk  /   luni, 15 decembrie 2014

În urma deciziei Comisiei Europene luată săptămâna trecută, se extind controalele de sănătate asupra importurilor de porci vii din SUA și Canada, până la 31 octombrie anul viitor (2015) ca urmare a  preocupărilor legate de cazurile numeroase ale virusului diareei porcine epidemice (DPE). În luna iulie, Bruxelles-ul a impus re guli...

Laringotraheita infecțioasă aviară
Autor: Meat MIlk  /   vineri, 12 decembrie 2014

Laringotraheita infecțioasă aviară (LTI) este o boală infectocontagioasă endemică, care afectează îndeosebi găinile și fazanii, cu evoluție acută, caracterizată clinic prin tulburări respiratorii grave, iar morfopatologic prin leziuni catarale sau hemoragico-necrotice ale mucoasei laringotraheale.   Importanță,...