Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Riscul fenilbutazonei, evaluat în Europa

Autor: Meat MIlkmiercuri, 13 martie, 2013

EFSA și Agenția Europană a Medicamentelor (EMA) vor efectua împreună o evaluare a riscurilor potențiale pentru oameni ale reziduurilor medicamentului pentru durere administrat animalelor, fenilbutazona, cunoscut ca bute, informează globalmeatnews.com.

Agențiile acționează la cererea Comisiei Europene în urma scandalului recent privind contaminarea cu bute, care a fost găsită în ADN-ul de cal din produsele din carne de vită din Europa. Bute a fost găsit într-un număr de carcase de cal care urmau să fie introduse în lanțul alimentar din Europa, precum și în burgerii și chifteluțele vândute în Portugalia.

EFSA și EMA au spus că vor folosi toate ”evidențele științifice” pentru a evalua riscul referitor la consumul de carne de cal propriu-zisă, precum și riscurile din produsele contaminate ilegal cu carne de cal. Ei vor oferi deasemenea sfaturi și vor vedea dacă sunt necesare controale adiționale pentru a minimiza aceste riscuri.

Comisia a cerut ca acest raport să fie gata până pe 15 aprilie a.c.

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată
Autor: Meat MIlk  /   luni, 19 ianuarie 2015

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată, potrivit asociației franceze a cărnii SNIV-SNCP. În urma veștii că abatoarele AIM au fost plasate în administrare judiciară săptămâna trecută, SNIV-SNCP a declarat că embargoul rus impus vara trecută a contribuit la o creștere a presiunii competiționale asupra întreprinderilor din...

China interzice importurile de produse avicole din SUA
Autor: Meat MIlk  /   joi, 15 ianuarie 2015

China interzice importurile de produse avicole din Statele Unite, reacționând la recentele apariții ale unor focare de gripă aviară în SUA, prin interzicerea oricăror importuri de păsări, ouă, carne de pasăre și produse de carne de pasăre din această țară, notează Global Meat.   O declarație comună a Ministerului...